1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    efd.eylul çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.07.2014 Son online zamanı: 27.04.2015

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Adana İli Gemlik ve Barnea Zeytinyağlarının Aroma Maddelerinin Kıyaslanması

    : Adana İli Gemlik ve Barnea Zeytinyağlarının Aroma Maddelerinin Kıyaslanması
    : Pdf
    : Songül Kesen, Serkan Selli, Hasim Kelebek, Turgut Cabaroglu,
    Kemal Sen, Mehmet Ulas

    Özet
    Bu çalışmada, Adana ilinde yetiştirilen Gemlik ve Barnea zeytin çeşitlerinden elde edilen zeytinyağlarının
    aroma maddeleri belirlenmiştir. Aroma maddelerinin ekstraksiyonunda Likens-Nickerson buharlı
    distilasyon-ekstraksiyon tekniği (SDE) kullanılmıştır. Aroma maddelerinin tanımlanmaları ve miktarları
    sırasıyla GC-MS ve GC-FID teknikleri ile gerçekleştirilmiştir. Gemlik çeşidi zeytinyağının aroma maddeleri
    açısından, Barnea çeflidine göre daha zengin olduğu saptanmıştır. Gemlik çeşidinden elde edilen yağda
    toplam 51 (18 aldehit, 16 alkol, 5 keton, 7 terpen, 2 karboksilik asit ve 3 uçucu fenol), Barnea çeşidinden
    elde edilen yağda ise toplam 46 (18 aldehit, 13 alkol, 5 keton, 1 ester, 6 terpen, 1 karboksilik asit ve 2
    uçucu fenol) adet aroma maddesi tanımlanmıştır. Her iki zeytinyağı örneğinin aroma maddelerinin
    benzerlik gösterdiği ve bu bileşiklerin toplam miktarının Gemlik’te 24640 μg/kg ve Barnea çeflidinde
    ise 21365 μg/kg olduğu belirlenmiştir. (E)-2-hekzenal her iki zeytinyağı örneğinde de en yüksek oranda
    bulunan aroma maddesidir. Öte yandan, Gemlik ve Barnea çeşidinden elde edilen zeytinyağlarında
    serbest yağ asitleri sırasıyla % 0.30 ve % 0.25 ve peroksit değerleri 10.37 ve 8.60 olarak bulunmuştur.
    Anahtar kelimeler: Gemlik, Barnea, zeytinyağı, aroma maddeleri, SDE, GC-MS

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 189.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 2 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (23.07.2014 Saat 17:32 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.08.2016, 10:01
  2. Tehlike Analizi - Gemlik Siyah Zeytin
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan skywide
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.10.2012, 12:54
  3. Biyoteknolojik Yollarla Aroma Maddelerinin Üretimi
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan dyggcgl
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.08.2012, 14:47
  4. Gemlik Salamura Tipi Zeytin Üretiminde Fermantasyon Süreci
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan sercan1987
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.04.2012, 00:28
  5. Yorum: 2
    Son Mesaj: 05.12.2007, 14:25

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed