5 sonuçtan 1 ile 5 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: yardım lütfen!!!!

  1. #1
    Yeni Üye fatmarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Feb 13

    Mesajları
    34
    Konuları
    18
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart yardım lütfen!!!!

    arkadaşlar bir otelde gıda mühendisi olarak başladım fakat tam olarak hangi kayıtları tutmam gerektiğini bilmiyorum denetimlerde hangi kayıtlar soruluyor yardım ederseniz çok sevinirim....

  2. #2
    Onursal Üye Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Oct 08
    Yaş
    31

    Mesajları
    569
    Konuları
    116
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1193
    Harcanan
    0
    Kalan
    1193

    Standart Cevap: yardım lütfen!!!!

    şuan mevcut sisteminiz var mı ? varsa nedir ? hangi denetimden bahsediyoruz ? ıso22000 mi ? 9001 mi? haccp mi ? çok genel bir soru olmuş. yani tutulan tüm kayıtların kontolleri denetimlerde sorulur.



    Ümit ÖZTEK
    Food Engineer
    Gıda Mühendisi

  3. #3
    Yeni Üye fatmarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Feb 13

    Mesajları
    34
    Konuları
    18
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: yardım lütfen!!!!

    mevcut olan bi sistem yok. Ben yemeklerin pişİrme sıcaklıkları ve sunum sıcaklıkları ile soğuk ve şok dolaplarının sıcaklıklarını kontrol ediyorum.Bana şunları da kontrol etmen gerekiyor diyen biri de yok( yeterli mi sizce?

  4. #4
    Onursal Üye Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Oct 08
    Yaş
    31

    Mesajları
    569
    Konuları
    116
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1193
    Harcanan
    0
    Kalan
    1193

    Standart Cevap: yardım lütfen!!!!

    Öncelikle dışardan bir danışmanlık hizmeti almanızı öneririm. Birde iyi bir yerden ISO22000 eğitimi almanızın size faydası olacaktır. Benim sektörüm olmamasıyla birlikte size tavsiyem öncelikle iyi bir haccp planı oluşturmanız. sizin işletmenizi sizden iyi kimse bilemez bunu unutmayın. şimdi bence ;
    Öncelikle tedarikçi seçiminiz, tedarikçi değerlendirmeniz, uygun hammadde satın almanız, uygunsuz ürünün reddedilmesi, tedarikçi uygunsuzluklarının değerlendirilmesi gibi gibi...
    Depolarınız da hammadde ara ürün ve son ürünlerin muhafaza şartları ...
    Ürettiğiniz ürün gruplarını ayrı ayrı değerlendirin mesela sıcak-soğuk yemekler, kahvaltı , pastane ürünleri, vs.)
    Alınan malzemelerin girdi kontrolleri.


    İyi bir tehlike-risk analizi yapmanız gerekecektir.yukarıda yazdığım ürün gruplarına akış şemalarını detaylı oluşturmanız gerekecektir. Böylece iyi bir tehlike risk analizi yapmanızı fayda sağlar. Böylece işletmenizde ortaya çıkan CCP(Kritik Kontrol Noktaları)leri tespit etmiş ve bunlara önlem almış olursunuz .

    Yanlız yine diyorum. Bir danışmanlık hizmeti almanız iyi olur. Tek başınıza kurmanız zor olabilir. Bide iyi bir yerden iyi bir ISO22000 eğitimi almanızı öneririm.


    iyi çalışmalar.
    fatmarslan ve halilkurt bunu beğendiler.



    Ümit ÖZTEK
    Food Engineer
    Gıda Mühendisi

  5. #5
    Yeni Üye fatmarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 Feb 13

    Mesajları
    34
    Konuları
    18
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: yardım lütfen!!!!

    çok teşekkür ederim..

Benzer Konular

  1. Yardım lütfen...
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan food.engineer
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 24-07-2012, 13:04
  2. yardım lütfen...
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan staphylococcus
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 24-09-2011, 09:32
  3. yardım lütfen...
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan staphylococcus
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 26-03-2011, 08:49
  4. acil yardım lütfen..
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan _aylin_
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 25-09-2008, 20:21
  5. lütfen yardım edin
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan fatos
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-05-2007, 13:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed