Sayfa 2/2 İlkİlk 12
18 sonuçtan 11 ile 18 arası

Konu: Un Fabrikası , Fındık - Mısır Unu , Füre Üretimi Yardım

  1. #11
    Yeni Üye nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Oct 08
    Yaş
    32

    Mesajları
    82
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Cevap: un fabrikası , fındık - mısır unu , füre üretimi yardım

    Alıntı o_listening Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sağolun Oğuz bey .. yardımınız için teşekkür ederim .. firmada benden önce ki çalışan bayan arkadaş bir kurulum yapmış onuda başka bir firmanın üstüne kopyala-yapıştır yaparak .. izlenebilirlik için baya bir yol kat ettim şuanda ambalaj sorununu çözemedim onuda çözersem çoğu şeyi aşmış olcağım .. sitede fındık unu ile ilgili bir bilgi bulamadım , demek ki gözümden kaçmış daha dikkatli ararım .. tekrardan teşekkür ederim

    Fındık unu beyazlatılmış, naturel iç fındık ve kavrulmuş fındıkların öğütülmesiyle hazırlanır. Hangi tür fındıktan üretiyorsanız ona göre işlem akışı farklılık gösterir. Beyazlatılmış, kavrulmuş ve naturel bütün fındıklar seçilip un haline getirildikten sonra satışa sunuluyor. Yine seçeceğin fındık türüne göre kavurma dereceleri farklı; beyazlatılmış fındık unu için bütün fındıklar hafif ısıdan geçirilirken, kavrulmuş un için açık, orta ve koyu kavrulmuş fındıklar kullanılmaktadır. Fındık ununda kalibrasyon 0-2 mm. Ambalaj için de genelde vakum veya içi naylonlu polieten çuval, vakum ambalajlar karton kutuya konularak satışa sunulmakta ama tabi sizin nasıl satışa sunduğunuz önemli farklı bir şekildeyse onu belirtmelisin. Ben sana edindiğim bilgiler doğrultusunda fındık türüne göre fındık çeşidine göre fındıkların hazırlanmasını basitçe yazayım:

    Naturel fındık; kültür bitkilerinden elde edilen kabuklu fındıkların, sert meyve kabuğundan çıkarılmasıyla hazırlanır. İç fındık da tahminimce kolay un haline glemesi için çok az bir ısıl işlemden geçirilir.

    Beyazlatılmış iç fındık; İç fındığın zarının attırılarak beyazlatılması ve kısmen beyazlatılmış tanelerinden ayrılmasıyla hazırlanır. Çok az ısıdan (kanımca beyaz fındık kırık beyaz olacak, kavrulmuş fındık kokusu olmayacak şekilde) geçirilir ve öğütmeye gönderilir.

    Kavrulmuş fındık ise; adından da anlaşılacağı üzere fındıklar unun ne derece kavruk istendiğine -müşteri talebine- göre kavrulduktan sonra seçilen taneler öğütülür. Arzu edilen kavurma dereceleri isteğe bağlı olarak hafif, orta veya çok kavrulmuş şekilde, yine isteğe bağlı olarak tamamen zarsız veya kısmen zarlı hazırlanabilir.
    vbseo_seo_replace_callback('vb','vBulletin','
    ',' Fındık füresi ise; kavrulmuş iç fındığın (hafif, orta veya çok kavrulmuş) tekniğine uygun olarak ezilmesi ile elde edilen fındık ezmesi ','vb','. mamullerin yapımında kullanılan kıvamlı, yarı akışkan bir yarı mamuldür. ')

    Herşeyden öte ergutay arkadaşımın da belirttiği gibi fındık yapısı itibariyle dalından kopar kopmaz (hasattan itibaren) çok çabuk bozuma sürecine grer. Özellikle de gelişen küfler aflatoksin riskini arttırır. Hammadde olarak alınacak fındıklarda bunun öncelikli oalrak dikkate alınması gerekir.
    ertugay bunu beğendi.

  2. #12
    Yeni Üye nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Oct 08
    Yaş
    32

    Mesajları
    82
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Cevap: un fabrikası , fındık - mısır unu , füre üretimi yardım

    Alıntı o_listening Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    swap makinası için sınırlar nelerdir .. yani hangi değeri kabul edile bilir sayıyoruz .. bunun için örnek var mı ?..
    swap makinası'ndan kastını anlayamadım "swap" benim bildiğim garanti süresi bitmemiş ürünleri tamir için servise gönderdiğinizde size vaad edilen sürede (genelde 30gün veya 20 iş günü olarak değişen bir süre) ürünü teslim etmezlerse elinizdekiyle eş değer yeni bir rünü size göndermek zorundalar. swap cihazı swap makinesi derler. Bunun dışında ayrı bir makine mi var yoksa?

    Bir de havanın kötü olmasından bahsetmişsin. Kötü hava gıda ğretimi yapan bir fabrika için iyi br şey değil. Hava her türlü biyolojik ve mkrobiyolojik kirliliği taşıyabilir ki bunu ürettiğimiz ürünlerde hiç istemeyiz. Mikrobiyolojik yönden de kirli mi hava test yapıldı mı? Eğer fabrikanın havasının mikrobiyolojik yükü fazla ise Mass -100 Eco diye bir cihaz görmüştüm nette, mikrobiyolojik olarak havayı temizliyormuş, daha çok gıda sektöründe kullanılıyormuş. Ama eğer mikrobiyolojik yönden temiz ise hava daha basit bir hava temizleme cihazı alınsa (hepa filtreli, aktif karbon filtreli veya ultraviyole iltreli gibi) maliyet yönünden iyi olur. Hem ürettiğiniz unlar için hem de çalışan işçileriniz için. Airdow diye bir marka var ayrıntılı olarak açıklamış bir göz atabilirsin.

    Umarım yardımcı olabilrmişimdir. Sevgiler

  3. #13
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: Un Fabrikası , Fındık - Mısır Unu , Füre Üretimi Yardım

    açıklamalarınız için teşekkür ederim.
    nimfi bunu beğendi.
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

  4. #14
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: un fabrikası , fındık - mısır unu , füre üretimi yardım

    işletmelerde genelde pozitif basınçla birlikte hepa filtreler kullanılır.işletme içerisindeki küf miselleri dahil küçük partiküllerin tutulmasını temiz hava girişini sağlar.böylece küflenmenin önüne geçilir fakat tehlike genelde dışardan çok içeridedir. işletme içinde ıslak zemin bölge kalmamalı,küflenmeye açık hammadde bırakılmamalı,varsa iade ürün kesinlikle işletme içine üretime sokulmamalı,ayrıca işletme üretim yapılan kısım direk dışarıya açılmamalıdır.personel alet ekipman temizliği periyodik yapılarak mikrobiyolojik ekimlerle bu desteklenmelidir.
    iyi çalışmalar.
    nimfi bunu beğendi.
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

  5. #15
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Mar 08

    Mesajları
    83
    Konuları
    39
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1020
    Harcanan
    28
    Kalan
    992

    Standart Cevap: Un Fabrikası , Fındık - Mısır Unu , Füre Üretimi Yardım

    sağolun arkadaşlar yardımınız için çok teşekkür ederim .. inşaallah bende bir gün size yardım edebilirim .. geçen bir firman tarafından denetlemeye girdik ve gelen denetci hepa filtre önermedi çünkü yağlanma yapar ve yangın riski olduğunu söyledi .. yani banada mantıklı geldi .. hava temizleme için patronla çakışıyoruz malum para tatlı ve adam elini cebine atmadan bu işi halletmek istiyor
    nimfi bunu beğendi.

  6. #16
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Mar 08

    Mesajları
    83
    Konuları
    39
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1020
    Harcanan
    28
    Kalan
    992

    Standart Cevap: un fabrikası , fındık - mısır unu , füre üretimi yardım

    sağolun arkadaşlar yardımınız için çok teşekkür ederim .. inşaallah bende bir gün size yardım edebilirim .. geçen bir firman tarafından denetlemeye girdik ve gelen denetci hepa filtre önermedi çünkü yağlanma yapar ve yangın riski olduğunu söyledi .. yani banada mantıklı geldi .. hava temizleme için patronla çakışıyoruz malum para tatlı ve adam elini cebine atmadan bu işi halletmek istiyor

  7. #17
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Mar 08

    Mesajları
    83
    Konuları
    39
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1020
    Harcanan
    28
    Kalan
    992

    Standart Cevap: un fabrikası , fındık - mısır unu , füre üretimi yardım

    swap - lama makinası ise ortamın veya personelin anlık mikrobiyal yükünü ölçme .. swaplama makinası diye geçer hatta .. birde hava örnekleme için hava monitörümüz mevcut ama bu yönden bahtsız bedeviyiz sanırım adaptörü bozuldu daha geldiğinin ilk günü
    nimfi bunu beğendi.

  8. #18
    Ön Lisans Üye ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Mar 11

    Mesajları
    200
    Konuları
    31
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    775
    Harcanan
    0
    Kalan
    775

    Standart Cevap: Un Fabrikası , Fındık - Mısır Unu , Füre Üretimi Yardım

    Alıntı o_listening Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sağolun arkadaşlar yardımınız için çok teşekkür ederim .. inşaallah bende bir gün size yardım edebilirim .. geçen bir firman tarafından denetlemeye girdik ve gelen denetci hepa filtre önermedi çünkü yağlanma yapar ve yangın riski olduğunu söyledi .. yani banada mantıklı geldi .. hava temizleme için patronla çakışıyoruz malum para tatlı ve adam elini cebine atmadan bu işi halletmek istiyor
    fındık yağlı olduğundan üzerine gelecek uzun süreli hava akımı bozulmayı artırabilir.belli bir sınır konsantrasyonunun üzerindeki herhangi bir toz bu un olabilir patateslerin üzerindeki toprağın tozu olabilir, patlama yapabilir. yağlanma derken ısı etkisiyle uçucu yağlardan bahsediyor galiba. bu filtreler belli periyotlarda değişirse sorun olmaz hepa filtreleri tamamen kontrolsüz kullanmayacaksın.
    maalesef bazı sistemler pahalı oluyor. ama şirket sahibi bu işi yapacaksa ve torunlarıda burdan ekmek yiyecekse biraz yatırım yapılmalı bu konu 4-5 firmadan teklif alınarak isteklerinizi onlarla paylaşarak olur. eğer yapılmazsa ne olur ?
    yaz dönemlerinde kaba yel eser zaten geri dönüşüm firması da yanınızda üründe problem çıkar sonra patron şöyle der ''mazlumu çağırın bana'' mazlum nerdesin !!!!! neden bu ürün böyle oldu? bir bakmışsın günah keçisi olmuşsun.
    firma ihracaat yapıyorsa bu yatırımlar sıkıntı olmaz aslında... mühim olan firma sahibinin ikna olması sen paranı çöpe atmazsın o da aynı şeyi yapıyor.. bunu iyi düşün
    nimfi bunu beğendi.
    Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın.
    SUN TZU (ÇİNLİ GENERAL VE ASKERİ TEORİSYEN)

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Benzer Konular

  1. Mısır Yağı Fabrikası Tasarımı
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan gizems
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 17-04-2014, 11:25
  2. Kahvaltılık Gevrek Üretimi (Mısır Gevreği Üretimi)
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan mrthlt
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15-10-2012, 11:06
  3. Yardım/ Un fabrikası ekipmanları
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan neorli
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 14-03-2011, 15:20
  4. Un fabrikası - yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 13-05-2009, 14:52
  5. Fındık-Bulgur Fabr.ayakkabı özelliği(Yardım talebi)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan Gluten
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 05-08-2008, 17:16

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed