1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Konu: Balık Pişirme Şekilleri
-
12.02.2014, 16:51 #1
Üyelik tarihi: 11.02.2014 Son online zamanı: 18.06.2014
- Mesajları
- 109
- Konuları
- 50
- Eklentileri
- 0
- Kredisi
- 5
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 5
Balık Pişirme Şekilleri
Balık, ızgara, kızartma, sığ kızartma, fırında, rosto ve sote yöntemleriyle pişirilebilir.
Izgara; İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır. 2-3 saat önce balığa soğan suyu ve zeytinyağı sürüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir. Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir.
Kızartma: Büyük balıklar dilim halinde, küçük balıklar ise bütün kızartılmalıdır. Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır.
Sığ Kızartma; Sığ kızartma tekniğinde yapışmaz tavanın içine biraz daha fazla zeytinyağı konur. Balık, sığ bir yağ tabakasının üzerinde pişmelidir.
Fırında; Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirlmesini içerir.
Rosto; Yüksek hararetli fırında, balığın içine hiçbir şey katmadan pişirmektir. Doğru pişirildiğinde, fırında rosto edilmiş balığın dış yüzeyi çıtır çıtır ve lezzetli, iç kısmı ise sulu ve pişmiş olur.
Sote; Kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içini hafif yağlayıp iyice kızdırtıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir. Tereyağı kullanmamak gerekir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Balık Pişirme Şekli
Et ve Sebze Yemekleri forum içinde, yazan Özge OYBAKYorum: 0Son Mesaj: 12.02.2014, 16:53 -
Bıçak Kullanım Şekilleri
Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan vethekemrahYorum: 0Son Mesaj: 10.01.2013, 19:34 -
Makarna Şekilleri
Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Akın52Yorum: 2Son Mesaj: 06.11.2007, 16:37 -
değişik pasta şekilleri
Komik Resim ve Videolar forum içinde, yazan ASLDYorum: 9Son Mesaj: 15.09.2007, 15:21 -
Makarna Şekilleri
Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan fengineerYorum: 0Son Mesaj: 31.08.2007, 10:54
Yer imleri