1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen fileee

Konu: Yağ Analizleri ve Uyulması Gereken Standartlar

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Feb 12
    Yaş
    28

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Lightbulb Yağ Analizleri ve Uyulması Gereken Standartlar

    : Yağ Analizleri ve Uyulması Gereken Standartlar
    : Doc
    : .......

    Yağlann özelliklerini belirlemek amacıyla, serbest asit sayısı, iyot sayısı, peroksit sayısı, sabunlaşma sayısı gibi kimyasal analiz yöntemlerinin uygulanışını incelemektir

    TEORİ

    Suda çözünmeyen fakat yağ çözücüleri denilen eter, petrol eteri, kloroform veya benzen gibi organik çözücülerde çözünen, bitki ve hayvanlar tarafindan sentez edilen bîr sınıf tabiat ürünleridir. Genel olarak lipidler diye de adlandınlırlar.

    Lipidler genellikle nötral yağlar ve lipoidler olarak iki ana gruba aynlırlar. Lipoidler yağlarla birlikte bulunan, yağa benzeyen maddelerdir.

    Besinlerin önemli bir grubunu meydana getiren yağlar, saf kimyevi bileşik olarak, çift karbon sayılı (4-24 karbonlu ) doymuş ve doymamış yağ asidlerinin gliserin triesterleridirter. Yani yalnız olarak C, H ve O’den yapılmışlardır, azot ihtiva etmezler Kalori veren besinlerin başına gelirler Proteinler ve karbonhidratlar bir gram başına 4 kcal. verdikleri halde yağlar 9 kcal. verirler. Mono ve digliseridler tabii yağlarda ancak % 0. l – 0.4 kadar bulunurlar. Tabii yağlarda trigliseridler yanında pek az miktarda, çok sayıda başka maddeler ( lipoidler ) bulunursa da bunlann çoğu rafinasyon ile aynlabilir.

    Yağlar, süt yağı ve vücut yağı ( iç yağı, don yağı, balık yağı ) olarak hayvanlarda bulunduğu gibi bitkilerde de meyve ve tohum ( zeytin, hindistan cevizi, susam, fiştik, soya fasulyesi v.s.) larda bulunurlar.

    Yağlarda çok sayıda yağ asidi bulunmaktadır. Gliserinin her üç alkol grubu aynı asid ile esterleşmiş olursa trigliserid basit trigliseriddir. Tripalmitin, triolein, triterin gibi. Yağlarda bu gibi aynı bir asidin trigliseridleri bulunmakla birlikte, daha ziyade gliserinin üç alkol grubunun iki veya üç ayn asidle esterleşmesinden meydana gelmiş karma trigliseridler tabii yağlarda bulunurlar.
    Yağların yapı taşlan: Yağlann yapı taşlan gliserin ve tabii yağ asidleridİr. Gliserin, formülü CH2OH-CHOH-CH2OH olan bir trialkoldür.

    Yağ asidleri, alifatik monokarboksilli asidlerin büyük bir grubunu meydana getirirler. Bunlann çoğu yağlar, mumlar ve uçucu yağlar gİbİ ürünlerin başlıca bileşenleridirler. Doymuş ve doymamış yağ asidleri olarak iki gruba aynlırlar.

    Yağlar, kaynak, fiziki özellikler, kimyevi bileşim, kullanılış veya fizyolojik görevlerine göre sınıflandınlabİlirler Kaynağına göre yağlar önce l Bitkisel yağlar, 2. Hayvansal yağlar olarak iki büyük sınıfa aynlırlar Bitkisel yağlar meyve ve tohum yağlan olabilirler.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 17,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 40 Kez
    Konu Sinan COSKUN tarafından (14-03-2012 Saat 12:18 ) değiştirilmiştir.
    yavuz7779 ve mutlu_rmzn bunu beğendiler.

Benzer Konular

  1. Isg uyulması gereken zorunluluklar listesi
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan yıldırım132
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 13-03-2013, 11:11
  2. AB ile birlikte uyulması gereken kurallar
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan serhansitti
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03-03-2008, 21:34
  3. laboratuarda uyulması gereken kurallar
    Karışık forum içinde, yazan mahir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-02-2008, 00:19
  4. sitede uyulması gereken kurallar
    Komik Yazılar forum içinde, yazan ayşegül
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-12-2007, 10:23
  5. mutfakta uyulması gereken kurallar
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan ebrucantemir
    Yorum: 19
    Son Mesaj: 11-07-2007, 14:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed