8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Aug 08

    Mesajları
    13
    Konuları
    8
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4

    Exclamation yemek sektöründe ilaçlama

    arkadaslar merhaba..
    hazır yemek sktöründe çalışıyorum.
    ben eskiden mutfakları üretim bittikten sonra ilçlatıyordum yani 7 den sonra hem temizlik yapıp bırakıoduk mutfagı sabaha kadar öylece bekliyordu tabi akşam wardiyası yine çalışmaya dewam ediyordu fakat gündüz kadar yoğun değil tabi ama yeni bir firma buldum bunlar üretim saatleri içerisinde ilçalama yapabileceklerini söylediler. bende gündüz üretim esnasında ilçalama yapılırsa yapılan yemeklere zarar weririmi diye endişe ediyorum. bana bir fikir werir misiniz .teşekkürler

  2. #2
    Onursal Üye Nuran AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Jul 08

    Mesajları
    222
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    331
    Harcanan
    0
    Kalan
    331

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    Kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişir. Benim çalıştığım firmanın ilaçlarının bir sakıncası yok belki sizin firmada aynı tür ilaçlar kullanıyordur.

  3. #3
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    çalıştığın firmaadan kullandığı ilaçların MSDS kartlarını iste.
    zaten orda pestisit, kalıntı, seyreltme bilgileri yazıyodur. bnm firma bayerin ilaçlarını kullanıyor. ben mutfak içinde ağırlıklı olarak giderleri ve mazgalları ilaçlatıyorum..

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Aug 08

    Mesajları
    13
    Konuları
    8
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    Alıntı hi_axy07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çalıştığın firmaadan kullandığı ilaçların MSDS kartlarını iste.
    zaten orda pestisit, kalıntı, seyreltme bilgileri yazıyodur. bnm firma bayerin ilaçlarını kullanıyor. ben mutfak içinde ağırlıklı olarak giderleri ve mazgalları ilaçlatıyorum..
    peki msds de yazdıklarının benim için uygun olan değerler mi olduğunu nasıl anlarım acaba .. kendisine sordum herhagi bir risk içermez dedi. firma 9001 14001 18001 falan her türlü izni olduğunu söylüyor..

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Aug 08

    Mesajları
    13
    Konuları
    8
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    Alıntı gida_muhendisi_52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişir. Benim çalıştığım firmanın ilaçlarının bir sakıncası yok belki sizin firmada aynı tür ilaçlar kullanıyordur.

    herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi. sirketin 900 14001 18001 i war . halk sağlığına uygun kokusuz olduunu söyledi umarım öyledir

  6. #6
    Onursal Üye Nuran AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Jul 08

    Mesajları
    222
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    331
    Harcanan
    0
    Kalan
    331

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    Alıntı gülce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi. sirketin 900 14001 18001 i war . halk sağlığına uygun kokusuz olduunu söyledi umarım öyledir
    Ben 5 yıldır ilaçlamayı aynı firmaya yaptırıyorum. Hiçbir problemle karşılaşmadım. Sizinkide öyledir mutlaka.

  7. #7
    Onursal Üye Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07
    Yaş
    43

    Mesajları
    2729
    Konuları
    384
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    0
    Kalan
    3608

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    Merhaba Arkadaşlar,
    Haşere mücadelesinde sürekli ve düzenli ilaçlama çözüm değildir. İlaçlama nerelerde kullanılır:
    İşletmede beklenmedik bir istila olması durumunda
    İşletmede var olan yuvalanmayı yok etmek için
    Sürekli ilaçlama yapmak haşere kontrol (pest control) yöntemidir. Bu yöntem yıllar öncesinde terk edilmiştir. Bu yöntemi uygulayacaksanız dışarıdan hizmet almanıza gerek yok. Bayer'in ilaçları birçok yerde satılıyor üzerinde kullanma oranlarıda yazıyor.
    Sizin almanız gereken Haşere Önleme Mücadelesi (Pest Prevention) ya da Bütünleşik Haşere Yönetimi (Integrated Pest Managment-IPM). Ama ne yazık ki Tükiye'de IPM uygulayan bir şirket yok. Çünkü bu hizmeti alan firmalar bu hizmetin maliyetine katlanmayı istemiyor. Geriye kalıyor tek bir yöntem Haşere Önelme Mücadelesi. Bu yöntemde amaç sürekli ilaçlama yapmak değil, haşere aktivitesinin ortaya çıkmasının engellenmesidir. Bunu da izolasyon ve hijyen ağırlıklı yöntemlerle yapmalılar. Dışarıdan bir göz olarak sizi sürekli iyileştirme çalışmaları için yönlendirmeliler. Trend analizleri ile işletmnizdeki haşere risklerini ve dönemlerini çıkarmalılar. Hangi dönemlerde hangi aktivitelere ağırlık verilmesi gerektiği tespit edilmelidir. İşletme içinde ilaç kullanılması özel durumlarda söz konusu olmalıdır.
    Haşere mücadelesi hizmeti alırken sadece fiyata endekslenmemek lazım. Tabi gelin bunu patronlara anlatın
    Yukarıdaki bilgilerin haşere mücadelesi hizmeti alımında yardımcı olması ümidiyle...
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  8. #8
    Yeni Üye hasant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Jun 08

    Mesajları
    45
    Konuları
    23
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    36
    Kalan
    469

    Standart Cevap: yemek sektöründe ilaçlama

    Arkadaşlar, mümkünse IPM sistemini oturtmuş pest kontrol firmalarını tercih ediniz.
    IPM - Integrated Pest Management :Zararlı kontrolünde tüm yöntemlerin bir arada, entegre bir şekilde, kullanıldığı stratejinin adıdır. Zararlılara karşı kullanılan ilaçların (biyosit) zorunlu hallerde uygulamaya sokulduğu; fiziksel, mekanik, biyolojik, elektronik, kültürel yöntemlerin öncelikle ele alındığı bu yaklaşımda çevre, ürün ve insan sağlığını tehdit eden unsurlar en aza indirilir.
    İPM ADIMLARI
    1 . İNCELEME

    Her işletme için öncelikli olarak iç ve dış sahada kapsamlı bir inceleme gerkleştirilir.
    Zararlıların işletmeye giriş yapabilecekleri noktalar ,
    Zararlıları çeken ve onlar için su ve besin kaynağı olan kaynaklar,
    Zararlıların saklanabileceği/barınabileceği yerler,
    Üretim alanı dışında kalan sosyal ve kültürel birimler gözden geçirilerek oluşturulacak strateji için gerekli bilgiler elde edilir.
    2. PLAN ÜZERİNDE GÖSTERME
    Yapılan incelemeden sonra yaşanmakta olan ve yaşanması mümkün sorunlar oluşturulan işletme planı üzerinde gösterilir. Riskli noktaların plan üzerine yansıması alınacak önlemlerin nerelerde yoğunlaşması gerektiğini göstererek, zaman ve enerji tasarrufu demek olan odaklanmayı sağlar.
    3. ZARARLILARIN TANIMLANMASI
    Birbirinden farklı her bir zararlı ile özelliklerine ve çevre ile ilişkilerine bağlı olarak farklı yöntemlerle mücadele edilir. Zararlı türünün tespiti kontrol çalışmalarında anahtar bir rol oynar. Buna bağlı olarak,
    her bir uygulama programının tespit edilen zararlının türüne uygun olması sağlanır.
    4. MÜŞTERİYE UYGUN BİR PROGRAM
    Zararlı türü ve yoğunluğu yanında; coğrafi yerleşim, iklimsel özellikler, bina konumu ve özellikleri, farklı işletmelerde farklı uygulama programlarının oluşmasında rol oynarlar. Oluşturulacak program şirket çalışanları ile yaptığımız görüşmelerle desteklenir.
    5. GMP VE SANİTASYON YÖNTEMİ
    İşletmelerin iç ve dış alanlarında, zararlıların beslenme – barınma – saklanma – giriş yapabileceği noktalarda, zorunlu olan iyileştirmeler işletme yönetimleriyle paylaşılır.
    6. UYGULAMA YÖNTEMLERİ
    Uygulama yöntemlerinde kimyasallardan önce kimyasal olmayan yöntemler gelir.
    Önleyici bir pest kontrol esas alınır.
    İnsanlara, gıdaya, hedef olmayan canlılara, kullanılan ekipmanlara ve çevreye en az zarar verecek yöntemler belirlenir.
    7. DOKÜMANTASYON
    Pest kontrolün en önemli aşamalarından birisini teşkil eder.
    Yasal olarak sunulması gereken belgeler yanında; servis raporları, yerleşim planları, takip formları, risk dağılım haritaları, grafikler, pestisit kullanım bilgileri, ilaçlara ait etiket bilgileri ve MSDS’ler ile çeştili raporlar kolay ve anlaşılır bir sunum içerisinde dosyalanır.

Benzer Konular

  1. Yemek sektöründe haccp(Yardım)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 9
    Son Mesaj: 23-07-2008, 10:20
  2. Hazır Yemek Sektöründe Gıda Mühendisi Ne Yapar?
    Alet-Ekipman Üzerine Destek forum içinde, yazan M_CihanN
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 25-06-2008, 09:15
  3. Toplu Yemek Sektöründe Sanitasyon
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan emrecesur85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-05-2008, 22:22
  4. Hazır Yemek (Catering) Sektöründe Örnek Bir İhale Teklifi I
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-02-2008, 22:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed