1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    mermaid48 çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.01.2012 Son online zamanı: 26.06.2013

    Mesajları
    5
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart 4 ºC’de Depolanan Sardalya Marinatlardaki Adaçayı, Kekik ve Biberiye Ekstraklarının..


    Türkiye’nin Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinde avlanan su ürünlerinin önemli bir kısmını sardalya oluşturmaktadır. Sardalya Türkiye’de bol miktarda avlanmakta ve taze tüketimin yanı sıra diğer türlere oranla oldukça yüksek oranlarda konserve ve marinat teknolojilerinde ham materyal olarak kullanılmaktadır. Pek çok gıda maddesinin bozulmasının önemli bir kaynağının oksijen olduğu bilinmektedir. İstenilmeyen lezzet ve koku oluşumlarına neden olan oksidatif acılaşma reaksiyonu nem, ısı, ışık, metaller, metal içeren bileşikler ve enzimler ile katalizlenebilmektedirler. Uçucu yağlar, gerek sahip oldukları değişik fizyolojik ve farmakolojik aktiviteleri nedeniyle, gerekse lezzet düzenleyici olarak başta gıda sanayinde ve daha pek çok endüstri alanında da değişik amaçlarla kullanılmaktadırlar. Bitkilerden uçucu yağ elde etmenin farklı yöntemleri vardır. Bu çalışmada farklı bitkiler ile bu bitkilerin farklı yağ ekstraksiyon yöntemleri uygulanarak bunların sardalya marinatları üzerindeki etkileri, fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, dokusal açıdan incelenmiştir. Bu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 420.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 9 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Dardanel?den pratik ve zahmetsiz "Çıtır Sardalya"
    Sektörden forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.09.2017, 15:45
  2. Adaçayı
    Organik Üretim forum içinde, yazan sinya
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 14.04.2015, 10:42
  3. Yorum: 8
    Son Mesaj: 13.11.2009, 00:22
  4. Adaçayı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.11.2007, 00:14
  5. Gencleri alkole alistiran ’karisim icki’ye fren
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan utkan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.02.2007, 23:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed