9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1
    gulsensa çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.06.2007 Son online zamanı: 17.11.2008

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart besiyerleri ve kullanım alanları

    İÇİNDEKİLER SAYFA
    1. GİRİŞ............................................. ................................................1
    2. BESİYERİ BİLEŞİMİNE GİREN MADDELER .......................2
    2.1. Su .................................................. ..............................................2
    2.2. Peptonlar......................................... ............................................2
    2.3. Ekstraktlar .................................................. ................................3
    2.3.1. Maya Ekstraktı......................................... ....................3
    2.3.2. Et Ekstraktı......................................... ......................................3
    2.3.3. Malt Ekstraktı .................................................. ............3
    .3.4. Beyin ve Kalp Ekstraktı......................................... ......3
    2.3.5. Pirinç Ekstraktı......................................... ................................4
    2.4. Jelleştiriciler .................................................. .............................4
    2.4.1. Agar .................................................. ........................................4
    2.4.2. Jelatin .................................................. .........................4
    2.5. Karbohidratlar .................................................. ..........................5
    2.6. Tuz............................................... ...............................................5
    2.7. Tampon Maddeler.......................................... ............................5
    2.8. İndikatörler .................................................. ...............................6
    2.8.1. pH İndikatörleri..................................... ...................................6
    2.8.2. Redoks İndikatörleri .................................................. ..6
    2.8.3. Diğer İndikatörler...................................... ...............................7
    2.9. İnhibitörler...................................... ............................................7
    2.10. Diğer Maddeler.......................................... ....................8
    3. BESİYERİ ÇEŞİTLERİ .................................................. ...........10
    3.1. Genel Besiyerleri....................................... ...............................10
    3.2. Özel Besiyerleri....................................... .................................11
    3.2.1. Selektif Besiyerleri....................................... ..........................11
    3.2.2. Diferansiyel Besiyerleri .................................................. .......11
    3.2.3. Zenginleştirme Besiyerleri....................................... ..............12
    3.2.4. İdentifikasyon Besiyerleri....................................... ...............13
    3.3. Diğer Besiyerleri .................................................. ....................13
    4. BESİYERLERİNİN HAZIRLANMASI....................................14
    4.1. Besiyeri Hazırlama Şekilleri......................................... ...........14
    4.1.1. Formülasyondan Hazırlama......................................... ...........15
    4.1.2. Dehidre Besiyerlerinden Hazırlama........................................1 5
    4.1.3. Kullanıma Hazır Besiyerleri .................................................. .15
    4.3. Tartım............................................ ...........................................17
    4.4. Eritme .................................................. .....................................17
    4.5. pH Ayarlama .................................................. ..........................18
    4.6. Sterilizasyon..................................... ........................................18
    4.7. Sterilizasyon Sonrası İşlemler .................................................2 3
    4.7.1. Katkıların İlavesi .................................................. ...................23
    4.7.2. Agarlı Besiyerlerinin Petri Kutularına Dökülmesi.................23
    4.7.3. Kurutma .................................................. .................................24
    4.7.4. Agarlı Besiyerinin Yeniden Eritilmesi ...................................25
    5. BESİYERLERİNİN DEPOLANMASI .....................................26
    5.1. Dehidre Besiyerlerinin Depolanması ......................................26
    5.2. Besiyeri Katkılarının Depolanması .........................................27
    5.3. Kullanıma Hazır Besiyerlerinin Depolanması ........................27
    5.4. Membran Filitrasyon Hazır Besiyerlerinin Depolanması.......27
    5.5 Hazırlanmış Besiyerlerinin Depolanması................................27
    6. BESİYERLERİNİN KULLANILMASI....................................30
    6.1. Amaca Uygun Besiyeri Seçimi............................................ ....30
    6.2. Besiyeri Hataları.......................................... .............................30
    6.3. Besiyerlerinin Kalite Kontrolu ................................................31
    6.4. Yıkama .................................................. ...................................31
    6.5. Zehirli Maddeler.......................................... .............................33
    7. BAZI ÖZEL ÖRNEKLER .................................................. .......34
    7.1. E.coli Besiyerleri....................................... ...............................34
    7.1.1. MUG'lu Besiyerleri....................................... .........................34
    7.1.2. E.coli 0157: H7 Agar .................................................. ...........34
    7.1.3. Chromocult Coliform Agar.............................................. ......35
    7.2. Salmonella İçin RAMBACH Agar..........................................36
    7.3. Listeria Besiyerleri .................................................. .................36
    7.3.1. FRASER Broth .................................................. ....................36
    7.3.2. PALCAM Broth............................................. ........................36
    7.3.3. PALCAM Agar .................................................. ....................37
    7.4. Cl. perfringens için TCS Agar.............................................. ...37
    YARARLANILAN KAYNAKLAR......................................... .38
    Ek MERCK BESİYERLERİ....................................... ...............40

    [/SIZE]


    gülsen

    Şifre:www.forumfood.net

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 444.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 18 Kez






  2. #2
    Akın52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 24.10.2019

    Mesajları
    2360
    Konuları
    499
    Eklentileri
    144
    Kredisi
    7213
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Paylaşımın için teşekkürler..


  3. #3
    murat aydın çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.06.2007 Son online zamanı: 22.08.2009

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    çok teşekkür ederiz gülsen hanım. derin tecrübelerinizden ünvanınız olan çöm e bakmadan yararlanmaya devam etmek isteriz.


  4. #4
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    emeğine sağlık


  5. #5
    fatihalt çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2007 Son online zamanı: 18.11.2011

    Mesajları
    1924
    Konuları
    184
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    teşekkürler


  6. #6
    Uğur MARANGOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uğur MARANGOZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 03.05.2021

    Mesajları
    1087
    Konuları
    377
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4176
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    paylaşımın için teşekkürler


  7. #7
    tubadaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tubadaysal çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.05.2007 Son online zamanı: 15.12.2010

    Mesajları
    959
    Konuları
    116
    Eklentileri
    31
    Kredisi
    1561
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    gülensaaa, teşekkürlerrr


  8. #8
    mehmet_onal çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.02.2007 Son online zamanı: 17.11.2009

    Mesajları
    159
    Konuları
    10
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    çok faydalı bir bilgi emeğine sağlık


  9. #9
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    çok teşekkürler besiyerleriyle ilgili döküman çok azdı tekrar teşekkürler


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Hayvansal Yan Ürünlerin Kullanım Alanları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan muhammed124
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.02.2015, 16:08
  2. Bakterilerin Biyoteknolojide Kullanım Alanları
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan quetta
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 01.01.2014, 20:51
  3. bazı besiyerleri ve kullanım alanları
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan qamse
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.02.2008, 17:12
  4. Yumurta ve kullanım alanları
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 30.09.2007, 11:49
  5. Laktuloz ve Kullanım Alanları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 03.07.2007, 23:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed