2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 Feb 10
    Yaş
    32

    Mesajları
    9
    Konuları
    6
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Exclamation taze kaşarda problem!!!

    Arkadaşlar taze kaşar üretiminde tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.Sorunumuz üretmiş olduğumuz kaşarların soğuk depo koşullarında acılaşmaya başlaması ve bıcakla kesilmeme problemleri gözlenildi ,bıçakla kesim işleminde hemen yapışma gözleniyor.Ayrıca yeni yapılan taze kaşarlarda ise farklı bir durum söz konusu agıza alındıgında taneli bir yapı kumluda tabir edilebilir bir sorun var .Üretimde Sulu haşlama metodu uygulanıyor .Yardımlarınızı bekliyorum...

  2. #2
    Yeni Üye eskaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08 Dec 12
    Yaş
    30

    Mesajları
    7
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: taze kaşarda problem!!!

    peynirin depolamada acılaşması genellikle süte eklenen fazla kalsiyum klorürden kaynaklanır. eklenecek kalsiyum miktarı %0.02'yi geçmemelidir yoksa acılaşma meydana gelebilir. kumlu yapının nedeni de eritme tuzlarıyla alakalı bir durum. hangi markayı kullanıyorsanız bilmiyorum fakat kasomel 3112 ve 2185 gibi fosfat bazlı tuzların dengesiz kulanımı kumluluğa sebep oluyor

Benzer Konular

  1. Şişmiş kaşarda öldüren tehlike
    Güncel Haberler forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-09-2012, 17:15
  2. kaşarda yavaş mayalanıp hızlı asitleşme
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 13-02-2012, 09:04
  3. Kaşarda eritme tuzları hakkında yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan panthera90
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 07-02-2009, 12:32
  4. problem çözme teknikleri
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan hakanbattal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-08-2008, 22:13
  5. Problem Çözme Algoritması
    Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 16-04-2007, 15:20

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed