Toplam 1 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 1 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Yeni Üye
    Bilgilere Ulaşabilmek İçin Üstteki Düğmeleri Kullanın
    Üyelik tarihi
    06 Feb 12
    Ad Soyad
    Damla Çakır
    Şehir
    55 SAMSUN
    Üniversite
    Ondokuz Mayis Universitesi
    Meslek
    Öğrenci
    Sektör
    öğrenci
    Mesajlar
    2
    Konular
    2
    Eklentileriniz
    2
    Kazanılan Kredi
    105
    Kullanılan Kredi
    7
    Kalan Kredi
    98

    Standart Temel İşlemler Sınav Soruları - 19 Mayıs

    : Soğutma Yükü Sorusu - 10 maddeli Salça Sorusu
    : Pdf
    : .......

    Dosya 1:

    Domates salçası üreten bir tesis %9 kurumaddeli domatesleri 40 TL/ton fiyatla satın almaktadır.
    Bu tesisin kapasitesi 35 ton/saat hammadedir. Tesis; günde 12 saat, yılda 2 ay çalışmakta ve yılda 26 saat çeşitli sebeplerden dolayı çalışılmamaktadır.
    Alınan domatesler hammaddenin %25’i kadar su ile yıkama ünitesine girmekte ve hammadde üzerinden %1,5 kayıpla çıkıp ayırma ünitesine girmektedir.
    Mekanik seperasyon uygulanan bu aşamada hammadde üzerinden %2 kayıp verilemektedir. Bu kayıp %9 kurumaddeli biyoürünlerdir ve artık değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
    Ayırmadan çıkan domatesler sıcak olarak parçalanacakları pulping aşamasına girerler. Domateslerin pulpinge giriş sıcaklığı 30°C, pulping sıcaklığı 85°C ve çıkış sıcaklığı 35°C’dir. Pulping işlemindeki ısı, buhar jenaratöründen sağlanmaktadır. 120°C’de 2 bar olan bu buhar; pulping, evoparasyon ve sterilizasyonda kullanılmaktadır.

    Dosya 2:

    İçten içe;
    • Uzunluk = 15 m,
    • Genişlik = 10 m,
    • Yükseklik = 6 m.

    Dıştan dışa;
    • Uzunluk = 15,4 m,
    • Genişlik = 10,4 m,
    • Yükseklik = 6,4 m.

    Yukarıda boyutları verilen ve sıcaklığı 4°C’de sabit tutulan bir soğuk depoda 200 ton elma depolanmaktadır. Depoya her gün kasalar içinde 20 ton elma alınarak paketlerle istif edilmektedir. Her gün depoya alınan 20 ton elmanın 24 saat içinde, giriş sıcaklığı olan 4°C’ye soğutulabildiği saptanmıştır.

    :



         
     
        Dosya Şifresi : www.forumfood.net
    Dosya Boyutu : 1.21 MB (Megabyte)
    İndirme Sayısı : 15 Kez
     
     
    Konu Sinan COSKUN tarafından (11-02-2012 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. HACCP Temel prensipleri
    Konu Sahibi Akın52 Forum ISO 22000 (HACCP)
    Cevap: 22
    Son Mesaj : 01-07-2007, 11:43
  2. Mikrobiyolojik Analizlerde Temel İlkeler
    Konu Sahibi Akın52 Forum Genel Mikrobiyoloji
    Cevap: 22
    Son Mesaj : 30-06-2007, 09:56
  3. ah temel:)
    Konu Sahibi zeyenp Forum Komik Yazılar
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 27-03-2007, 22:19
  4. bu soruları cevaplayabiliyor musunuz?
    Konu Sahibi suren Forum Komik Yazılar
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 18-03-2007, 12:09

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed