5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen
  • 1 gönderen brucella

Konu: ürün izlenebilirlik prosedürü

  1. #1
    Yeni Üye karagüzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 May 08
    Yaş
    47

    Mesajları
    40
    Konuları
    21
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart ürün izlenebilirlik prosedürü

    1. AMAÇ
    Bu prosedürün amacı, bütün ürünlerin tedarikçiden son tüketiciye kadar tüm aşamaların tanımlanması ve izlenmesidir.

    2. KAPSAM
    Bu prosedür, ……. SAN. ve TİC. A.Ş. bünyesinde üretilen ürünlerin kayıtlar vasıtasıyla ileriye ve geriye doğru izlenebilirliğini kapsar.
    Devamı...
    Şifre:''www.forumfood.net''
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 9,1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 304 Kez

    serkanusta bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    44

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: ürün izlenebilirlik prosedürü

    Bünyamin bey,
    Öncelikle paylaşımınız için çok teşekkürler...
    Eklediğiniz dökümanı isteğiniz üzerine inceledim.
    İlk olarak belirtmek isterim ki, standar bize bu şekilde yaılı bir prosedür zorunluluğu getirmiş değildir. Ama bu prosedür yanlıştır anlamaında değildir. Yöntemin anlaşılması, tanımlanması ve ileride yeni işe başlayacak arkadaşalrın oryantasyonun daha iyi sağlanması açısından oldukça faydalı olacaktır.
    Denetlemelerde izlenebilirlik sistemi genelde örnekleme metodu ile bir parti seçilerek son üründen hammadde, hammaddeden son ürüne veya yardımcı malzmeden son ürüne şeklinde denmeyle kontrol edilir.
    Eğer yönteminizde kullanıdğınız hammadde veya yardımcı ürünler üretim sırasında başka bir lot almadan direkt olarak bahsettiğiniz ürün kodunu alıyorsa ve bizde bunları son ürün üzerinde görebiliyorsak. Bunlarında geriye dönüşünü form üzerinde takip edebiliyorsak hiçbir sorun yoktur. Ama dediğim gibi bunun asıl kontrolü yazdığınız prosedürden ziyade uygulama ile ölçülecektir. Tabiki böyle bir prosedür yazdığınız için buna da uymakla yükmlüsünüz, buna uymadan işletmenizde izlenebilirlik olsa bilebu bir uygunsuzluktur ve Minör hatadır. İzlenebilirliğin olmaması ise Majördür.
    Dökümanalrınızda bariz bir standart açısınan hata yoksa doğru veya yanlış demek oldukça zordur. zira biz burada bir bütünün ufacık bir parçasını görüyoruz. ama genel itibariyle içerik olarak yeterli gözüküyor.
    Saygılarımla
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    Yeni Üye sebnem_ipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27 Mar 12

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: ürün izlenebilirlik prosedürü

    Oğuz Bey merhaba,
    bir restaurantta gıda mühendisi olarak çalışıyorum. Ancak izlenebilirliği nasıl sağlayacağım konusunda endişelerim var. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30 Nov 15

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: ürün izlenebilirlik prosedürü

    Merhabalar,
    Ekte ki dosyayı indirdim fakat parola istiyor. Ne yazmam gerekiyor bilemedim.. Yardımcı olabilir misiniz.. ?

  5. #5
    Yeni Üye brucella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Sep 07

    Mesajları
    31
    Konuları
    9
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: ürün izlenebilirlik prosedürü

    Alıntı nokyanus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,
    Ekte ki dosyayı indirdim fakat parola istiyor. Ne yazmam gerekiyor bilemedim.. Yardımcı olabilir misiniz.. ?
    Şifre:''www.forumfood.net''

    Çiğdem Coşkun bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yem fabrikası düzeyinde HACCP Yaklaşımı ve izlenebilirlik
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 34
    Son Mesaj: 09-11-2012, 13:06
  2. Ürün izlenebilirliği
    ISO 9001 forum içinde, yazan ilkertunca
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-03-2008, 22:46
  3. ürün yönetimi ve yeni ürün geliştirme
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan o_listening
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-03-2008, 12:30
  4. uygun olmayan ürün prosedürü
    ISO 9001 forum içinde, yazan AHMAHOP
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-03-2008, 16:58
  5. Uygun Olmayan Ürün Prosedürü
    ISO 9001 forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 27
    Son Mesaj: 19-10-2007, 13:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed