8 sonuçtan 1 ile 8 arası
Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 1 gönderen tuceee
  • 1 gönderen
  • 1 gönderen tuceee
  • 1 gönderen tuceee
  • 1 gönderen senmel
  • 2 gönderen solway

Konu: Allerjen Politikası-Yardım

  1. #1
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Allerjen Politikası-Yardım

    Merhaba ISO22000 kapsamında süt işletmesi için allerjen politikası hazırlamam gerekiyor. Ancak süt işletmesinin temel hammaddesi olan süt başlıbaşına özellikle çocuklarda allerjen etki yaratabiliyor. Bu konu kafamı karıştırıyor. Politikayı hazırlarken dikkat etmem ayrıntılar konusunda bilgi sahibi olan varsa yardımcıı olabiliri mii?
    şimdiden ilginize çokçok teşekkürler

    arkadaşlarrr kimse konu hakkında bilgi sahibi değilmiii??? yoksa hiç kimse ilgilenmedimiii





    melsen bunu beğendi.

  2. #2
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    dediğiniz gibi süt ve süt ürünleri direkt olarak alerjen listesinde yer almaktadır. sizde buna bağlı olarak ürün tanımları, spesifikasyon, etiket vb yerlerde ürünün alerjen olduğunu belirtmeniz gerekmektedir.

    melsen bunu beğendi.
    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714
    Bende öyle düşünüyorum ayrıca bir politika oluşturmaya gerek olmamalı ancak denetimde ısrarla bunun oluşturulması isteniyormuş. muş diyorum çnkü daha önceki denetimde ben yoktum bu firmada yeni başladım.sanırım bir yanlış anlaşılma var. bunun için kafam karışmıştı. Cevabınız için çok teşekkür ederim iyi günler..

    melsen bunu beğendi.

  4. #4
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ISO sistemlerinin düzgün işlememesinni bir nedeni ezbere sistem kuran kişiler ise bir diğeride ezbere ve yeterli bilgiye sahip olmadan denetime giden arkadaşlarımız...
    Bu konuyu size denetime gelen arkadaşlara sorun bakalım ISO 22000 hangi maddesinde allerjen politkası oluşturulmalıdır yazıyormuş?
    Standatta sadece Madde 3'te Terimler ve Tarifler bölümü
    3.3. maddesi gıda güvenliği başlığında
    Not 3 - Gıda güvenliği tehlikeleri alerjenleri de içermektedir
    şeklinde bahseder.
    Sizde bu tehlikeleri dikkate aldığınzı sisteminizde gösterirseniz kimse size birşey diyemez.
    Bildiğiniz bilgileri ister danışmanlara ister denetçilere karşı savunmaktan çekinmeyin...
    Çünkü inanın sistemi bilerek ve anlayarak uygulayan ve/veya denetleyen çok az...
    kolay gelsin...

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  5. #5
    edagli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    edagli çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.01.2012 Son online zamanı: 06.02.2020

    Mesajları
    26
    Konuları
    10
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111
    benimde aynı konuda kafam karıştı.Bizimde denetleme sonucu allerjen kontrol programından bahsedilmiş.Peynir üretimi yapan işletmede çiğ süt ve peynirde allerjen konusunda allerjen olarak ne içerdiği ve buna karşı alınan önlemler mi bu programı oluşturuyor ? örneğin pastörizasyon ve ekipmandan bulaşmaması için yapılan temizlik gibi.


  6. #6
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714
    Allerjen gidalar İÇİn alinabİlecek en Önemlİ Önlem alerjİsİ olan tÜketİcİn uyarilmasi, doĞru bİlgİlendİrİlmesİ ve etİket bİlgİlerİ olarak gÖrÜyorum. ÇÜnkÜ alerjİsİ olan tÜketİcİ zaten bİlgİlİ oluyor ve gÖrdÜĞÜ ÜrÜnÜ yemİyor. Burada rİsk gÖremedİĞİ alerjenler İÇİn. ÖrneĞİn gluten alerjİsİ olan bİr hasta kÖfte yİyerek Ölebİlİr ÇÜnkÜ bİzİm kÜltÜrÜmÜzde kÖftelerİ ekmek kullanarak yapmak var. Ancak yabancilarda bÖyle bİr kÜltÜr olmadiĞi ve İÇİndekİ ekmek hakkinda bİlgİ sahİbİ olamadiĞi İÇİn tÜketİmİ sonucu yÜksek alerjen rİskİ mevcut. Sİzde Özellİkle İÇİnde sÜt olduĞu aÇikÇa farkedİlmeyen ÜrÜn Üretİmİ sÖz konusu İse bu noktalarda alinacak Önlemler de sİzİn İÇİn kkn olacaktir.

    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  7. #7
    senmel çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.03.2019 Son online zamanı: 28.03.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4
    aynı durum benimde başıma geldi .. ürün tanımında spekte ve etikette alerjen uyarısı mevcut ama denetci yine memnun olmadı

    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  8. #8
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    denetçiyle de tartışmak hoş olmuyor demi
    o zaman hazır oğuz da buraları okumayı bırakmışkeenn
    ister bir talimatla ister bir formla yaptıklarımzı (eğitm,çapraz bulaşma önlemleri,etiketleme vs...) yazııp denetçinin gönlünü hoş ediyoruz

    Sorumlu Yönetici ve BLACKEAGLE-BJK bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Allerjen Kontrol Yönetimi
    Meslek İçi Eğitim forum içinde, yazan sarımaden metın
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.03.2014, 22:17
  2. Allerjen Formu
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan tulay
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.11.2012, 15:21
  3. allerjen risk yönetimi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan johnash
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.11.2012, 10:41
  4. Allerjen Kontrol Listesi
    Altı Sigma, BRC, 5S ve Diğerleri forum içinde, yazan N_KAHRAMAN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.04.2012, 20:24
  5. allerjen tablosu
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan rosemant
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2008, 18:33

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed