Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
39 sonuçtan 31 ile 39 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

  1. #31
    Ön Lisans Üye bilana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04 Oct 07
    Yaş
    35

    Mesajları
    239
    Konuları
    84
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    311
    Harcanan
    0
    Kalan
    311

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Alıntı pttszey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Millet;
    Kilitli poşetler özellikle çorba ya da kuru fasulye gibi sulu yiyeceklerde problem oluyor, eriyip deforme olabiliyor, bayraktar28'in de dediği gibi steril olmuyor.
    Biraz garip gelecek ama en güzeli, gaita ya da idrar örneklerinin alındığı kapları kullanmak. Hem boyut olarak uygun olanını bulabiliyorsunuz, hem deforme olmuyor, hem de steril. İşyeri hekiminizden ya da bir sağlık kuruluşundan tedariği konusunda yardım isteyebilirsiniz.
    Ha maliyet diyorsanız; ben bilmem patronum bilir
    heh sonunda aradığımı buldum sanırım ben sektör değiştirip yemek sektörüne dikey geçiş yaptım firmada düzenlenmesi gereken ve yapılmayan okadar çok şey var ki öncelikle numune alım konusunda fikir sahibi olmak istedim bugün ilk defa numune almaya başladım elimde kilitli poşetler var ama çok mantıklı gelmedi doğrusu yukarıda da dendiği gibi sıcaktan deforme olması. bende hastaneden rahat temin edebileceğimi düşündüğüm için kapaklı idrar kapları kullanmaya başladım (kulağa biraz tiksinç geliyo malum kullanım alanı farklı ) kısacası bu kaplara koymak risk teşkil edermi?

  2. #32
    Yeni Üye gıdadede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30 Sep 10
    Yaş
    89

    Mesajları
    11
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    numune alırken hijen önemli.cam kap ve steril olmalı!!!!!!!!!!!! ayrıca numune almadan önce ustabaşı ile tanışıp '' iyi günler kolay gelsin, nasılsınız '' şeklinde yaklaşıp işcilerin arkanızdan konuşmasını engelleyin(dalga geçme olayını)böylece saygınlığınız artar.numune almak kolaylaşır.

  3. #33
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    03 Jul 08
    Yaş
    35

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    evet piyasada steril numune poşetleri mevcut fakat pahalı oldugu için fırmalar bunu almaktan kaçıyor ustelık poşetler yırtık cıkabılıyor bence en saglıklı ve hıjyenık yöntem kavanoz tabı uygun sekılde sterıl edılırse şimdiye kadar bı sıkıntı yasamadım umarım kımse de yasamaz....

  4. #34
    Onursal Üye Nuran AYDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Jul 08

    Mesajları
    222
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    331
    Harcanan
    0
    Kalan
    331

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Bende önceleri kavanoz kullanıyordum fakat steril etmek gerçekten ciddi bir problem oluşturuyordu. Son 4-5 aydır kilitli numune poşeti kullanıyorum ve çok memnunum. Şu ana kadar da yırtık çıkan ya da sıcaktan deforme olanına rastlamadım. Hem çok pratik hem de daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

  5. #35
    Yeni Üye malatyalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02 Apr 09
    Yaş
    43

    Mesajları
    28
    Konuları
    9
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Aldığınız numuneyi soğutmaya gerek var mı? Zaten mikrobiyolojik analize tabi tutulacak. Yemeğin ekşimesi veya kokuşması önemli mi? Direk kapağını kapatıp, soğutucuya koyabilirsiniz. Bu şekilde daha çabuk soğur ve m.o üremez.

  6. #36
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    konuya başka bir açıdan bakıcam. türkiyede'ki her şey gibi bu numune alma, saklama işleri de göstermelik, şeklen yapılan şeyler.
    hijyen numune kabındaki 2 koliformla bozulmaz. yıkanmayan bulaşık kaplarlarla, temiz olmayan ellerle, atıksu ile sulanmış sebzelerle bozulur.
    skt'si gelmek üzere olan enterobacteria besiyerlerimi kullanarak catering firmasından gelen tatlı ve salataları mikrobiyolojik analizden geçirdim.
    irmik tatlısı: 1400 cfu enterobact.
    havuçlu kıvırcıklı salata: 1000 cfu enterbact.
    havuyçlu kıvırcıklı salata: negatif (salmonella)
    bu ne lan böyle deyip kodekslerine baktım. salata için 102 cfu e coli diyor.
    hey yavrummm heyyyyyyyyyyyyyy. öyle tebliğin ben ta ...
    bişey derdim ama küfür edince kızan arkadaşlar oluyor.
    velhasıl piti piti, salata yemeyin.kışın karlı havada 1000 cfu ise yazın 10 bin mi olur 1oo bin mi milyon mu bilemiycem artık.ne de olsa sulamanın kaynağı belli değil yazın.bu açıdan salata salmonella olarak da çok risklidir.
    bulaşık, kapkacak nasıl yıkanıyor, ustabaşının tatağında kaç stafilokok aureus vardır.bunlardan kaçı salataya karışınca patojen özellik kazanır muallak konular;P
    lütfen herkes numune kabına değil, tasa tabağa, ortama,yiyeceklere baksın, baktırsın.
    şu askeri zihniyetten kurtulalım.her şeyin dışını süsle, içini bok götürsün olmuyor.
    yazın catering firmasından gelen yiyeceklerin e coli sonuçlarını burdan açıklıycam.unutursam -malum yaşlılık-biri hatırlatsın ya da mesaj atsın

  7. #37
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    29 Jan 11
    Yaş
    30

    Mesajları
    8
    Konuları
    4
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    ArkadaŞlar bİlgİlerİ eksİk paylaŞiyorsunuz hazir yemek sektÖrÜ ve caterİng hakkinda bu gece bİr paylaŞim yapicam ordan detaylara bakabİlİrsİnİz kendİm İltarim mÜdÜrlÜĞÜ kontrol Şubede ÇaliŞiyorum hayatim numunulerle geÇİyor benİ takİp edersenİz aydinlanabİlİrsİnİz dİye Ümİt edİyorum..

  8. #38
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30 Apr 12
    Yaş
    29

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Steril numune alma poşetlerinin birçok avantajı vardır.
    Örneğin çok az yer kaplar, sterilizasyon konusunda hiçbir şüphe bırakmaz, çok fazla pratiktir.
    Kavanoz gibi etiket gerektirmez
    Kırılmaz, yırtılmaz.
    Numuneyi %100 güvenli tutar.
    Konu Özge OYBAK tarafından (13-06-2014 Saat 10:09 ) değiştirilmiştir.

  9. #39
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    30 Apr 12
    Yaş
    29

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: yemek şirketinde numune alma işlemi nasıl yapılıyor bi bilginiz war mı

    Alıntı gülşah_8484 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben numuneyi pttszey'in dediği gibi idrar kaplarına alıyorum, hem hijyenik hem kolay oluyor ama benm asıl sıkıntım da şu, aldığım miktar yeterli olmuyor. hıfzısıhha örnekler için 200gr istiyor ancak ben 200 gr örnek aldığımda zaten müşteri azsa ve ürün az çıkıyorsa çıkan ürünün yarısnı almış olmam gerekiyor. ayrıca, örneğin tavuk salatası gbi bir ürünü o kaplara tıkabasa doldursam da yeterli olmuyor gramaj açısından.2 kap alsam otelde olay olur, ne yapıyoruz ki ne alıyorsun diye.. yani bu konuda çok sıkıntılıyım...
    Gülşah Hanım,

    Numune kabları dediğiniz gibi yeterli seviyede numune almanıza izin vermiyor. Numune poşetleri aslında çok fazla maliyetli değildir. Sizlere tavsiyemiz numune poşeti kullanmanız yönündedir...
    Konu Sinan COSKUN tarafından (13-06-2014 Saat 08:55 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234

Benzer Konular

  1. en sevdiğiniz yemek hangisi? nasıl yapılır?
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Enes
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 04-03-2008, 18:05
  2. Numune alma rehberi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sevimli_-
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-02-2008, 13:35
  3. numune alma esasları
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 05-01-2008, 15:20
  4. Mikrobiyolojik numune alma taşıma ve muhafaza talimatı-Örnektir
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-11-2007, 16:14
  5. okratoksin için numune alma
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 20-06-2007, 22:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed