1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    kelebek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kelebek çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.02.2008 Son online zamanı: 09.08.2012

    Mesajları
    13
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    270
    Harcanan
    0
    Kalan
    270

    Standart Baharatta Görülen Mıkrobıyolojık Kontamınasyonlar

    BAHARATTA GÖRÜLEN MIKROBIYOLOJIK KONTAMINASYONLAR
    Yasemin Üner* Ömer Çetin* Özer Ergün*



    ÖZET:Bu derleme çalismasi,baharatlarda görülen mikrobiyolojik kontaminasyon
    kaynaklarinin ve üzeyinin belirlenmesi amaciyla yapildi.Yapilan literatür taramasi
    sonucu,baharatlarin genel olarak koliform grubu mikroorganizmalar, E.coli, B.cereus,
    B.subtilis, C.perfringens, salmonellalar, A.flavus ve A.parasiticus ile kontamine olabildikleri
    saptanmistir.

    * I.Ü. Veteriner Fak., Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dali
    MİCROBİOLOGİCAL CONTAMİNATİONS OBSERVED IN SPİCES
    SUMMARY:This compile study is made in the aim of designation of source and level of
    microbiological contamination observed in spices.In the result of the literature examination it
    has been determinate that spices are able to contaminate with the group of coliform
    microorganisms, E.coli, B.cereus, B.subtilis, C.perfringens, salmonellas,A.flavus and
    A.parasiticus has been determinated.
    1.GİRİS
    Gıda üretiminde kullanılan baharatların çogu, küf sporları, mayalar ve bakterilerle farklı
    derecelerde kontamine olmaktadır(6,21). Baharatların elde edildigi bitkiler, pek çok
    bakterilerin ve mantarların kaynagı olan toprak ve su ile temas halinde olduklarından dogal
    olarak bu mikroorganizmalar ile kontamine olurlar(11).Yapılan arastırmalar baharatın
    küflerle, aerob ve anaerob sporlu bakterilerle ve patojenlerle kontamine oldugunu
    göstermektedir. Baharatın, özellikle sıcak ve nemli bölgelerde yetismesi ve hasatının da
    hijyen kurallarına uyulmadan yapılması kontaminasyon riskini arttırmaktadır



    Dosya türü: pdf

    Şifre: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 61.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 20 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Baharatta pestisit analizi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan özlemyiğit
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.10.2017, 12:37
  2. yoğurtta görülen kusurlar
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan fatma cetrez
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2012, 13:23
  3. Şeker ve Şekerli Ürünlerde MİKROBİYOLOJİK BOZULMALAR
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan hoceg
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.01.2009, 22:09
  4. yoğurtta görülen bozukluklar
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.02.2008, 18:11
  5. HIZLI MİKROBİYOLOJİK ANALİZLERDE RABIT CİHAZI
    Genel forum içinde, yazan fooden
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 10.06.2007, 22:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed