1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 12
    Yaş
    42

    Mesajları
    15
    Konuları
    15
    Eklentileri
    13
    Kredisi
    655
    Harcanan
    0
    Kalan
    655

    Standart Balda Glikoz Tayini deney

    : Balda Glikoz Tayini deney
    : Doc
    : .......

    1.GİRİŞ……………………………………………………………….3
    1.1.Balda Glikoz Tayini……………………………………….3
    1.2.BalınYapısı ve İçeriği……………………………………...3
    1.3.Balın Bebekler Açısından Sakıncaları………………….….3
    1.4. Türk Gıda Kodeksi Tebliğleri…………………………….4
    1.4.1 Bal Tebliği………………………………………….…4

    2. DENEYSEL PROSEDÜR………………………………………..6
    2.1. Materyal……………………………….......………………6
    2.2. İşlem Basamakları…………………………………………6

    3. TARTIŞMALAR ve SONUÇ............................................. .............7

    4. KAYNAKLAR…………………………………………………….8

    Baldaki glilokoz miktarını belirlemek amacıyla yapmış olduğumuz bir deney. 6 erleni saf sudan geçirdikten sonra içerisine değişik oranlarda glukoz safsu ve bal örneğinden alarak analize başladık. Erlenlerin her birine 2 ml %15’lik Na2CO3 ve 15 ml 0,1 N iyot ilave ettik. Kapalı bir yerde bekletmek üzere uygun biyer olarak dolap içerisinde 30 dakika beklettik. Süre sonunda erlenlerin her birine 2,5 ml HCl ilave ederek karıştırdık. Bürete doldurduğumuz sodyum tiyosülfat (Na2S 2O 3) ile çözeltileri indikatörsüz açık sarı renge kadar titre ettik. Açık sarı renge kadar titre etmemizin amacı nişasta eklediğimizde dönüşüm noktasını görebilimemiz içindir. Ve erlenlerin içine 1 ml %1’lik nişasta ilave ettik. Nişasta indikatörlüğünde tekrar sodyum tiyosülfat ile titrasyona koyu mavi renk kayboluncaya kadar devam ettik ve büretten harcadğımız miktarları not aldık.

    1.1.Balda Glikoz Tayini
    Iyot çözeltisii alkali ortamda indirgen şekerlerin aldehit grubuna etki ederek onları aldonik aside yükseltger kendiside indirgenir. Iyodun fazlası nişasta indikatörlüğünde sodium tiyosülfatla titre edilir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 893,8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 17 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (05-03-2012 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ekmekte Tuz Tayini deney raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dkose
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-03-2012, 11:17
  2. Nişasta ve glikoz üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-01-2011, 18:38
  3. Balda Glikoz Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 18-12-2010, 15:58
  4. Balda Diastas Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan felix_leo
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 02-10-2009, 17:24
  5. Glikoz
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan zeyenp
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 14-06-2007, 16:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed