YEŞİL ÇAY ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Yeşil çay,camellia sinens çay bitkisinin tepe tomurcuğu ve onu takip eden birinci ve ikinci yapraklardan oluşan taze sürgünlerden okside olmamış yeşil renkli bir çay çeşitidir.Dünyada ilk kez Çin’de üretilen yeşil çay daha sonra Japonya’da üretilmiştir.M.S. 800’lü yıllarda sağlığa yararlı bir içecek olarak tüketildiği bilinmektedir.
Dünyada yeşil çay iki yöntemle üretilmektedir.Bunlardan biri Japon,diğeri Çin yeşil çay üretim yöntemidir.Bu iki yöntem arasındaki belirgin fark,enzimlerin inaktif duruma getirilmesinde,japon yönteminde steamina(stim) uygulanırken,çin yönteminde Pan-Fring yönteminin uygulanmasıdır.
İşletmemiz tamamen kendi personel ve olanakları ile geliştirdiği teknoloji ve AR-GE sonuçlarına göre; Yeşil çay üretimi için genelde küçük yapraklı çin çayı çeşitleri tercih edildiğinden,benzer özellikteki Türk çayına uygun çin yeşil çay üretim teknolojisini geliştirerek modernize etmiş ve uygulamaya başlamıştır.


Devamı...


Dosya türü: doc

Şifresi: www.forumfood.net