Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Bulgur Üretimi ve Analizleri
Bulgur nedir?
Bulgur nasıl üretilir ?
Bulgurda yapılan analizler ?
1-Bulgur Üretimi
Bulgur Üretim Tarihi
Dünyada ilk işlenen gıda maddelerinden biri bulgurdur.Bulgurun ana maddesi buğdaydır ve M.Ö 2800 li yıllarda Çin İmparatoru Shen Nung, bulgurun ana maddesi olan buğdayı; pirinç, darı, arpa ve soya fasulyesiyle birlikte beş kutsal bitkiden biri olarak belirlemiştir. Bulgur insanlar tarafından 4000 yıldan beri bilindiği savunulan bir gıda maddesidir. Özellikle ülkemizde, Ortadoğu ve bazı Balkan ülkelerinde kullanımı çok eskidir ve temel gıda maddesi olarak kabul görmüştür.Uygarlıkların gittikçe ilerlemesi ile meydana gelen dünya nüfusundaki artış ulusları açlık sorunu ile karşı karşıya getirmiştir. Bu nedenle dünya milletleri alışılmış gıdaların dışında beslenme değeri yüksek, saklaması kolay ve ekonomik olan gıda maddelerini arama ve bunlardan faydalanma yoluna gitmişlerdir. Bu nedenle bütün bu vasıfları bünyesinde toplayan bulgur, son zamanlarda bütün dünyada bu konuda araştırma yapanların dikkatini çekmiştir ve başta Amerika olmak üzere birçok ülkede bulgur imalatı bir sanayi kolu olarak gelişmiştir.
Bulgur Nedir
Buğdayın temizlenmesi, kaynatılması, kurutulması, kabuğunun soyularak değişik tipte değirmenlerde öğütülmesi, farklı boyutlardaki taneciklerinin ayrılmasıyla elde edilen sadece su ve buğdaydan oluşan yarı hazır bir gıda maddesidir. Bulgur da tahıl grubu içerisinde yer alan değerli bir besindir. Bulguru daha iyi anlamak için ana hammaddesi olan buğdayı çok iyi tanımak gerekmektedir.