1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye bayhonur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13 Oct 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    14
    Konuları
    10
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    0
    Kalan
    505

    Standart Tavuk Köftesinde Soğan ve Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi

    T.C.
    CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

    TAVUK KÖFTESİNDE
    SOĞAN VE SARIMSAĞIN
    ANTİMİKROBİYAL VE
    ANTİOKSİDAN ETKİSİ



    HAZIRLAYAN
    Ramazan Harun ONUR
    Ceyda ZENGİN
    ÖZET
    Bu araştırmada, antioksidan ve antimikrobiyal etki açısından soğan, sarımsak ve soğan-sarımsak karışımının, +4°C’de 8 gün depolama periyoduna tabi tutulan tavuk köftelerinde bazı kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. 8 günlük depolama periyodunun, 1. ve 8. günlerinde kimyasal (toplam nem, toplam kül, toplam yağ, TBA); 1., 4. ve 8. günlerinde fiziksel (pH, pişme kaybı, renk, tekstür) ve mikrobiyolojik (Toplam aerobik mezofilik bakteri sayımı, Staphylococcus aureus sayımı, Salmonella aranması) analizler yapılmıştır.
    Sonuç olarak tavuk köftesinde soğanın sarımsağa göre daha fazla antioksidan etki gösterdiği; soğan ve sarımsağın birlikte kullanılmasının ise sinerjistik etki yarattığı bulunmuştur. Antimikrobiyal etki açısından, örneklerde ilk 4 günde diğer gruplarla benzer etki gösteren sarımsağın, 4. günden sonra diğer gruplara göre daha fazla etki gösterdiği saptanmıştır.






    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 131,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 52 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bal ve propolisin antimikrobiyal etkisi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan dens17
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-03-2009, 20:11
  2. Sarımsağın faydaları
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 25-10-2007, 15:54
  3. Soğan
    Güncel Haberler forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 08-09-2007, 13:38
  4. Sarımsağın FAYDALARI:
    SAĞLIK forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 17-08-2007, 15:50
  5. limon suyu ve sarımsağın mucizesi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ozlem
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25-06-2007, 18:34

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed