7 sonuçtan 1 ile 7 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen hedjaz
  • 2 gönderen hedjaz

Konu: Taze meyve suyundaki problem

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Nov 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    6
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Taze meyve suyundaki problem

    Taze meyve suyu üretilen bir fabrikada yeni çalışmaya başlayacağım ama öncelikle araştırmam gereken bir konu var.
    Sıkılan meyve suları hammadde depolama, işlem aşaması ve daha sonra peketleme, depolama, sevkiyat sırasında bile gerekli hijyen-sanitasyon şartlarına uyulmasına ve soğuk zincirin kırılmamasına rağmen ürünü satın alan firmalarda gerekli koşullarda muhafaza edilmediğinden dolayı kurt oluşumu söz konusu olmuş. Sebebi olarak meyvede kalan larvaların uygun koşullarda üremeye geçtiği şeklinde düşünmekteyim.
    Bunu nasıl önleyebileceğim konusundaki yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca meyve suyu üretiminde donanıma ihtiyacım bulunmakta bu konuda da yardımcı ederseniz sevinirim.
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Jun 07

    Mesajları
    84
    Konuları
    12
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Cevap: Taze meyve suyundaki problem

    Taze meyve suyu dediğinize göre doğrudan meyvenin sıkılıp pastörize edilerek paketlendiği ürün aklıma geliyor. Yanılıyor muyum? Çünkü genelde konsantre meyve suyundan üretim yapılır.
    Hangi ürünlerde kurt tespit edilmiş bilmiyorum ama genellikle vişnede hammadde halinde bu durum yaşanır. Berrak meyve suları istenilen sıcaklık ve süre değerleri dikkate alınarak pastörize edilip filtrasyondan geçirildiğinde ve tetrapak ambalajlara doldurulduğunda veya aseptik dolum yapıldığında bu tehlike ortadan kalkmaktadır. ben şu ana kadar kurt olayını hammadde boyutundan öte görmemiştim. Pastörizasyon işleminizi gözden geçirin derim.
    solway bunu beğendi.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Nov 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    6
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Taze meyve suyundaki problem

    Hedjaz çok teşekkür ederim ama sanırım ben konuyu yanlış anlattım. Şöyle ki taze sıkma meyve suyu dediğim ürüne hiç bir şekilde herhangi bir işlem yok gece meyve suyu sıkılıp sabah sevkiyat olmakta. Raf ömrü de 3 gün. Yani pastörizasyon gibi bir işlem yapılmayıp aynı evde sıkılmış gibi ürün elde etmekteyiz. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

  4. #4
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: Taze meyve suyundaki problem

    endüstriyel bir ortamda üretimin bu şekilde yapılmaması lazım bence. ayıp ;P

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Nov 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    6
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Taze meyve suyundaki problem

    Alıntı solway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    endüstriyel bir ortamda üretimin bu şekilde yapılmaması lazım bence. ayıp ;P
    Teşekkür ederim yine de bir şekilde düşüncenizi söylediğiniz için ama sanirim ben anlatamadim. Yine de tsk ederim

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Jun 07

    Mesajları
    84
    Konuları
    12
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Cevap: Taze meyve suyundaki problem

    soğuk pastörizasyon yöntemlerini deneyebilirsiniz. belirli bir maliyette hatta pahalı diyebileceğimiz sistemler mevcut. Pulsed electric Field, Yüksek Basınçta pastörizasyon, UV gibi bir uygulama size yararlı olabilir. mesela unda un bitini önleme için (larvaların yok edilmesi) oldukça modern bir yöntem olan ultrasonik sistemler kullanılır. size de bunlardan biri yararlı olabilir.
    yusufcukur ve Busra Timur bunu beğendiler.

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Nov 12

    Mesajları
    9
    Konuları
    6
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Taze meyve suyundaki problem

    Alıntı hedjaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soğuk pastörizasyon yöntemlerini deneyebilirsiniz. belirli bir maliyette hatta pahalı diyebileceğimiz sistemler mevcut. Pulsed electric Field, Yüksek Basınçta pastörizasyon, UV gibi bir uygulama size yararlı olabilir. mesela unda un bitini önleme için (larvaların yok edilmesi) oldukça modern bir yöntem olan ultrasonik sistemler kullanılır. size de bunlardan biri yararlı olabilir.

    Çok teşekkür ederim hemen bununla ilgili çalışmalara başlayacağım.

Benzer Konular

  1. taze kaşarda problem!!!
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan dennis48
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 21-06-2013, 16:31
  2. Taze Meyve-Sebzelerin Ambalajlanması
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan gıdamühh4
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-01-2012, 13:46
  3. Taze Meyve ve Sebzelerin Muhafazası
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan crt744
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-12-2010, 10:05
  4. Meyve Suyundaki Patulinin HPLC ile Tayini
    Tezler forum içinde, yazan luya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2009, 14:54
  5. taze meyve ve sebzelerin ambalajlanması
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-10-2007, 23:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed