1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    klorofil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    klorofil çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.04.2008 Son online zamanı: 06.01.2020

    Mesajları
    29
    Konuları
    28
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1005
    Harcanan
    3
    Kalan
    1002

    Standart Akıllı Ambalajlama Sistemleri ve Gıda Güvenliği

    : Akıllı Ambalajlama Sistemleri ve Gıda Güvenliği
    : Ppt
    : Gülsüm ÖKSÜZTEPE, Pelin BEYAZGÜL

    Akıllı Ambalajlama Sistemleri ve Gıda Güvenliği

    Gıda güvenliği ve kalite kavramındaki gelişmelerle birlikte az işlem gören, kolay hazırlanabilen, tüketime hazır, ambalajlanmış gıdalara olan talep artmıştır. Buna paralel olarak eskiden sadece gıdayı korumayı amaçlayan pasif ambalajlama teknolojileri yerini, gıdaların korunmasında,
    satılmasında, özelliklerinin iyileştirilmesinde, çevresel atık değerlerinin azaltılmasında önemli rol oynayan, aktif ve akıllı ambalajlama teknolojilerine bırakmıştır. Bu derlemede, akıllı ambalajlama sistemleri ve bu sistemlerin gıda güvenliği açısından önemi vurgulanmaya çalışılmıştır.

    1. Giriş

    Günümüz şartlarında ürün çeşitliliğinin artmasına paralel olarak tüketiciler de tercih yaparken seçici davranışlar sergileyebilmektedirler. Satın alacakları ürünlerin sağlıklı olmasına ve hijyenik şartlarda üretilmiş olup olmamasına dikkat etmektedirler. Bu noktadan baktığımızda ürünlerin ambalajları, gıdaların tüketiciler tarafından tercih edilmesinde önemli bir parametre olarak karşımıza çıkmaktadır (1). Günümüzde ambalaj, bir iletişim aracı olarak ürünün önemli boyutunu oluşturmaktadır. Doğru yerde doğru zamanda yapılan iyi bir ambalajlama şekli, satışları ve karlılığı önemli ölçüde artırırken kötü bir ambalajlama da iyi bir ürünün başarısına önemli bir sekte vurabilir (2).

    Gıdaların kaliteleri, raf ömürleri ve gıda güvenlikleri anlamında ambalajın tarifini yapacak olursak; gıdanın hava, ısı, ışık, kimyasal etki, mikroorganizma ve darbe gibi çevresel etkilerden korunmasını sağlayan sargı ya da kaplardır. Ambalajlama ise, gıdaların korunması, performansının arttırılması ve bilgi verme işlevlerinin yerine getirilmesi amacıyla koruyucu malzeme kullanılarak standartlarda belirtilen şekilde sarılmaları veya kaplara yerleştirilmeleridir (3).

    Ambalaj teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak çok farklı özelliklere sahip çeşitli ambalaj materyalleri kullanılmaya başlanmıştır. Gıda endüstrisinde cam, kağıt, karton, mukavva, alüminyum, çeşitli plastikler ambalaj materyali olarak kullanılabilmektedir. Bu materyallerin hepsi sahip oldukları özellikler doğrultusunda az veya çok oranda gıdaya kimyasal madde geçişine (migrasyon) neden olmaktadırlar (4).

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 578.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 22 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (15.05.2015 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Akıllı Ambalajlama
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan elegance1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2015, 08:39
  2. Akıllı ambalajlama
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ayhanguzel
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 15.04.2014, 23:29
  3. Gıdalarda akıllı ve aktif ambalajlama
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan tugba1905
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.04.2013, 19:03
  4. Aktif Ve Akıllı Ambalajlama
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan samet.kartal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.11.2012, 23:54
  5. Aktif ve Akıllı ambalajlama
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan kübrayln
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03.01.2008, 11:05

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed