7 sonuçtan 1 ile 7 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen omerhattab

Konu: Apikoğlu ndan açıklama

  1. #1
    omerhattab çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.09.2007 Son online zamanı: 05.01.2021

    Mesajları
    225
    Konuları
    181
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1124
    Harcanan
    3
    Kalan
    1121

    Standart Apikoğlu'ndan açıklama

    Apikoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı testler neticesinde ürünlerinde tespit edilen kanatlı eti ile ilgili resmi sitesinden bir açıklama yaptı;

    Talihsiz bir Durum Ancak tedbirlerimizi arttırarak sürdüreceğiz

    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı testler neticesinde Apikoğlu Acılı Kangal sucukta kanatlı eti (tavuk ve hindi) tespit edildiği 13 Nisan Cuma akşam üzeri kamuoyuna duyurulmuştur.

    Öncelikle Bakanlığımızın yaptığı bu testleri ve sonuçları web sitesinde yayınlama uygulamasını desteklediğimizi belirtmek isteriz. Duyurular devam etmelidir.

    Çünkü tam 100 yıldır ticari faaliyetini sürdüren Apikoğlu markası bu gücünü Türk halkının güveninden almaktadır. Ve yaşanan son olayda bu güveni zedeleyecek bir durum söz konusu değildir.

    Apikoğlu üreticisi Etsan fabrikası resmi makamlarca Avrupa Birliği normlarına uygun tesis olarak yabancı heyetlere örnek gösterilmekte, çok sayıda resmi ziyaret gerçekleştirilmektedir. Firmamız saygın laboratuvarların testlerini kalibre ettiği güvenilir bir iş ortağı durumundadır.

    Firmamızın Cuma gecesi teşhir edilen ilk grupta yer alması, uygulanan test yönteminden kaynaklanan talihsiz bir durumdur. Ancak firmamız bundan da gerekli dersleri çıkarmış olup yeni önlemleri hızla devreye sokacaktır.

    İlgili test yöntemi ürünün içinde kanatlı oranını yüzde olarak tespit edememekte, sadece VAR ya da YOK demektedir. Ürün içinde binde bir, hatta DNA dizisi halinde kanatlı ürün olsa dahi VAR sonucu çıkabilmektedir.

    Ülkemizdeki tüm et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılmaktadır. İlgili kodeks gereği kırmızı et- tavuk karışık üretim yapıldıktan sonra makinelerin yıkanması ve %100 dana üretimine geçilmesi öngörülmektedir. Tesislerimizde de bu kurala titizlikle uyulmakta, tavuk-hindi karışımlı mamüllerin üretimi yapıldıktan sonra makineler temizlenip %100 dana üretimine geçilmektedir.

    Biz %100 dana ürünlerine kanatlı eti koymadığımıza eminiz. Ancak üretim sırasında eser miktarda bulaşmalar olabilmektedir.

    Yine de şirketimiz sektörü yıllardır rahatsız eden ve sivil toplum örgütlerinde hep tartışılan bu talihsiz duruma bir son vermek için yeni kararlar almıştır. Yaptığımız makine yatırımlarıyla tavuk ve hindi eti kullandığımız ürünlerin hattını tamamen ayıracağız. 15 Mayıs 2012 tarihinden sonra binde bir dahi karışma olmayacağını kamuoyuna taahhüt ediyoruz.

    Ayrıca, ürüne tavuk eti karışması halk sağlığını tehdit eden bir risk olmamakla birlikte, ilgili dönemde üretilen tüm acılı kangal sucukları marketlerden toplayacağımızı bildiriyoruz.

    Apikoğlu’na yüz yıldır duyduğunuz güvene layık olmaya devam edeceğiz.





    Konu omerhattab tarafından (15.04.2012 Saat 17:39 ) değiştirilmiştir.
    #vildan# bunu beğendi.

  2. #2
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Geç kalınmış olmakla birlikte iyi bir gelişme.
    Bizler bu ve benzeri bulaşma risklerinden bahsedip yeni yatırımlar istediğimizde "ne gerek var", "o hat kaç paraya mal olur" gibi serzenişlerle karşılaşıyoruz.
    Bu olay umarım her işletmeye ders olur.
    Bakanlığın denetimlerinin devamını ve bütün sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasının devamını bekliyoruz...

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    ben kendi adıma inanmadığımı söylüyorum bu açıklamaya. güzel yazılmış sadece.
    her güzel yazıya inanacam diye bişey yok dimi. kül yutmam arkadaş
    eğer sana komplo kurulmamışsa, seni tavuk zerrenden ete olan kontaminasyonla vuracaklarına şahsen inanmıyorum.kendi fikrimdir.


  4. #4
    #vildan# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    #vildan# çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.10.2010 Son online zamanı: 05.12.2020

    Mesajları
    70
    Konuları
    23
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    15
    Kalan
    590
    Yazı güzel, duyarlı da yazılmış. Ancak güven kaybedilince geri dönüş olmuyor.3-5 kuruş fazla kazanmak için yapmadığınız ne malum. Eser miktarda olduğu ne malum... Bence yakışmadı. Apikoğlu bir marka, bir idol. Para kaygısı olmadan sistemi baştan ayırmalıydı. Eee kalite ucuz değil apikoğlu, öyle bir kangal sucuğu 25TL'ye satmakla olmuyor


  5. #5
    kedibeni7 çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.02.2012 Son online zamanı: 10.06.2021

    Mesajları
    14
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    2
    Kalan
    153
    yazılan yazı mantıklı,açıklamalar da yerli yerinde gibi gözüküyor.Ama uyanıkça yazılmış bir yazı.Çünkü bugün et oranlarını tam olarak tespit edebilen bir laboratuvar yok diye biliyorum Türkiye'de.Belki de vardır da tarım bakanlığının laboratuvarları bu tipte değil.Dedikleri gibi kalitatif yönden bir sonuç veriliyor laboatuvarlarda.Keşke % olarak bir sonuç veriilseydi de apikoğlunun kendini savunması bu kadar kolay olmasaydı.Gerçi ne dediklerini biz anlasak da, tam olarak bu ayrıntıları bilmeyen tüketicinin gözünde bu firmanın düştüğünü düşünüyorum.Bakalım büyük firmalara bu uygulama yapılmaya devam edecek mi?önemli olan bu zaten..


  6. #6
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    evet, genele yayılsın ve adil olsun. sucuk sadece kangalda yok.pizzalarda da var.
    keşke biri okusa da burdan ihbar gözüyle baksa: pınar dondurulmuş pizzalarının sucuklarını biri analiz etsin kardeşim. leş gibi kokuyor.etin türünden geçtim, bozuk iade malzeme mi koyuyorlar nedir. seneler önce almayı bıraktım bu koku yuzunden.
    bir kaç ay once biri arayıp aynı şeyden şikayet etti bana.dedim ben pizzanın buzunu çözüp sucuğu üstünden kazıyarak çıkarıyor, başka sucuk koyuyordum.sucuğunu yememek çözüm değil.sucuğun yağının pis kokusu diğer malzemeye de geçiyor.


  7. #7
    ertugay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ertugay çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2011 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    189
    Konuları
    23
    Eklentileri
    15
    Kredisi
    770
    Harcanan
    5
    Kalan
    765
    burger king tonlarca listeria, salmonella bulaşmış etleri yedirmedi mi? gıda tarım bakanlığından da geriye dönük temiz raporu tutuldu.raporu yazan arkadaşların haklarında soruşturma açıldı.imha edilen etlerin aslında köpek çiftliğinde köpekler tarafından yenmediği zaten köpek sayısının az olduğu görüldü. T.T. gıda listerialı etleri geri alamadı. sonuç...... her şey unutuldu. yolunuz bir AVM ye düşerse burger king in önündeki kuyruğa bakın bence bu çözüm değil daha farklı bir yöntem olmalı. mesela tüm gıda mühendisleri devletten para almalı,devlete rapor vermeli özelde bağımsız olmalı.bu olumsuzluklar ancak bu şekilde çözülür.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. RK Başkanı'ndan açıklama geldi
    Türkiye forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.02.2019, 11:21
  2. Merkez Bankası'ndan açıklama!
    Ekonomi forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.01.2017, 11:54
  3. Tarım Bakanlığı?ndan beklenen açıklama! Bu yıl?
    Hayvancılık forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.08.2016, 13:26
  4. Rekabet Kurumu'ndan Açıklama
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.01.2015, 10:27
  5. Eker Ve Müezzinoğlu'ndan Ortak Açıklama
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.08.2013, 13:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed