10 sonuçtan 1 ile 10 arası
Ağaç Şeklinde Aç8Beğeni
  • 1 gönderen trkntkn
  • 1 gönderen BLACKEAGLE-BJK
  • 1 gönderen trkntkn
  • 1 gönderen BLACKEAGLE-BJK
  • 2 gönderen brucella
  • 1 gönderen hi_axy07
  • 1 gönderen Oznur..

Konu: Yardimmmm

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Oct 15
    Yaş
    26

    Mesajları
    16
    Konuları
    11
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Yardimmmm

    Merhaba.
    Bir restoranda üretilen adana tavuk vs. Ve personel yemeğinden numune almak için kullandiğim kaşiği nasil sterilize ederim .etil alkol ne derece kullanmam lazimmmm
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  2. #2
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    223
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: Yardimmmm

    Merhabalar ;
    Valla yüzey dezenfektanı sıkıp,kaşığı sildikten sonra numune alan arkadaşlarım var ancak ben daha garanti olması için direk yakıyorum kaşıkları
    Şöyleki ; alacağım numune adedi kadar kaşığı ısıya dayanıklı bir kap içine koyuyorum.Üzerine bildiğimiz alkol bazlı el dezenfektanından döküyorum.Sonra alkolü kesinlikle uzaklaştırıyorum.Sonra kap içindeki alkolü çakmakla tutuşturuyorum.ARa sıra kabı hafifçe sallıyorum.Alkol tamamen uçana kadar yanmasını sağlıyorum.Alkol miktarını abartmamak önemli tabi Kaşıklar soğuyunca numunemi alıyorum.Tabii ellerde mutlaka eldiven.. Bİrde böyle numune almak çok daha havalı oluyo.Yanar döner

    İyi çalışmalar dilerim..
    alperen ekinci bunu beğendi.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Oct 15
    Yaş
    26

    Mesajları
    16
    Konuları
    11
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Yardimmmm

    Alıntı BLACKEAGLE-BJK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar ;
    Valla yüzey dezenfektanı sıkıp,kaşığı sildikten sonra numune alan arkadaşlarım var ancak ben daha garanti olması için direk yakıyorum kaşıkları
    Şöyleki ; alacağım numune adedi kadar kaşığı ısıya dayanıklı bir kap içine koyuyorum.Üzerine bildiğimiz alkol bazlı el dezenfektanından döküyorum.Sonra alkolü kesinlikle uzaklaştırıyorum.Sonra kap içindeki alkolü çakmakla tutuşturuyorum.ARa sıra kabı hafifçe sallıyorum.Alkol tamamen uçana kadar yanmasını sağlıyorum.Alkol miktarını abartmamak önemli tabi Kaşıklar soğuyunca numunemi alıyorum.Tabii ellerde mutlaka eldiven.. Bİrde böyle numune almak çok daha havalı oluyo.Yanar döner

    İyi çalışmalar dilerim..
    anlamadim desem🙈🙈🙈🙈🙊
    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  4. #4
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    223
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: Yardimmmm

    yani o zmn;
    Malzemeler :
    1-Numune almak için metal kaşık
    2-Alkol (yada alkol bazlı el dezenfektanı da olur)
    3-Çakmak
    4-Isıya dayanıklı kap(porselen tabak,metal tepsi gibi?

    Uygulama:
    KAşıkları tabağa koyuyoruz,üzerine alkolü döküyoruz ve hemen alkolü uzaklaştırıyoruz.Sonra kaşıkları çakmakla tutuşturuyoruz.Ara sıra tabağı sallıyoruz.Sıcak olabilir dikkat! Sonra zaten alkol uçana kadar yanma devam ediyor.Yanma bitip kaşıklar soğuduğu zaman eldivenlerimizi giyerek numunelerimizi kaşıklar yardımıyla almaya başlıyoruz.

    Püf nokta: *** alkolü yakma sırasında uzak tut *** kaşıkların sap kısımlarına alkol dökme *** iyice soğuduğundan emin ol.

    Bu kadaaaarrr.... Sanırım bu daha açıklayıcı oldu..Ama olmadıysa birde fotoğraflı sunum yaparız sıkıntı değil
    ewin3 bunu beğendi.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Oct 15
    Yaş
    26

    Mesajları
    16
    Konuları
    11
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Yardimmmm

    Alıntı BLACKEAGLE-BJK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani o zmn;
    Malzemeler :
    1-Numune almak için metal kaşık
    2-Alkol (yada alkol bazlı el dezenfektanı da olur)
    3-Çakmak
    4-Isıya dayanıklı kap(porselen tabak,metal tepsi gibi?

    Uygulama:
    KAşıkları tabağa koyuyoruz,üzerine alkolü döküyoruz ve hemen alkolü uzaklaştırıyoruz.Sonra kaşıkları çakmakla tutuşturuyoruz.Ara sıra tabağı sallıyoruz.Sıcak olabilir dikkat! Sonra zaten alkol uçana kadar yanma devam ediyor.Yanma bitip kaşıklar soğuduğu zaman eldivenlerimizi giyerek numunelerimizi kaşıklar yardımıyla almaya başlıyoruz.

    Püf nokta: *** alkolü yakma sırasında uzak tut *** kaşıkların sap kısımlarına alkol dökme *** iyice soğuduğundan emin ol.

    Bu kadaaaarrr.... Sanırım bu daha açıklayıcı oldu..Ama olmadıysa birde fotoğraflı sunum yaparız sıkıntı değil
    Süpersiniz saolun))

  6. #6
    Yeni Üye brucella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Sep 07

    Mesajları
    31
    Konuları
    9
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Cevap: Yardimmmm

    fırınınız varsa alüminyum folyoya sarıp 180-200 derecede bikaç saat bekletebilirsiniz.Güzelce kapatıp sararsanız 1 hafta yecetek kaşığı yapar günlük kullanabilirsiniz...
    hi_axy07 ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  7. #7
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Yardimmmm

    Kaşığı Alkolle yakmanın dezavantajı: Kaşığın minesine zarar verip, kararmaya ve kaşığın bir daha kullanılmamasına neden olabilir.
    fırın olayını hiç duymamıştım. denemekte yarar var...
    Çiğdem Coşkun bunu beğendi.

  8. #8
    Onursal Üye BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 May 14
    Yaş
    33

    Mesajları
    223
    Konuları
    46
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    170
    Harcanan
    0
    Kalan
    170

    Standart Cevap: Yardimmmm

    zaman zaman kararma olabiliyor kaşıkta ama serviste kullanmadıktan sonra görsellik dışında sıkıntı yok bence.. Fırında mantıklıymış ama vakit açısından yakmak benim pratiğime daha uygun...
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  9. #9
    Yeni Üye Oznur.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Feb 08

    Mesajları
    17
    Konuları
    14
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    1
    Kalan
    204

    Standart Cevap: Yardimmmm

    Alıntı trkntkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba.
    Bir restoranda üretilen adana tavuk vs. Ve personel yemeğinden numune almak için kullandiğim kaşiği nasil sterilize ederim .etil alkol ne derece kullanmam lazimmmm
    Merhaba,

    Bu iş özel sanitizerler var, ya da genel amaçlı olanları da kullanabilirsiniz.

    Ben Diversey firmasından D10 isimli bir dezenfektan kullanıyorum. Gıda ile temas eden tüm ekipman ve yüzeylerde güvenle kullanabilirsiniz.
    Bir kapta sulu çözelti hazırlayıp 2 dakika içinde bekletiyor sonra hava ile kurumaya bırakıyorsunuz.
    Bu kadar basit ateş, fırın vs.. çok ilkel metodlar artık..

    Çalıştığınız kimyasal firmasında mutlaka benzerleri vardir.

    Herkese kolaylıklar dilerim..
    brucella bunu beğendi.
    Hayatınızda ki en önemli vakit, içinde bulunduğunuz andır. En önemli kişi, kiminle beraberseniz odur ve en önemli iş iyilik yapmaktır. Elinizdeyse verin, biliyorsanız paylaşın, bilmiyorsanız yine paylaşın..

  10. #10
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: Yardimmmm

    ben cateringde çalışırken çoook eski zamanlarda yani şöyle yapıyordum;
    kaşıkları etil alkole batırıp bekletiyor, ardından da etil alkol sıkılmış kağıt havluya sarıp tek seferde kullanacağım miktarı numune poşetine sokuşturuyordum. numune poşeti hava almadığı için kağıt havlu kurumuyordu. bir numune poşeti açıp, içinden alkollü kağıt havluya sarılmış bir kaşık çıkarıp, numune alıyordum. ardından diğer ürün numunesi için bir diğer kağıt havluya sarılı kaşığı çıkarıp kullanıyordum...

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed