1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
20.11.2020, 17:18 #1
Balık ve balık ürünleri, Dondurulmuş et ve balık ürünlerinde kullanılan ambalajlar
: Balık ve Balık Ürünleri, Dondurulmuş et ve Balık ürünlerinde kullanılan ambalajlar : PPT : Zübeyde Balcı
Balık ve balık ürünleri
Taze balık, balık konserveleri, balık ezmeleri, balık salataları, havyar, balık sütü ve diğer pek çok balık ürünü özellikle mikrobiyal bozulmalara son derece duyarlıdır.
Balıklar hem sudan kaynaklanan hem de taşıma ve işleme sırasında bulaşabilen mikroorganizmaları içerirler.
- Balıklar da otolitik, oksidatif ve bakteriyel aktivite sonucu çeşitli bozulmalar meydana gelmektedir.
- Balıkların içerdiği yağ, diğer hayvansal yağlara göre doymamış yağ asitlerince zengin olduğu için, deoksidatif bozulmalardan önemli derecede etkilenirler.
- Balıklarda gözlenen bozulmaların düzeyini ve hızını etkileyen faktörler:
- Balık çeşidi
- Balığın yakalandığı andaki durumu
- Bakteriyel bulaşma derecesi
- Sıcaklık
Konu Sinan COSKUN tarafından (20.11.2020 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Gıda işletmelerine dondurulmuş balık uyarısı
Genel forum içinde, yazan OzanAYorum: 0Son Mesaj: 13.05.2020, 03:51 -
Balık çiftliklerinde yakalanan büyük balık!
Su Ürünleri forum içinde, yazan OzanAYorum: 0Son Mesaj: 31.08.2016, 14:17 -
Dondurulmuş Balık ve Konserve Balık Ürünleri
Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan delare09Yorum: 0Son Mesaj: 07.02.2015, 11:35 -
Et ve Balık Kurumu Balık da Satacak
Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUNYorum: 0Son Mesaj: 19.11.2011, 00:30 -
Küçük balık yoksa büyük balık da yok.. :(
DİĞER KONULAR forum içinde, yazan kalliopeYorum: 1Son Mesaj: 20.06.2011, 21:21
Yer imleri