6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 5 gönderen mensur_m
  • 2 gönderen Byaslan

Konu: Yemek Fabrikaları İçin Gerekli Talimatlar

  1. #1
    Yeni Üye mensur_m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Aug 10
    Yaş
    31

    Mesajları
    15
    Konuları
    9
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Exclamation Yemek Fabrikaları İçin Gerekli Talimatlar

    Mutfak Alanının Hijyeni İle İlgili Olarak
    Yemeklerin Servisi İle İlgili Olarak Gerekli Talimatlar
    Personel Hijyeni - Sağlığı Ve Güvenliği İle İlgili Olarak
    El Hijyeni İle İlgili Olarak Gerekli Talimatlar
    Mutfakta Kullanılan Temizlik Maddeleri İle İlgili Olarak Gerekli Talimatlar
    Buharlı Fırınlar Ve Pişiriciler İle İlgili Gerekli Talimatlar
    Kesici Aletler İle İlgili Gerekli Talimatlar
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 30,1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 408 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (18-03-2012 Saat 01:28 ) değiştirilmiştir.
    brucella, Oznur.., yusufcukur ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 Sep 08
    Yaş
    49

    Mesajları
    9
    Konuları
    8
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Cevap: Yemek Fabrikaları İçin Gerekli Talimatlar

    teşekkürler

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    06 Oct 12

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: Yemek Fabrikaları İçin Gerekli Talimatlar

    dosya ındiremiyorum ya kredm boşa gidiyor karsıdan yüklemlere rar olark kaydediyor ne demk bu

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24 Apr 13

    Mesajları
    29
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Yemek Fabrikaları İçin Gerekli Talimatlar

    "rar" dosyasını açtığınızda içinde talimatlar dosyası yer almakta. "rar"a tıkladığınızda şifre isteyecek.
    Dosya Şifresi :
    www.forumfood.net

  5. #5
    Yeni Üye Byaslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16 Nov 16

    Mesajları
    8
    Konuları
    5
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Post Yüklenici firmanin diğer yükümlülükleri

    YÜKLENİCİ FİRMANIN DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLERİ

    Yemek ile ilgili oluşabilecek zehirlenme hastalık vb. sağlık durumlardan ve kazalardan yüklenici sorumludur. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için yüklenici, gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür
    Depoların kapıları kilitli, kapı altları her türlü zararlı girişi önleyecek uygun donanıma sahip olmalıdır. Depolarda zemin pürüzsüz, duvarlar düzgün, kolay temizlenebilir nitelikte, sıvası dökülmemiş, ürünlere olumsuz etkide bulunmayacak nitelikte olmalıdır.
    Depo üstü tavan ve çatılar akmayı, sızmayı önlemeli, sıcaklık değişimlerinden etkilenmeyi önleyecek şekilde yalıtımlı olmalıdır.
    Depolarda ve taşıma araç ve gereçlerinde kullanılan alet, ekipman ve malzemeler temiz, sağlam ve hijyenik olmalıdır.
    Ham madde, diğer üretim girdileri, işlenmiş gıdalar, yedek alet ve ekipmanlar, temizlik ve dezenfektan malzemeleri ayrı yerde depolanmalıdır.
    Ambalaj materyalleri ve paket malzemeleri bulaşmaya yol açmayacak şekilde ambalajlı ve etiketli olarak depolanacaktır.
    Ham madde, gıda bileşenleri, gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeler bozulmalarını, zarar görmelerini ve kirlenmelerini önleyecek, duvar ve zeminle temas etmeyecek şekilde, palet yüksekliğinde ve rutubet geçirmeyen uygun malzeme üzerinde muhafaza edilecektir.
    Depolar işletme kapasitesine uygun büyüklükte, sayıda ve temiz olmalıdır.
    Depolarda üretim ve son kullanma tarihi, depo giriş tarihi belirtilmemiş hiçbir tüketim maddesi bulundurulmayacaktır.
    Gıda maddeleri birbirinin özelliğini bozmayacak şekilde depolanmalıdır. Depolama işlerinde stok rotasyonuna uygun depolama yapılmalıdır. (İlk giren ilk çıkar) Gıdaların taşınması için kullanılan araç ve/veya kaplar, yeterli temizlik ve dezenfeksiyona izin verecek şekilde tasarlanmalı, temiz tutulmalı, gerektiğinde bakımı yapılmalı ve iyi muhafaza edilmelidir.
    Soğuk ve kuru depolarda Cr-Ni çelik paslanmaz ve yükseklikleri ayarlanabilir seyyar raf sistemleri bulundurulmalı ve gıdalar cinsine göre ayrı ayrı, zeminle temas etmeyecek şekilde belirli bir yükseklikte, hava akımı sağlanacak şekilde depolanmalıdır. Depolarda tahta palet kullanılmayacak, tahta kasalar depolarda bulundurulmayacaktır.
    Depolar ve taşıma araçlarında havalandırma, sıcaklık ve nem düzeyi, ham madde, yardımcı madde ürün özelliklerine uygun olmalı, depolar ve taşıma araçlarında sıcaklık ve gerekli hallerde rutubet ölçer cihazlar bulundurulmalı, bilgiler sürekli kaydedilmelidir.
    Depolar İdare tarafından sürekli denetim için hazır olacaktır. Depolardaki besinlerin iç sıcaklıkları belirli periyotlarla ölçülüp İdareye bildirilecektir.
    Gıdalar, depo, araç ve kaplar içerisine bulaşma riskini en aza indirecek, çapraz bulaşmayı engelleyecek biçimde yerleştirilmelidir.
    Farklı gıda maddelerinin aynı anda birlikte taşınması durumunda, ürünler birbirinden tamamen ayrılmış olmalıdır. Farklı gıda maddelerinin taşınmasında kullanılan kaplar, farklı yüklemeler arasında çapraz bulaşmayı engelleyecek biçimde temizlenmeli ve gerektiğinde dezenfekte edilmelidir.
    Araç ve içindeki kaplar, gıda dışında başka bir maddenin taşınmasında kullanılmamalıdır. Yüklenici mevcut depoların dışında başka bir yerde kiralama ya da satın alma yoluyla depo kullanma yolunu seçerse söz konusu ilgili maddelerde belirtilen tüm şartları taşıma zorunluluğu vardır.
    Taşıma sırasında kullanılan araçlar, gıda maddelerinin uygun sıcaklıklarda muhafaza edilmesine ve söz konusu sıcaklıkların izlenmesine imkan verecek nitelikte olmalı, kapların üzerinde açıkça görülebilecek ve silinmeyecek bir şekilde “yalnız gıda maddesi için” ibaresinin bulunması sağlanmalıdır.
    Merkez yemekhanelerden diğer yemekhanelere hazırlanan yemekler ısıyı uzun süre koruyan, dökülmeyi önleyecek lastik conta kapalı gastronomlara konularak her yerleşke için bir veya iki termobox içinde muhafaza edilmek suretiyle ulaştırılır. Termoboxlar sağlam, yıpranmamış ve temiz olmalıdır. Soğuk hazırlanan yiyeceklerin taşınmasında kapak, streç gibi malzemeler kullanılacaktır. Yemekhanelere gönderilen fırın tepsileri kapaklı ve klipsli olacaktır. Yemekler yemekhanelere arabalarla (Kapalı panel-van veya pick-up), yüklenici tarafından taşınacaktır. Taşımanın yapıldığı araç sadece bu amaç için kullanılacaktır.
    kymett ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  6. #6
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    02 Nov 14
    Yaş
    31

    Mesajları
    9
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Cevap: Yemek Fabrikaları İçin Gerekli Talimatlar

    Teşekkürler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Çok Acil Kayıt Belgesi İçin Gerekli Evraklar
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan zeyneppp
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 14-09-2011, 11:54
  2. Yemek Firması Talimatlar
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan DORUK6
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-04-2011, 21:09
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-02-2011, 13:03
  4. yemek fabrikaları için kurallar
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan CASHUACASH
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20-11-2008, 21:28
  5. Ekmek Fabrikaları
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan cerealsource
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 21-02-2008, 17:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed