1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Jan 10

    Mesajları
    24
    Konuları
    22
    Eklentileri
    17
    Kredisi
    855
    Harcanan
    0
    Kalan
    855

    Standart Tereyağında Kalite Kriterleri

    : Tereyağında Kalite Kriterleri
    : Doc
    : Dosya içerisinde

    TEREYAĞI NEDİR?

    Tereyağı, süt, krema veya yoğurttan fiziksel yolla elde edilen, içinde süt yağından başka yağ bulunmayan süt ürünüdür. Tereyağı; kremadan, yoğurttan veya peyniraltı suyu gibi sütçülük artıklarından üretilebilir. Ancak aile işletmelerinin dışında pazar için tereyağı üretimi yapan işletmeler genellikle hammadde olarak kremadan yararlanırlar.

    TEREYAĞI ÜRETİM AŞAMASI

    1.Tartma

    2.Standardizasyon: Standardizasyon ile kremanın yağ oranı % 30-35'e ayarlanır. Bunu yapmak için su veya yavan süt kullanılabilir.

    3.Nötürleme: Asitliği belli bir sınırın (13 SH'dan fazla) üzerinde olan kremalar pastörizasyon sıcaklığına dayanamazlar. Bu nedenle kremaların asitliğinin pastörizasyon sıcaklığına dayanabileceği bir değere getirilmesi gerekir. Bu işleme nötürleme denir.

    4.Pastörizasyon: krema pastörizasyonu 90-95°C de 3-15 saniyede yapılır. Pastörize edilen krema hemen 6-8°C ye soğutulur.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 17,9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 50 Kez

Benzer Konular

  1. Süt ve Süt ürünlerinde kalite kriterleri
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan gwznr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2011, 21:47
  2. domates salçasında kalite kriterleri
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ay_dil
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-08-2010, 16:48
  3. Sütün kalite kriterleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan aynuremrah
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23-03-2009, 15:07
  4. Ette kalite kriterleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Melek DEMİRBAŞ
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-03-2009, 18:51
  5. Patates Kalite Kriterleri
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan ckasnak
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-03-2009, 02:20

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed