3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    senator çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.01.2013 Son online zamanı: 25.05.2015

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Avustralya Kırmızı Et Sektörünün Mikrobiyolojik Risk Profili

    : Avustralya Kırmızı Et Sektörünün Mikrobiyolojik Risk Profili
    : Word [/TD][/TR]
    : Vahit Akyol [/TD][/TR]


    Avustralya kırmızı et sektörünün mikrobiyolojik risk profili : Risk değerlendirmede tehlike ürün eşleştirmeleri
    ÖZET
    Et sektöründe ( sığır, koyun, keçi) hammaddenin mikrobiyal tehlikeler karşısında sürekliliğini sağlamak için niteliksel ve yarı kalitatif tablolar olusturularak bir risk profili çıkarılmıştır. Kalitatif tablolar gıda güvenliği riski ve çeşitli ürün/patojen sınıflandırılmasını belirten yararlı faktörlerdir. Risk aralığı nüfusun sağlık riskini incelemek için öngörülen senaryolarda hangi datanın uygun oldugunu belirlemede, Risk profilinde ki kalitatif tablolara bakarak geniş bir yelpazede tehlike ürün eşleştirmeleri yapıldı. Yüksek derecede tehlike riski / ürün eşleştirmeleri belirtilecek olursa; HACCP sistemi olmayan işletmelerde C. perfringens ile kontamine olmuş yemekler , salmonella ile kontamine olmuş ev yemekleri, kebaplarda servis tabaklarında veya yemeklerin az pişmis olarak servis edilmesiyle salmonella kotaminasyonudur. Orta derecede tehlike /ürün eşleştirmeleri belirtilecek olursa; raf ömrü uzun tutulmuş tüketime hazır etlerin L. monocytogenes ile kontamine olması, salamların EHEC ve Salmonella ile kontamine olması, azpişmis hamburgerlerin EHEC ile kontamine olması, kebapların normal üretim şartları altında ya da son ısıtma sırasıda Salmonella ile kontamine olmasıdır. Düşük derecede tehlike riski/ürün eşleştirmeleri belirtilecek olursa; pişmiş tüketime hazır sosislerin Salmonella ile kontamine olması, Salamların L. monocytogenes ile kontamine olması, pişmiş hamburgerlerin EHEC ile kontamine olmasıdır. Risk profili ; içerdiği bilgilerle Avutralyaya ait risk yönetiminin düzenli çalışmasını sağlar ve Et ve et ürünleri sektöründe ki üretim ve AR GE bölümlerinde gıda güvenliği riskini tanımlamalarını ve risk yönetiminin öncelikli olarak hangi eylemi başlatacağını içerir.

    Devamı...

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 49.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 23 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (09.01.2013 Saat 15:56 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    gbasak çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.10.2014 Son online zamanı: 27.05.2015

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    arkadaşlar ben konu yada makale incelemeden kredim bitmiş (( ve adı geçen yayına acilen ihtiyacım var bana yardımcı olabilecek kimse yokmu yaa... gerçekten bunaldım bune ya konu seminerime yakın diye incelemem lazım ama içeriğini bile okuyamıyorum....


  3. #3
    Busra Timur çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.09.2014 Son online zamanı: 02.02.2015

    Mesajları
    80
    Konuları
    18
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    Alıntı gbasak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben konu yada makale incelemeden kredim bitmiş (( ve adı geçen yayına acilen ihtiyacım var bana yardımcı olabilecek kimse yokmu yaa... gerçekten bunaldım bune ya konu seminerime yakın diye incelemem lazım ama içeriğini bile okuyamıyorum....
    Dosya paylaşımında bulunarak kredi elde edebilirsiniz. Ya da ücretli abonelik gerçekleştirerek dosya indirme işleminizi sağlayabilirsiniz.

    - -


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kırmızı Et Sektör Profili
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan alper86
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.03.2009, 00:14
  2. mikrobiyolojik risk analizi sunum
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan CEMUS
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.03.2009, 16:45
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.09.2008, 02:32
  4. Mikrobiyolojik Risk Değerlendirme
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan perge
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.08.2008, 11:55
  5. Mikrobiyolojik Tehlike Risk Analizi Hammadde ve Ürünlerde
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sawyer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.05.2008, 15:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed