2 Mayıs?ta kapılarını açacak olan Aila, Türk mutfağını çağdaş ve sofistike bir yaklaşımla yorumluyor.

Mısır Çarşısı?nın rengarenk baharatlarının bulunacağı Baharat Kütüphanesi, restoranın içinde yer alan özel meze barı ve ocakbaşı, geleneksel motiflerle bezeli iç mimarisi ve şef Umut Karakuş?un ev sahibi olduğu mutfağı ile Aila, İstanbul?a merhaba diyor.

Türk mutfağının lezzet mirasının kusursuz bir servis anlayışı ile birleştiği Aila, 2 Mayıs?ta İstanbulluların hizmetine açılıyor.

Türkiye?nin dört bir yanından lezzetlerin mevsimine uygun olarak sunulacağı, meze kültürünün sofistike bir yaklaşımla yorumlandığı Aila, Fairmont Quasar İstanbul?da yer alıyor ve kentin en şık restoranlarından biri olmaya aday?

Misafirleri Baharat Kütüphanesi karşılıyor

Tasarımı ile İstanbul?un coşkusunu ve gündüzden geceye değişen enerjisini yansıtan Aila, bünyesindeki dört özel alan ile akşam yemeğini bir yolculuğa dönüştürüyor.

Mekana gelenleri, Mısır Çarşısı?ndaki rengarenk görüntüleri ile İstanbul?un simgelerinden biri haline gelen baharatlar için özel olarak hazırlanan Baharat Kütüphanesi ve geleneksel çiniler karşılıyor. Çeşitliliği ve renkleri ile lezzet kültürümüzün zenginliğine dair ipuçları veren kütüphanede dileyen misafirler baharat alışverişi de yapabiliyor.

Restoranın diğer bölümlerinde ise, şeflerin konukların önünde mezeleri hazırladığı meze barı, usta ile sohbet imkanı sunan geleneksel ocakbaşı bölümü ve son olarak da gözlerden uzak kutlamalar, iş yemekleri ve eğlenceli saatler geçirmek isteyenler için, kendine ait ızgarası olan özel yemek odası mevcut. Aila, yaz günlerinde baktığı geniş iç avluda bahçe keyfi de sunuyor.

Mutfakta neler var?

Şef Umut Karakuş?un yönetimindeki restoran, Anadolu?nun dört bir yanından geleneksel ve yerel tatları, şefin farklı malzeme ve teknikler kullanarak yeniden yorumlamasından sonra misafirler ile buluşturuyor.

Antakya tabule, muhammara, fava,Nazuktan, dil söğüş veacılı Antep ezme gibi pek çok meze çeşidi Aila?nın iddialı meze barında yepyeni bir bakış açısıyla hazırlanıyor. Menünün en dikkat çekici başlığı ise ?Masa?yapaylaşmalık yemekler?. 24 saatte hazırlanan Kars Kaz?ı, 36 saatte hazırlanan Kuzu Tandır ve Testi Kebabı hem lezzetleri hem de sunumları ile dikkat çekiyor.

Umut Karakuş hakkında

Le Cordon Bleu Le Grand diploması sahibi olan Umut Karakuş, on yıldan uzun süredir yiyecek içecek sektöründe. Hemen hemen mutfağın tüm kısımlarında görev alan Karakuş, daha önce Multimekan, Nupera, 8 İstanbul?da chef de cusine, Bodrum Zuma?da sous chef, son olarak da Duble Meze Bar?da executive chef olarak çalıştı. Türk mutfağına bakışını ?Yarını kaybetmemek için dünün lezzetlerini bugüne uyarlamak ve ileri taşımak? olarak özetleyen Karakuş, özellikle yaratıcı ve son derece leziz meze tasarımlarıyla tanınıyor.