1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Jun 07
    Yaş
    33

    Mesajları
    51
    Konuları
    33
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1055
    Harcanan
    0
    Kalan
    1055

    Standart Alkollü İçeceklerin Çeşitleri

    : Alkollü İçeceklerin Çeşitleri
    : Doc
    : .......

    1. Bira:
    Çok eski yıllarda Sümer ve Mısırlılar tarafından ortaya çıkarılmış bir içkidir. Yeryüzünün coğrafi koşullarına göre tahıl yetiştirilen her bölgede bira endüstrisi gelişmiştir. Anadolu'da biracılığın başlama tarihi ise 4 bin yıl öncesine, Hititliler zamanına, rastlar. Bira, ülkemizde en çok tüketilen içkilerin başında gelmektedir.
    Bira, malt ve diğer ekstrakt verici maddelerin öğütülüp, sıcak su ile işlenmesiyle elde olunan şıranın, şerbetçiotu veya preparatları ile kaynatılması ve soğutulmasından sonra bira mayası ile fermente edilmesi, dinlendirilmesi ve pastörize edilmesi ile elde edilir. Ekstrakt verici maddeler pirinç, mısır, darı, buğday, arpa, yulaf ile bunlardan yapılmış ürünler ve çeşitli şekerlerdir.
    a. Türk standartlarına göre biralar içerdikleri alkol yüzdesine göre üçe ayrılır:
    (1) Alkolsüz Bira: Bira görünüm, tat ve özelliğindedir fakat alkol içermemektedir.
    (2) Düşük Alkollü Bira: % 2 ile % 5 arasında alkol içeren biradır.
    (3) Yüksek Alkollü Bira: % 5 ile %8 arasında alkol içeren biradır.
    b. Bira Çeşitleri:
    (1) Ale: Yüksek sıcaklıkta mayalanmış İngiliz birasıdır.
    (2) Bock: Almanya'da sert bir bira olarak kabul edilen Bock, Fransa'da tam tersine hafif alkollü biralar sınıfına konulur. Alkol oranı 3.5 dereceden azdır.
    (3) Gueuze: Belçika birasıdır. Arpa, buğday ve beklemiş meyan kökünden yapılır. En iyi "gueuze"ler mantar tıpalı olanlardır.
    (4) Lager: Az mayalanmış biralardır. Daha çok Almanya’da tüketilirler.
    (5) Stout: Tamamen siyah renkli İrlanda ve İngiliz birasıdır.

    2. Rakı:
    Gıda Maddeleri Tüzüğüne göre rakı, “sumanın anason tohumu ile veya anason tohumundan istihsal edilen saf anason esansı ile takdirinden elde edilen mamuldür.”

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 22,7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 12 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (19-11-2012 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. AŞi ÇeŞİtlerİ ve aŞilama teknİĞİ
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan goldeneye2701
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-06-2012, 14:35
  2. Alkollü İçkiler
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan k.turkmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-04-2011, 23:25
  3. Alkollü içecekler
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan t_u_b_a_89
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-05-2010, 17:23
  4. BAZI DİYET ÇEŞİTLERİ
    Diyet Gıdalar forum içinde, yazan metin_darici
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 20-12-2008, 12:26
  5. UNLU MAMULLER VE İÇECEKLERİN AMBALAJLANMASI:
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan t_dikmen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26-09-2007, 14:47

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed