1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    hi_laz çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.02.2013 Son online zamanı: 15.03.2018

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Thumbs up Antifriz Olarak Etilen ve Propilen Glikol Kullanımı

    Özet

    Günesli sıcak su ısıtma sistemlerinde, kıs aylarında suyun donmasını önlemek için, tesisatlarda antifiriz kullanılmaktadır. Türkiye’de, alternatifi olmadığı için antifiriz olarak etilen glikol kullanılmaktadır. Etilen glikolün günes enerjisi tesisatlarında kullanım suyuna karısma ihtimali bulunduğundan sağlık açısından tehlikelidir. Antifirizin kullanım suyuna karısması durumunda, dus ve banyo esnasında, insanların tüm vücutlarının, antifirizli suyun yiyecek ve içeceklerde kullanılması durumunda da tüm iç organlarının, sağlığının bozulmasına sebep olacaktır. Günes enerjisi tesisatlarında etilen glikolden kaynaklanan olumsuzlukların önlenebilmesi için, antifiriz olarak etilen glikol yerine, diğer alternatif antifirizlerin, özellikle propilen glikol -kul lanılmalıdır. Bu çalısmada, ilk olarak etilen glikol’un, sağlık açısından canlılar ve çevreye verdiği zararlar üzerinde durulmaktadır. Etilen glikol ve propilen glikolün; sıcaklık, basınç, viskozite, özgül ısı, ısıl iletim k-at sayısı, donma noktası gibi özellikleri karsılastırmalı olarak verilmektedir. Sonuç olarak; propilen glikolün fiziksel, kimyasal ve ısıl özelliklerinin etilen glikol kadar iyi olduğu ve her uygulama için etilen glikol yerine kullanılabileceği anlatılmaya çalısıldı.


    Ekli Dosya(lar):

    Ekli dosya 1


    Kredi Kazanabilmek İçin Paylaştığınız Dökümanlarda:

    • - Gıda sektörüne yönelik içerik olması,
    • - Yazımsal içerik olması (doc, pdf, ppt vs..),
    • - Telif hakkı içermemesi,
    • - Bir-iki sayfalık genel bilgi içeren veri olmaması,
    nitelikleri aranmaktadır. Aksi durumlarda döküman eklenti yapılmaz ve link olarak konuya eklenir.






    Konu Sinan COSKUN tarafından (23.02.2013 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ozonun Sebze ve Meyvelerde Dezenfektan Olarak Kullanımı
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan sqrault
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.04.2016, 13:35
  2. Biberiyenin Antimikrobiyal ve Antioksidan Olarak Kullanımı
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan omer_delikkafa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.01.2013, 12:32
  3. Gıdalarda Gamların Yenilebilir Film Olarak Kullanımı
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan didebrar
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.02.2011, 20:28
  4. Mayaların Peynir Üretiminde Destek Starter Kültür Olarak Kullanımı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.04.2010, 15:46
  5. Süt ürünlerinde diyet liflerinin ingredyen olarak kullanımı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 06.11.2007, 13:19

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed