7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    kerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kerem çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.02.2008 Son online zamanı: 03.07.2018

    Mesajları
    217
    Konuları
    47
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    956
    Harcanan
    5
    Kalan
    951

    Thumbs up Aslı Börek'te DNA laboratuvarı

    » Aslı Börek, 800 personelinden SAÇ ÖRNEĞİ ALDI
    Aslı Börek, 800 personelinden SAÇ ÖRNEĞİ ALDI... Fabrikasına DNA LABORATUARI da kuracak. Peki ama bir börek fabrikasında dna laboratuarının işi ne? İşin aslı şu: börekten kıl çıkarsa, hangi çalışana ait olduğunu bulabilmek..Yedi ilde 71 şubesiyle hizmet veren Aslı Börek, yıl sonunda açacağı 20 bin metrekarelik alan üzerindeki yeni üretim tesisinde kuracağı "DNA laboratuvarı"nda müşterilerin, "Yemeğimden saç teli çıktı" suçlamasına son verecek.

    Aslı Börek, Aziz Kutlu, Mehmet Badem ve Mustafa Akbulut ortaklığında kurulduğu 1994 yılından beri İstanbul Göztepe’deki 2 bin 500 metrekarelik tesisinde üretimini gerçekleştiriyor. Şirket, 2009’un başından itibaren Dudullu’da 20 bin metrekarelik açık alanda 4 bin metrekarelik tesisi ile hizmet verecek. Kaba inşaatı tamamlanan tesis, 400 şubenin üretimini yapabilecek.

    800 personelden saç örneği
    Yönetim Kurulu kararı ile tesise "DNA testi" laboratuvarı kurma kararı alan Aslı Börek, açılışı yapmadan bir hafta önce tüm Türkiye’de çalışan 800 personelinin saç teli örneğini alacak. Yemekten çıkan saç örneği ustaya aitse görevine son verilecek, müşteriye aitse suçlamaya yönelik gerekli savunma yapılacak.

    Şirket, yeri belirlenen laboratuvar için kimyager ve gerekli cihaz arayışlarını sürdürüyor. Bu fikir, 2008’in sonunda 113 şubeye ulaşmayı hedefleyen ve yakın bir zamanda da ABD, Fransa ve Almanya’da şube açacak olan Aslı Börek’in kurucusu Aziz Kutlu’ya ait. Kutlu, bir saç telinin dünya markası yolculuğunda engel olmasını istemiyor. 2001 yılından itibaren benzer bir uygulamayı yürüttüklerini belirten Aslı Börek Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Alan, şimdiye kadar tüm tepsilerde ve ürünlerde kod numarası bulunduğu bilgisini verdi. Çetin Alan, "Hangi ustanın, hangi ürünü ürettiğinin kodlar sayesinde bilindiğini" kaydetti.






  2. #2
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Biraz abartı olmuş sanki
    Onun yerine hijyen eğitimlerine önem verilse bu konuda bünyelerindeki Gıda ühendisine destek olsalar. Bu sorunu çok rahat halledebilirler.
    Kalitye yatırım yapmak tabiki iyi ama sen personelini yeterince eğitip bilinçlendirmeden bunca para harcamak çok mantıklı değil gibi geldi bana

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    hijyene de gerekli özeni gösteriyolardır sanırım belki burdaki amaç reklamdır ;D


  4. #4
    kerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kerem çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.02.2008 Son online zamanı: 03.07.2018

    Mesajları
    217
    Konuları
    47
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    956
    Harcanan
    5
    Kalan
    951
    bence amaç, personelin ve işletmenin zaten hijyene önem verdiğini vurgulamak ve çıkan saç telinin kesinlikle müşteriye ait olduğunu belirtmek olabilir


  5. #5
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    1642
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Aslında olaya müşteri gözüyle bakılırsa "bizi yalancı çıkartmayamı çalışıyorsunuz" diyeceği ortaya çıkar. Hani müşteri her zaman haklıdır ya.
    Ateş olmayan yerde duman çıkmaz, 1-2 kere olan bi olay değil demekki baya bir sorun olmuşta böyle bir şeye girişmişler veya da dediğiniz gibi reklam olayı...
    Her ne olursa olsun siz hijyen olayını ciddiye alır ve çalışanınıza eğitimini tam verirseniz bu kadarda büyütülecek bir durum oluşacağını pek zannetmiyorum. Yok illa yapacaksanız çalışanlarınızın DNA ları zamanla değişmez yani portör gibi devamlı bu analizi yaptırmanıza gerek yok, bir kere yaptırın dosyalarında bulunsun. Herhangi bir şikayette sunarsınız...

    - -

  6. #6
    Şengül PARLAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şengül PARLAK çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 30.01.2021

    Mesajları
    1234
    Konuları
    134
    Eklentileri
    42
    Kredisi
    2225
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Arkadaşlar DNA labı. çok abartılı olabilir ama bu konuyla alakalı bir olay geldi başıma.
    Nutella en sevdiğim fındık çikolata karışımlarındandır. Öyleki onsuz kahvaltıya oturmazdım. Anlayacağınız üzere dili geçmiş zaman... yani taki içinden up uzun ve simsiyah bir saç çıkana kadar. Eğer annem içinden saçı gözümün önünde çıkarmış olmasaydı ithalatçı firmaya kesinlikle gönderecektim fakat delil yok oldu. Taaa İtalyadan benim soframa kadar gelmiş saç ne macera ama
    Artık istesemde alamam o ürünü.


  7. #7
    kerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kerem çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.02.2008 Son online zamanı: 03.07.2018

    Mesajları
    217
    Konuları
    47
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    956
    Harcanan
    5
    Kalan
    951
    aslında küçük bir çocukken olsaydı bu olay, anneniz siz çikolata yemeyin diye yapmış olabilir diye aklıma gelirdi


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. börek çeşidi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan aytekinyavuz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.11.2012, 15:28
  2. Fiziksel Analiz Laboratuvarı (İstanbul İl Kontrol Laboratuvarı)
    Fiziksel Analizler forum içinde, yazan nalan.akkaya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.11.2011, 20:34
  3. börek
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan dilek81
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 06.12.2009, 16:04
  4. börek imalatı yardım
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan misssürmene
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.10.2009, 08:39
  5. Börek Haccp Planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan pttszey
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 11.11.2008, 22:46

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed