Sayfa 1/4 123 ... SonSon
39 sonuçtan 1 ile 10 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

  1. #1
    Yeni Üye jolly_26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Aug 07
    Yaş
    31

    Mesajları
    84
    Konuları
    20
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    arklar yemek şirketin numune alma işlemi naıl yapılıo. bilgisi olan warsa we paylaşırsa sewinirimm. bn çok ilginç yöntemlere şahit oluorum da merak ettimm...

  2. #2
    Onursal Üye Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 May 07
    Yaş
    34

    Mesajları
    2125
    Konuları
    317
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3081
    Harcanan
    0
    Kalan
    3081

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Yemek şirketinde çok kısa bir süre çalıştım, ben cam kavanozlara alıyordum numuneyi ama sanırım kilitli poşetler çok daha yaygın.

    Sorunu biraz daha açarsan daha fazla yardım alırsın, bir de konuyu mesleki yardımlaşma ve tartışma başlığı altında açsan çok daha uygun olurdu

  3. #3
    Yeni Üye jolly_26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Aug 07
    Yaş
    31

    Mesajları
    84
    Konuları
    20
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    hep yanlış açıorum yaa tüüüü ben numunelerin nasıl alındığını merak ediorum yane alırken ne kullanıolar nasıl yapıolar konu bu we ne şekilde saklıolar???

  4. #4
    Onursal Üye Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 May 07
    Yaş
    34

    Mesajları
    2125
    Konuları
    317
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3081
    Harcanan
    0
    Kalan
    3081

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Dediğim gibi ben çok kısa bir süre çalıştım.
    Yemekler piştikten sonra tencerelerin kapaklarının ilk açıldığı anda steril bir kaşık, kepçe, kevgir vs ile yine steril kavanozlara numuneler alıyordum, yemekler soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyordum. Ben kilitli poşet yöntemini kullanmadığım için kavanozları steril etmem gerekiyordu tabi, onu da biraz ilkel yöntemlerle yapıyordum otoklav olmadığı için, kavanozları önce kaynar suya daldırıp çıkarıyordum, daha sonra fırında(kuru hava sterilizatörü ) steril etmeye çalışıyordum. Numuneyi kavanoza aldıktan sonra kavanozun kapağını hemen kapatıp kapatmama konusunda biraz kararsız kalmıştım, hemen kapatsam kokuşma-ekşime olabilir, kapatmasam ortamdan mikrop bulaşabilir diye düşünüp dururken aklıma şok soğutma geldi numuneyi alır almaz kavanozları soğuk su dolu kaplara oturtuyordum, soğuyunca hemen dolaba alıyordum.

    Yıllarını yemek sektöründe geçiren arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa ben de yanlışlarımı görmüş olurum

  5. #5
    Yüksek Lisans Üye tubadaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 May 07
    Yaş
    35

    Mesajları
    989
    Konuları
    119
    Eklentileri
    31
    Kredisi
    1561
    Harcanan
    0
    Kalan
    1561

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    bunu ben de merak ediyorum, yemek sektöründeki arkadaşlar paylaşırsa bilgilenmiş oluruz biz de

  6. #6
    Yeni Üye gıdamık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17 Mar 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    50
    Konuları
    11
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    ben numune alırken cam kavanozlar kullanıyorum.kavanozları önce yıkatıyorum daha sonra al folya ile agızlarını kapatıyorum.200 dercede 30-40 dak.steril edip.yemek kazanlarından steril kepçe kevgir ile kavonoza dolduruyorum.soguyana kadar bekletiyorum.agzı al folyo ile kaplı oldugu için kontaminasyon olma riskide çok az oluyor.sogunca kapagını kapatıp.numune dolabına koyuyorum

  7. #7
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    18 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    257
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    arkadaşlar nedne cam kavanozlara numune alıyorsunuz? iş yeri size kilitli numune poşeti almıyormu?ben aldığım araç gereçleri dezenfekte ettikten sonra kilitli numune poşetıne alıyorum. oda sıcaklığında ılıtıyorum ve solaba kaldırıyorum 72 saat bekliyor sonra atıyorum . kavanozlarla uğraşmayın derim ben .
    ya aslında şöyle bir durum var şimdi bu aşçılar yemek yapıyor ya
    onların kullandıkları kaşıklardan ,kevgirlerden de bulaşma olup zehirlenme olabilir ama biz yemek dağıtımı olmadan numune aldığımız için zaten kontamıne olmamış yemeği almış oluyoruz
    ben her zaman yemek numunesini en son alm a taraftarıyım eğer bir zehirlenme olacaksa numunemde çıksın isterim . haksız yere aklanmak istemem yanı.

  8. #8
    Yrd. Doç. Dr. sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14 Mar 07
    Yaş
    35

    Mesajları
    1571
    Konuları
    162
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    0
    Kalan
    4092

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    güsel acıklamıssın gülden dedigine katılıorum o yüzden bende hem fabrikada hemde dagıtım yerinde numune aldırırdım cünkü tasımada da problem cıkabiliyor ama yerinde mutfak projeleri için iş degisir.. yinede iki numune (ilk ve son) alınması taraftarıyım.. cam kavanoza da gerek yok dedigin gibi en iisi kilitli poset zaten tarımdan yetkililerde bunu öneriyor.. etiket muhakkak bulunmalı. 72 saat yani 3 gün saklanması gerekiyor.

  9. #9
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    18 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    257
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    evt ben herkes etiketi yazıyordur diye eklemeye gerek duymadım . yazamazlarsa numunenın gununu ve tarhını anlayamazlar zaten allahtan bızde üretim çok kişilik değil.diyet yemekleri 15 kişilik oluyor refakat yemekleride max. 40 ama bizde de çeşit çok oluyor restoran gibi bir kişiye özel yemek yapılıyor mesela. adam ızagara et istiyor ızgara et yapılıyor 1 kişilik . özel hastanemı luks restoranmı belli değil. hastalar daha çok yemek yemeye gelmiş gibi davranıyorlar.

  10. #10
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    16 Mar 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    277
    Konuları
    14
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    aldığınız kilitli poşetler sterilmi sanıyorsunuz ??????????????? o poşetler steril değil piyasada gamma ışınları ile steril eden firmalar var araştırın bence ??

Sayfa 1/4 123 ... SonSon

Benzer Konular

  1. en sevdiğiniz yemek hangisi? nasıl yapılır?
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Enes
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 04-03-2008, 18:05
  2. Numune alma rehberi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sevimli_-
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-02-2008, 13:35
  3. numune alma esasları
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 05-01-2008, 15:20
  4. Mikrobiyolojik numune alma taşıma ve muhafaza talimatı-Örnektir
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-11-2007, 16:14
  5. okratoksin için numune alma
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 20-06-2007, 22:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed