Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
39 sonuçtan 21 ile 30 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

  1. #21
    Onursal Üye phryne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Feb 08

    Mesajları
    488
    Konuları
    36
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    572
    Harcanan
    0
    Kalan
    572

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    cihann,

    bahsettiğiniz husus çok önemli; müşteri bilinci...
    anı şekilde benim de pek çok firmam var ve sayıları az olduğundan boxa giremiyor yemeği, soğutup göndermek istesem soğuk depom bu kadar gastronomu almaz, alsa bile içinde bulunan diğer ürünler sıcaklık değişiminden etkilenir.
    ben yaz ayları başlamadan firmalara antetli kağıda basılmış servis talimatı götürdüm ve elimden geldiğince duvarlarına asmaya çalıştım (pvc kaplı ve çift taraflı bant ile)
    kepçeci eleman genelde müşterimizin çaycısı olduğundan ona tatlı dille, zaman zaman çocuğunun düğünü ile ilgili muhabbet ederek, zaman zaman mutfağı ne kadar temiz tuttuğundan ve kuralları iyi bildiğinden dem vurarak yemekleri nasıl saklayacağını dikte etmeye çalıştım. ardından gidip yemek alımı v.b. konularla ilgilenen yetkiliye durumu, nasıl saklamaları gerektiğini anlattım...
    kepçeci eğer firma elemanı değilse iş zorlaşıyor... iyi ilişkiler kurulması gerekiyor ki, çıkan sorunu daha benmaride çözebilelim...

    firmalarımızda yemek dağıtımlarını yapan kişileri toplayıp hem gıda güvenliği eğitimi verelim, hem de ikram - 5 çayı gibi birşey düzenleyelim dedik bir ara ama "sen bilmiyorsun, gel öğren" durumu kızdırabilir diye vazgeçtik, malum insana bağlı bir iş yapıoruz...

    bu arada 500 gram numune almak hakikaten zaman zaman gerekli olabiliyor, şayet ciddi olmasa dahi genel bir sıkıntı ile karşılaşıldığında polis kapıya dayanıp hıfsı sıhhaya göndermek için numune isteyebiliyor(muş)

  2. #22
    Lisans Üye pttszey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Jul 08

    Mesajları
    346
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Wink Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Millet;
    Kilitli poşetler özellikle çorba ya da kuru fasulye gibi sulu yiyeceklerde problem oluyor, eriyip deforme olabiliyor, bayraktar28'in de dediği gibi steril olmuyor.
    Biraz garip gelecek ama en güzeli, gaita ya da idrar örneklerinin alındığı kapları kullanmak. Hem boyut olarak uygun olanını bulabiliyorsunuz, hem deforme olmuyor, hem de steril. İşyeri hekiminizden ya da bir sağlık kuruluşundan tedariği konusunda yardım isteyebilirsiniz.
    Ha maliyet diyorsanız; ben bilmem patronum bilir

  3. #23
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24 Nov 09

    Mesajları
    27
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    8
    Kalan
    297

    Standart mal kabul kriterleri

    Mal kabul kriterleri hakkında hazırladığım veriler umarım işinize yarar;

    http://www.forumfood.org/index.php/f...kriterleri.doc

  4. #24
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24 Nov 09

    Mesajları
    27
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    8
    Kalan
    297

    Standart

    Ayrıca ingilizceniz warsa aşağıdaki adrese bi göz gezdirmenizde fayda olacağını düşünüyorum;

    http://www.food.gov.uk/multimedia/pd...hotandcold.pdf

    catering şirketlerle ilgili faydalı olabilecek bilgileri bulabilirsiniz bu sitede.

  5. #25
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Jul 09
    Yaş
    37

    Mesajları
    12
    Konuları
    9
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    kilitli numune poşetlerine ortalama bir porsiyon alıyorum.yemek piştiği anda alınması en sağlıklısı.bi arkadaşımdan numunenin içine klor atıldığını duymuştum çok enteresan gelmişti.insanlar ürettiklerine güvenmediği için ne yöntemlere başvuruyorlar.

  6. #26
    Onursal Üye gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    200
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    0
    Kalan
    273

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    ben numuneyi pttszey'in dediği gibi idrar kaplarına alıyorum, hem hijyenik hem kolay oluyor ama benm asıl sıkıntım da şu, aldığım miktar yeterli olmuyor. hıfzısıhha örnekler için 200gr istiyor ancak ben 200 gr örnek aldığımda zaten müşteri azsa ve ürün az çıkıyorsa çıkan ürünün yarısnı almış olmam gerekiyor. ayrıca, örneğin tavuk salatası gbi bir ürünü o kaplara tıkabasa doldursam da yeterli olmuyor gramaj açısından.2 kap alsam otelde olay olur, ne yapıyoruz ki ne alıyorsun diye.. yani bu konuda çok sıkıntılıyım...

  7. #27
    Yeni Üye nevingıdacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Oct 08

    Mesajları
    32
    Konuları
    12
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    bayraktar28 e katılıyorum. ilkel bir yömtemgibi görünsede camkavanoz kullanmak avantajlıdır bir yönden çünkü temzilenme aşaması sterilizie etme tamamen elimizden geçiyor.ayrıca eğer hazır yemek işinde yerınde projede calışıyorsanız maalesef kilitli poşeti geçtim aylık ortampetrisi ile kontrollerı yaptırmak bıle cok masraflı gelıyorkı gunde 3 öğün en az 15 cesıt yemeğe cam kavanoz daha uygun oluyor. maalesef gercekböyle...

  8. #28
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    10 Jan 09
    Yaş
    34

    Mesajları
    25
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Kilitli poşetler pahalı olur diyenlere hastanelerde idrar numunesi aldıkları steril kaplar alternatif olabilir.Numune alınan kaşığı alkolle yakarak veya alkol bazlı dezenfektan ile dezenfekte ederek kullanabilirsiniz.Bakanlığın bizden istediği ürettiğimiz ve sunumunu yaptığımız her üründen numune alınması yönünde.Alınan numuneler +4 derecelik dolaplarda 3 gün saklandıktan sonra imha edilir.

  9. #29
    Onursal Üye gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 May 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    200
    Konuları
    35
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    0
    Kalan
    273

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    ben her üretilen üründen numuna alırsam bana 5 numune dolabı gerekir yalnız. risk teşkil eden ürünlerden alıyorum o bile 20 küsur numune oluyor... hepsinden alırsam yaklaşık 80-90...

  10. #30
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    14 Aug 09
    Yaş
    34

    Mesajları
    2
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    arkadaşım ben 26 ay çalıştım numune alınırken kilitli torbalara alıyordum tarım köy işleri herhangi birşey demedi buna en az 250 gram o gün çıkan tüm yemeklerden yani yemek listesinde yer alan tüm yemeklerden(yanında garnitür dahi verise onlardan da) numune alınıyor soğutulup dolaba kaldırılıyor ve 3 gün saklanıyor..başka herhangi bir liste vs gibi yardım istediğin konu olursa yardımcı olurum mail adresim de ayrıca **** kolay gelsin iyi çalışmalar...

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Benzer Konular

  1. en sevdiğiniz yemek hangisi? nasıl yapılır?
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Enes
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 04-03-2008, 18:05
  2. Numune alma rehberi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sevimli_-
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-02-2008, 13:35
  3. numune alma esasları
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 05-01-2008, 15:20
  4. Mikrobiyolojik numune alma taşıma ve muhafaza talimatı-Örnektir
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-11-2007, 16:14
  5. okratoksin için numune alma
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 20-06-2007, 22:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed