1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    snejana_snejana çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.07.2011 Son online zamanı: 22.02.2014

    Mesajları
    13
    Konuları
    10
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Bazı Bitkisel Çayların Fenolik Madde Profili ve Antioksidan Akt. İncelenmesi

    Bazı Bitkisel Çayların Fenolik Madde Profili ve Antioksidan Aktivitelerinin İncelenmesi
    YÜKSEK LİSANS TEZİ
    Gıda Müh. Seda ERUÇAR
    HAZİRAN 2006
    Anabilim Dalı : GIDA MÜHENDİSLİĞİ
    Programı : GIDA MÜHENDİSLİĞİ
    İÇİNDEKİLER
    KISALTMALAR v
    TABLO L_STES_ vi
    SEK_L L_STES_ vii
    ÖZET ix
    SUMMARY xi
    1. G_R_S
    2. L_TERATÜR B_LG_S_
    2.1. Bitkisel Çayların Özellikleri
    2.2. Antioksidanlar Ve Fenolik Bilesikler
    2.3. Bitkisel Ürünlerin Antioksidan Özellikleri Ve Fenolik Bilesik
    _çerikleri
    3. MALZEME VE YÖNTEM
    3.1. Malzeme
    3.2. Yöntem
    3.2.1. Bitkisel çaylarda yaprak ekstraksiyonu
    3.2.2. Bitkisel çaylardan infüzyon hazırlama
    3.2.3. _nfüzyonların kurutulması
    3.2.4. Kompozisyon analizleri
    3.2.4.1. Nem tayini
    3.2.4.2. Kül tayini
    3.2.5. Askorbik asit tayini
    3.2.6. Örneklerin analize hazırlanması
    3.2.7. Toplam fenolik madde analizi
    3.2.8. Toplam flavonoid analizi
    3.2.9. Antioksidan aktivitesi tayinleri
    3.2.9.1 DPPH metodu ile antioksidan aktivitesi
    3.2.9.2. ABTS metodu ile antioksidan aktivitesi
    3.2.9.3. Metal selatlama aktivitesi
    3.2.9.4. _ndirgeme potansiyeli
    3.2.9.5. Linoleik asit sisteminde antioksidan aktivitesi
    3.2.9.6. Hidrojen peroksit yakalama aktivitesi
    3.2.10. Fenolik madde profillerinin belirlenmesi
    3.2.11. _statistiksel analiz
    4. BULGULAR VE TARTISMA
    4.1. Kompozisyon Analizleri
    4.2. Yaprak Ekstraksiyonu _çin Yöntem ve Çözgen Seçimi Ön Denemesi
    4.3. Örneklerin Askorbik Asit Miktarı Analiz Sonuçları
    4.4. Fenolik Madde ve Antioksidan Aktivitesi
    4.4.1. Toplam fenolik madde ve flavonoid içerikleri
    4.4.2. Antioksidan aktiviteleri
    4.4.2.1 DPPH metodu ile antioksidan aktivitesi
    4.4.2.2. ABTS metodu ile antioksidan aktivitesi
    4.4.2.3. Metal selatlama aktivitesi
    4.4.2.4. _ndirgeme potansiyeli
    4.4.2.5 Linoleik asit emülsiyon sisteminde antioksidan aktivitesi
    4.4.2.6. H2O2 yakalama aktivitesi
    4.4.3. Örneklerin fenolik madde profilleri
    4.5. Antioksdidan Tayin Metotları ile Fenolik Madde ve Flavanoid
    _çeriklerinin Degisimi
    5. SONUÇLAR
    KAYNAKLAR
    EKLER
    ÖZGEÇM_S
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 693.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 22 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan ibrahimdinç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2016, 12:03
  2. Bitkisel Çayların Yan Etkisine Dikkat
    Alışveriş forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.01.2014, 15:54
  3. Kepekli Ekmeklerin Bazı Niteliklerinin İncelenmesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan sametkartal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.12.2013, 14:30
  4. çay ve bitkisel çayların ambalajlanması
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan gokhanozdemir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.05.2011, 22:00
  5. Sumak'ın Fenolik Bileşikleri ve Antioksidan Etkileri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.12.2007, 16:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed