Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Figen YÜCE

Konu: Tavuk Mezbahası Atıklarının Değerlendirilmesi

  1. #1
    Genel Müdür Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    24 May 07
    Ad Soyad
    Figen YÜCE
    Yaş
    30
    Şehir
    20 DENİZLİ
    Üniversite
    Suleyman Demirel Universitesi
    Meslek
    Gıda Mühendisi
    Sektör
    Kamu
    Mesajlar
    2.123
    Konular
    318
    Eklentileriniz
    58
    Kazanılan Kredi
    Genel Müdür
    Kullanılan Kredi
    Genel Müdür
    Kalan Kredi
    Genel Müdür

    Standart Tavuk Mezbahası Atıklarının Değerlendirilmesi

    TAVUK MEZBAHASI ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

    Son yıllarda özellikle broiler (etlik piliç) yetiştiriciliğindeki yüksek düzeyde olan artış, kasaplık tavukların kesimi sonunda husule gelen artıkların değerlendirilmesini karlı ve gerekli duruma getirmiştir. Ancak, tavuk kesim artıklarının değerlendirilmesinin karlı olabilmesi için broiler üretiminin santralize olması yada bu teknolojinin tavuk mezbahalarının yoğun olduğu yerlerde kurulması şarttır. Özellikle tavuk tüyleri çok hacimli olduğu için bunları küçük kesimhanelerden toplamak ve bir yerde muhafaza etmek çok defa pahalıya mal olur. Bu nedenle tavukçuluk artıkları için rendering tesisi düşünen bir kimse bu tesiste işleyebileceği kadar bol kesim artıklarını ekonomik sınırlar içinde temin etmeyi garantilemelidir.

    Tavuk mezbahalarında elde edilen atıklar teknoloji hattının değişik noktalarında birbirinden ayrılır. Bu hattın başında tavuk kanı elde edilir. Bunu takiben tüyler, tüy yolmadan sonra da baş, ayak ve tüketime uygun olmayan iç organlar ayrılır. Bunlardan kan kan unu, tüyler tüy unu, ayak-baş ve iç organlar ise artık etler unu olark değerlendirilir. Tavuk kan unları ile artık et unları gerek işleme ve gerekse pazarlama yönünden bir zorluk göstermez.

    Devamı…





    Dosya Türü : doc
    Şifre:www.forumfood.net





         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 10.2 KB (Kilobyte)
    İndirme Sayısı : 69 Kez
     
     
    asude sevil bunu beğendi.
    Figen YÜCE
    T.C. Pamukkale Üniversitesi
    Öğretim Görevlisi

  2. #2
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    16 Dec 12
    Ad Soyad
    asude sevil
    Yaş
    27
    Şehir
    07 ANTALYA
    Üniversite
    Akdeniz Universitesi
    Meslek
    öğrenci
    Sektör
    gıda
    Mesajlar
    1
    Konular
    0
    Eklentileriniz
    0
    Kazanılan Kredi
    5
    Kullanılan Kredi
    0
    Kalan Kredi
    5

    Standart Cevap: Tavuk Mezbahası Atıklarının Değerlendirilmesi

    meraba.. bu dosyayı mutlaka indirmem gerek ama yeni üye olduğum için indiremiorum.. makale sunumum var salı ve yarın mutlaka teslim etmem gerek ve bu bilgiler çok önemli benim için.. konum tavuk mezbaha artıklarının kullanımı.. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..



Benzer Konular

  1. ACİL:tavuk yan ürünlerinin ( ayak,tüy,kafa vs...)değerlendirilmesi.
    Konu Sahibi mertcanmc Forum SEKTÖREL YARDIMLAŞMA VE TARTIŞMA
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 23-10-2008, 23:59
  2. Un Fabrikalarının Değerlendirilmesi
    Konu Sahibi cerealsource Forum Un ve Unlu Mamüller
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 21-02-2008, 13:22
  3. biyoteknolojinin değerlendirilmesi
    Konu Sahibi tuanabelit Forum Genel Mikrobiyoloji
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 28-10-2007, 21:52
  4. şarap atıklarının değerlendirilmesi
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Alkollü ve Alkolsüz İçecekler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08-10-2007, 11:41
  5. şeftali,turunçgil,domates atıklarının değerlendirilmesi
    Konu Sahibi Gülsel ŞEN Forum Meyve, Sebze ve Türevleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 08-10-2007, 11:01

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed