1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    güvenligıda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güvenligıda çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.06.2009 Son online zamanı: 14.03.2011

    Mesajları
    19
    Konuları
    10
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Asitler ve bazlar

    ASİTLER VE BAZLAR

    ASİTLER

    Asitler, çözeltiye hidrojen iyonu bırakan bileşiklerdir. Bütün asitler hidrojen (H+) içerir. Genelde;

    1- Ekşi bir tada sahiptirler.
    2- İndikatörlerin rengini değiştirirler. (Asitler litmus kağıdını kırmızıya çevirirler).
    3- Bazlarla reaksiyona girdiklerinde tuz ve su oluştururlar. Bundan başka çok çeşitlilik gösteren başka özellikleri de bulunur. Bu spesifik özellikler, anyon muhtevasi ve ayrilmamiş molekülerden dolayi olur. Çeşitli asitlerin molekülleri, çözeltiye farkli miktarda serbest Hidrojen birakma egilimindedirler.


    Devamı...

    Dosya Türü: doc
    Şifresi: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 7.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 5 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Asitler ve Bazlar
    Analitik Kimya forum içinde, yazan soner
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2012, 20:22
  2. asit ve bazlar
    Analitik Kimya forum içinde, yazan püsük_20
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.03.2009, 10:34
  3. Asitler ve Bazlar
    Analitik Kimya forum içinde, yazan Muhendis38
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.09.2008, 12:44
  4. Asitler ve Bazlar
    Analitik Kimya forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 03.05.2008, 21:39
  5. asitler-bazlar-tuzlar
    Organik Kimya forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2008, 14:26

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed