1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
09.03.2013, 19:32 #1
Üyelik tarihi: 20.02.2013 Son online zamanı: 08.05.2020
- Mesajları
- 4
- Konuları
- 3
- Eklentileri
- 3
- Kredisi
- 155
- Harcanan
- 113
- Kalan
- 42
Balıkların raf ömürlerinin uzatılmasında uygulanan teknikler
Öz: Son yıllarda deniz ürünlerinin kalitelerinde minimum kayıpla en üstün saklama koşullarının
belirlenmesi ve uzatılması önemli çalışma konularından birisi haline gelmiştir. Günümüzde; dumanlama,
kurutma ve tuzlama gibi yöntemler ürünün aw değerinin düşürülerek bozulma etkeni mikroorganizmaların
inhibisyonunu ve otolitik enzimlerin inaktivasyonu için kullanılan en yaygın yöntemlerdir. Balık eti fiziksel ve
kimyasal yapısı nedeniyle mikroorganizmalar için ideal bir besi yeri olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle
yapılan çalışmalar, bir kaç tekniğin kombine bir şekilde uygulanması gerekliliğini ortaya koymaktadır.
Konu Didem SALİCİK tarafından (09.03.2013 Saat 21:55 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Balıkların Yardımına İtfaiye Yetişti
Su Ürünleri forum içinde, yazan Sinan COSKUNYorum: 0Son Mesaj: 25.11.2013, 18:10 -
Balıkların Derisini Yemeyin! Çünkü...
Sağlık forum içinde, yazan Sinan COSKUNYorum: 0Son Mesaj: 05.10.2013, 11:06 -
Süt Ve Süt Ürünlerinin Raf Ömürlerinin Uzatılmasında Co2 Kullanımı
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan sk_mysteryYorum: 1Son Mesaj: 26.10.2010, 10:14 -
Balıkların Viral Hastalıkları
Su Ürünleri forum içinde, yazan askin28Yorum: 0Son Mesaj: 01.04.2010, 00:08 -
balıkların mevsimi
Su Ürünleri forum içinde, yazan ayşegülYorum: 0Son Mesaj: 22.02.2008, 14:13
Yer imleri