Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası
  1. #11
    SENBENBIZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 05.09.2014

    Mesajları
    254
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart Cevap: ACİLL--Yarı işlenmiş veya İşlenmiş Sebzeleri Vakumlamak veya Dondurmak Üzerine

    tuğba arkadaşım sanırım işyeri sahibiniz maliyeti düşürmek için böyle bir yol düşünmüş. ben evde geçen sene 15 kg bezelye deepfreeze atmıştım ama yarımlık poşetlerde atmıştıum .ben bamya , yeşil dolmalık biber, oyulmuş dolmalık olrak hazırlanmış patlıcan ,imam bayıldı için hazırlanmış kızartılmış patlıcan ,kızarmış yeşil sivri biber,tazefasulye dometesi eklenmiş kısacası ne kadar sebze varsa elime geçen herşeyı attım dondurmum . hiç bir şey olmadı bir yıl süresi yaklaştığında kullanmadıklarımı attım içime sinmediği için ama tatları asla değişmedi. şu anda sebzeler zaten çok pahalı şimdi koysa bile bence yıne pahalıya gelir. eğermaliyeti azaltmak istiyorsa domates konservesi yapsın . en çok kullanılan ve kışın en pahalı olan sebzeler arasında. ben her yaz domates konservesi yaparım süper oluyor






  2. #12
    rosemant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    rosemant çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.05.2008 Son online zamanı: 09.06.2015

    Mesajları
    234
    Konuları
    63
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    791
    Harcanan
    0
    Kalan
    791
    merhaba
    bende önceden bir yemek fabrikasında çalışıyordum.
    benimde iş yeri sahiplerimde aynı düşüncedeydi
    oğuz beyin söylediklerini onlara aktardım ama dinletemedim pek
    en sonunda tarım bakanlığı denetime geldiğinde konuştuk ve
    cateringlerin ürün dondurmak gibi bir hakkı olmadığını bu işin özel ekipmanlarla ve özel izinlerle yapıldığını böyle bir işlemin tespit edilmesi yada depolarda böyle malzeme görünmesinin ciddi sıkıntı yaratacağını söylediler.

    aklınızda olsun


  3. #13
    ozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ozi
    ozi çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.05.2007 Son online zamanı: 03.01.2016

    Mesajları
    494
    Konuları
    73
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    705
    Harcanan
    0
    Kalan
    705
    meyveler dışındaki ürünlerin hepsi dondurulmadan önce haşlama işlemine tabi tutulur.haşlama oguz beyin de dediği gibi peroksidaz enzimini inaktif hale getirmekiçin sıcak su ile yeterli süre blanşörler yardımıyla ısı işlemi uygulanmasıdır.IQF yapılmazsa , ürünlerde kararma,merkez noktanın donmaması sonucu bozulmalar renklerde kararmalar bloklaşmaya bağlı parçalanmalar vs vs. olacaktır. dondurduktan sonra da dondurulmuş ürün muhafaza odalarında saklanmaları gerekmektedir.dondurmadan öncede iyi bir ayıklama yapmak gerekir.
    uygun şartlarınız yoksa cok riskli sizin için.total fireniz artacak bir karınız olmayacaktır.

    not:haşlama işlemiyle aynı zamanda sebzelerin hücreleri arasında kalmış olan gazlar uzaklaştırılır.örnegin fasulyeyi direkt dondurup sonra da pişirirseniz mutfağınızda kimse kalmaz kokudan


Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. manisa veteriner veya zooteknist
    Ege Bölgesi forum içinde, yazan zuhal50
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.03.2010, 22:54
  2. var-yok testi için cihaz veya kit?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan fatmatetik
    Yorum: 16
    Son Mesaj: 22.02.2010, 12:41
  3. GDO veya GMO
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.05.2009, 04:09
  4. Yağ veya yağ asitleri tayin yöntemleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan eksielma
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.11.2008, 10:59
  5. hormon veya BGD lerin sağlık üzerine etkileri
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.07.2007, 12:37

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed