4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    26 Sep 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    44
    Konuları
    16
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart teneke peynirlerde şişme sorunu??????????

    merhaba arkadaşlar. ben bir peynir fabrikasında çalışmaktayım .benim sorunum teneke peynirlerimin iki üç ay gibi kısa sürede şişme yapması. gelen iade peynire 3 kolda (maya-küf, staphlococcus ve koliform) ekim yapıyorum ama sonuçlarım temiz çıkıyor. ben bu peynirlere clostridium cinsinden inceleme yapmak istiyorum. acaba sorun gerçekten bu cins bakteriden mi kaynaklanıyor yoksa benim bilmediğim bir şey mi var. bana bu konuda yardımcı olursanız yol gösterirseniz çok sevinirim. sizin tecrübelerinizi dört gözle beklemekteyim.. iyi günler dilerim...

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    26 Sep 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    44
    Konuları
    16
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: teneke peynirlerde şişme sorunu??????????

    hiç kimsenin teneke peynirleri şişmiyor mu

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    13 Aug 12
    Yaş
    32

    Mesajları
    13
    Konuları
    7
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: teneke peynirlerde şişme sorunu??????????

    kardeşim sende biliyorsun ki...olay geç şişme olayı ve bu peynirlerdeki koliform grubu baktarilerden kaynaklanır.öncelikle nasıl yaptığınızı anlat.kaç kaynatıp mayalıyorsun.hangi kültür ve ne kadar kullanıyorsun..bende sana anlatayım üretimi.clostridium cinsinden kaynaklanma imkanı yüksek.çiğ süt bulaşmada olabilir..genel bir konuşalım istersen..

    Gıda Mühendisi
    İshak Demirelli

    '' BİR MUM DİĞER MUMU TUTUŞTURMAKLA ''
    IŞIĞINDAN BİR ŞEY KAYBETMEZ...

    (HZ. MEVLANA )

  4. #4
    Yeni Üye eskaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08 Dec 12
    Yaş
    30

    Mesajları
    7
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: teneke peynirlerde şişme sorunu??????????

    ekimleriniz temiz çıkıyorsa şişmenin nedeni çiğ süte katılan soda olabilir. sodalı sütlerden yapılan peynirlerde depolama sırasında şişme görülür. ayrıca peroksitli sütten yapılan peynirlerde depolamada gaz oluşumu görülür, bu da tenekelerin şişmesine neden oluyor olabilir.

Benzer Konular

  1. Teneke kutularda korozyon
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan toled0
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-12-2010, 07:04
  2. Peynirde yapı bozukluğu ve şişme
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan skywide
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-02-2010, 09:51
  3. Teneke kutu
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan burcin_048
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-11-2009, 15:11
  4. Peynirlerde Geç Şişme (iri gözlerin , çatlak ve yarıkların oluşumu)
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-07-2007, 19:39
  5. Peynirlerde Erken Şişme
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-07-2007, 19:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed