1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    salimimamoglu çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.07.2007 Son online zamanı: 03.09.2011

    Mesajları
    14
    Konuları
    11
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    0
    Kalan
    505

    Standart Beyaz Peynir Üretiminde Haccp(Tehlike Analizleri Ve Kritik Kontrol Noktaları)Uygulama

    Beyaz Peynir Üretiminde Haccp(Tehlike Analizleri Ve Kritik Kontrol Noktaları) Uygulaması Ve Lısterıa Innocua Kontrolu
    Şebnem Öztürkoğlu, G.Candan Gürakan, Hami Alpas
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, ANKARA

    Özet
    Listeria innocua gelişme ve yaşama durumunun belirlenmesi amacıyla pilot tip peynir teknesinde, AOÇ( Astatürk Orman Çiftliği) Süt Fabrikasındaki üretim esas alınarak beyaz peynir üretimi yapıldi. Pastörize inek sütü 7.12 ve 3.84 log cfu/ ml düzeylerinde L. innocua ile inokule edilerek starter kültür ve rennet ile koagulasyon sağlandı. Inoküle süt, peynir altı suyu, olgunlasmış peynir ve salamura peynir aşamalarından numuneler alınarak, olgunlaşma ve soğuk depolama sırasında pH, asitlik, tuz miktarı, nem miktarı ve yağ miktarı gibi kimyasal analizler ile mikrobiyolojik analizler yapıldı.

    ...........

    Dosya Türü : pdf
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 249.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 206 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Mandıra Düzeyindeki İşletmelerde Beyaz Peynir Üretiminde Kritik Kontrol Noktaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Remziye_47
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.09.2016, 18:39
  2. Yorum: 10
    Son Mesaj: 30.09.2016, 11:32
  3. HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik kontrol noktaları)
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 44
    Son Mesaj: 17.11.2015, 15:25
  4. beyaz peynir için KKN(Kritik kontrol noktası) tablosu
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan edagli
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.02.2012, 15:09
  5. HACCP tehlike Analizleri ve Kritik kontrol noktaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan mataaimasho
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.10.2009, 22:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed