Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
39 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

  1. #11
    Lisans Üye
    Üyelik tarihi
    18 Feb 07
    Yaş
    37

    Mesajları
    257
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    ona bakarsan hiçbir şey tam olarak steril değilki . içerdeki hava bile steril olmadıktan sonra cam kavanozu steril etmenın de bir anlamı olmuyor . hiç bir şeyı okuldaki gibi steril olarak yapamyaız buralarda zaten .tam donanımlı bir lab. olmadığı içinde mevcut imkanları değerlendiriyoruz.

  2. #12
    Yeni Üye jolly_26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 Aug 07
    Yaş
    31

    Mesajları
    84
    Konuları
    20
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cvp: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    arklar çok teşekkür ederim yardımlarınıs içinn böleliklee kim nası yapılıo nası daa kolay we güwenli bunları anlamış oluoruss çok saolunn

  3. #13
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    27 Mar 07

    Mesajları
    10
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    61
    Harcanan
    0
    Kalan
    61

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    yemek üretim alanında cam malzeme kullanmak risk teşkil etmiyormu? benim çalışmaya başladığım şirket de cam kavanoz kullanıyor. ama cam malzemeyi mutfağa sokmak istemiyorum. kilitli poşet almaya da yanaşmıyorlar. acaba kırılmayan başka bir malzeme kullanılabilirmi? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden teşekkürler

  4. #14
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 Jul 08

    Mesajları
    12
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    arkadaşlar özellikle laboratuvarların numune alma sırasında kullandıkları steril numune kapları var. tavsiye ederim.

  5. #15
    Ön Lisans Üye aspergillus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Sep 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    128
    Konuları
    32
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Bende firmada numune poşetleri kullanıyorum. Steril değil onu biliyorum. Yemekleri ilk porsiyonlandığı yani çok sıcakken alırım. Sıcaklığı 80 derece civarı oluyor genelde. Daha sonra oda sıcaklığında bir süre bekletip dolaba kaldırırım. Steril poşet kullanan var mı?

  6. #16
    Yeni Üye karagüzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03 May 08
    Yaş
    47

    Mesajları
    40
    Konuları
    21
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    0
    Kalan
    405

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    aldığınız numune miktarı da önemli. Bazı ihale şartnamesinde numune miktarının 400 gr olmasını istiyorlar. Ama bildiğim kadarıyla 200 gr yeterli bir miktar.

  7. #17
    Lisans Üye rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 May 08

    Mesajları
    264
    Konuları
    68
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    merhaba ben 9 ay cateringte çalıştım şu an oteldeyim. fıratmed in tek kullanımlık plastik kapaklı kaplarına numune alıyorum.
    cam malzemeti üretim alanına almamanız daha iyidir eğer firmanızda iso 22000 varsa buna özellikle dikkat edin.
    sıcak yemeklerde numuneyi aldıktan sonra blastchiller da 1 saat bekletiyorum ve sıcaklığı 4 c olunca numune dolabına tarihlerini yapıştırıp yerleştiriyorum. eğer blast chiller yoksa buz ile hızlı soğutma yapın çünkü oda sıcaklığında soğutmak risklidir yavaş soğunca mikroorganizma gelişir buda sizin zararınıza olur. Alkolle dezenfekte ettiğim kaşıkları kullanıyorum. Toplam bakteri, koliform grubu, maya, küf ve stafilokok için 10 gr numune yeterlidir ancak salmonella ve listeria için en az 25 gr örnek gerekir size 2 durumuda düşünüp 25 gr örnek almanızı tavsiye ederim.
    alperen ekinci bunu beğendi.

  8. #18
    Yeni Üye cihann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Jul 08
    Yaş
    44

    Mesajları
    32
    Konuları
    22
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    755
    Harcanan
    0
    Kalan
    755

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Yemekte numune alırken içerisinde kendi kaşığı bulunan steril poşetlerin kullanılması en uygun olanı ama maliyet nedeniyle kurumsal olmayan pek çok firmaya bu ürünü aldırmak kolay değil. genelde kilitli poşet yaygın olarak kullanılıyor ama şu da bi gerçek kilitli poşette totalmikrojerm sayısı sanıldığı kadar yüksek değil. numune alırken normal numunenin yanında ayrıca her yemekten ve kahvaltı gurubundan ilave şahit numune alıp -18 C de saklamak enuygun olanı. eğer ürettiğiniz üründen emin değilsenizveyabulgur pirinç pilavı gibi ürünlerde yemek pişirme sıcaklığında yok edilemeyen mikroorganizma sporları bulunmakta. cebinizde küçük bi damlalık şişesinde SUMA D44 klor bazlı sebze dezenfektanı bulundurmak bazen faydalı olabilir bu arada alınan herhangibir şikayetdurumundaalınan numuneler farklı laboratuarlara gönderileceği için en az 500 g numune almak gerekmektedir.
    alperen ekinci bunu beğendi.

  9. #19
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart

    @cihann

    klor bazlı sebze dezenfektanını ne için kullacağız?

    taşıma yemek yapıyoruz
    (yerinde üretimlerde sıkıntı olmuyor zaten numune alma ile alakalı; servis için yemek ben mariye konduğunda alınıyor.)
    steril koşullarda numune almak için ziyadesi ile uygunsuzdur koşullar hazır yemek firmaları için... o yüzden fazla ince eleyip sık dokuma taraftarı değilim.
    numune almak için kullanacağım plastik kaşıkları alkolde 20 dakika tutarak steril hale getiriyorum, ardından 5'li olarak alkol emdirilmiş kağıt havluya sarıyorum.

    numunelerimi saklamak için kilitli poşetlerden kullanıyorum, steril olanlar çok pahalı olduğundan (paketi 500 tanesi 200dolar+kdv civarıydı sanırım) normal kilitli poşet kullanıyorum.
    ellerimi her numuneyı alıp kapadıktan sonra alkollüyor, eldivenimi değiştiriyorum, eldiveni de steril olmadığı için alkol emdirilmiş havlu ile siliyorum

    poşetleri geçen gün merak edip hijyen ölçüm cihazı ile kontrol ettiğimde 0 mikroorganizma faliyeti tespit etti (yanılma payı olabilir tabi)
    ama bu kadar minik yanılma payları ve kontaminasyon riskleri çok da endişelendirmiyor beni, zira yemek için en risksiz anda alınıyor benim numunem, yenecek olan kısmı ise zorlu şartlar bekliyor. (mutfak ortamında bekletilen salatalar, bozulduğu halde fark edilmeyen benmariler...)

    cam kavanoz, 200 derecede steril hale getirilen ekipman v.b. benim için uğraşması güç durumlara yol açardı, çünkü kalem sayısı çok fazla olan bi yerdeyim.
    sabah thermoboxlardan numune almak durumunda olduğumdan, sevkiyatın ortasında kaldığım düşünüldüğünde koşullar bile numune alma davranışlarımızı etkiliyor olabilir aslında...

  10. #20
    Yeni Üye cihann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Jul 08
    Yaş
    44

    Mesajları
    32
    Konuları
    22
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    755
    Harcanan
    0
    Kalan
    755

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    ben merkez mutfakta çalışıyorum. gönderdiğim yemeğin firmada ne zaman tüketildiğini takip edemiyorum. adamlar bazen akşam yemeğini ben gönderdikten 4 - 5 saat sonra tekrar ısıtıp tüketebiliyorlar. yani üretimden sağlam olarak gönderdiğim yemek firmada bozulabiliyor ve bunu takip edebilme şansım yok. o yüzden riskli gördüğüm sulu tavuk yemeklerinde açıkçası 2 damla kadar numunenin içerisine koyuyorum.yemeğin arabaya çekildikten sonra firmada tüketilmesi bazen 4 saati bulabiliyor. ayrıca kimyasalla çalışan firmalarda kimyasaldan zehirlenen kişiler hemen yemekten oldu diye başvurabiliyor. doğru olanı tüm yemeklerin thermobox da gönderilmesi ama maalesef küçük sayılı yerler için bu pek mümkün olmuyor. herhangi birşey olursa ben gönderdikten 4 saat sonra tekrar ısıtıp tüketmişler diyemezsin. bu sektörde müşterinin de bilinçli olması çok önemli. bu arada numune aldığım kepçeleri alkolde bekletmek yeterli sterilizasyonu sağlamaz diye düşündüğüm için alkol kavanozuna koyduktan sonra tekrar yakarak numune alıyorum ve en önemlisi her numune için farklı malzemeyi kullanmak. ama hepsinden önemlisi tüketen müşterinin bilinçli olması. akşam 6 da yolladığım yemeği ustabaşı makinayı durdurmamak için gece 11 de yedirebiliyor ve bunun takibi yapılamıyor

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon

Benzer Konular

  1. en sevdiğiniz yemek hangisi? nasıl yapılır?
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Enes
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 04-03-2008, 18:05
  2. Numune alma rehberi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sevimli_-
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-02-2008, 13:35
  3. numune alma esasları
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 05-01-2008, 15:20
  4. Mikrobiyolojik numune alma taşıma ve muhafaza talimatı-Örnektir
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-11-2007, 16:14
  5. okratoksin için numune alma
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 20-06-2007, 22:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed