Rusya, Polonya, Almanya ve Kuzey Afrika bu yıl 22 bin ton papağan yemi yiyecek.

Rusya, Polonya, Almanya ve Kuzey Afrika'ya bu yıl 22 bin ton papağan yemi yiyecek.

Çekirdeğin doğu kültürlerinde çerez olarak tüketilmesine rağmen batıda geçmiş yıllarda daha çok papağan yemi olarak bilindiğini anlatan Kuruyemiş Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Muammer Çaputçu, son yıllarda özellikle Avrupa'da yaşayan Türkler ve Türkiye'ye gelen turistlerle bu kültürün yaygınlaşmaya başladığını ifade etti.

Çaputçu: "Çerezlik ay çekirdeği ihracatı bu yıl 22 bin tona ulaşacak. Özellikle Rusya, Polonya, Almanya ve Kuzey Afrika ülkelerinde tüketim artıyor. Avrupa'daki tüketimin artışında Türk asıllı vatandaşların alışkanlığı etkili oluyor. Avrupalılar da Türklerden görerek bu kültürü alıyor. Ayrıca turist olarak geldikleri Türkiye'de çekirdeği tanıyan çok sayıda Avrupalı ve Rus vatandaşı da bu alışkanlığı ülkelerine taşıyor? şeklinde konuştu.

[ucluhaber]