1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    oneraltinsoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    oneraltinsoy çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.03.2010 Son online zamanı: 09.07.2019

    Mesajları
    17
    Konuları
    14
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    9
    Kalan
    396

    Standart Beyaz Peynirde KRİTİK KONTROL NOKTALARI

    MandÝra D.zeyindeki Üßletmelerde Beyaz Peynir .retiminde Kritik
    Kontrol NoktalarÝnÝn Belirlenmesi
    S.reyya SALTAN EVRENSEL
    UludaÛ .niversitesi, Teknik Bilimler Meslek Y.ksek Okulu, G.r.kle, Bursa - T.RKÜYE
    Seran TEMELLÜ, Þahsene ANAR
    UludaÛ .niversitesi, Veteriner Fak.ltesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim DalÝ, G.r.kle, Bursa - T.RKÜYE
    Geliß Tarihi: 31.05.2001
    .zet:
    MandÝra d.zeyindeki ißletmelerde beyaz peynir .retim aßamalarÝndaki kritik kontrol noktalarÝnÝn belirlenmesi, direkt ve apraz
    kontaminasyon kaynaklarÝnÝn araßtÝrÝlmasÝ amacÝyla ele alÝnan bu alÝßmada, 21 kontrol noktasÝ aerob mezofil genel canlÝ, stafilokokmikrokok,
    koag.laz pozitif stafilokok, enterobakteriler, koliform bakteri, E. coli, enterokok, maya ve k.f sayÝlarÝ y.n.nden
    incelenmißtir.
    .alÝßma sonucunda, iÛ s.tlerin mikrobiyolojik y.klerinin fazla olmasÝnÝn past.rize s.t.n mikrobiyolojik kalitesini olumsuz y.nde
    etkilediÛi, past.rizasyon sonrasÝ .retim hattÝndaki plastik borularÝn, mußambanÝn, cendere bezinin, iߍi ellerinin, starter k.lt.r.n,
    salamuranÝn direkt kontaminasyon kaynaÛÝ olduÛu, iߍi ellerinin ve ißletmede kullanÝlan suyun direkt/apraz kontaminasyonda rol
    oynadÝÛÝ, ißletme havasÝnÝn ise maya ve k.f sayÝsÝ bakÝmÝndan kritik kontrol noktasÝ olduÛu saptanmÝßtÝr.

    Anahtar S.zc.kler: Beyaz peynir, HACCP, Mikrobiyal kontaminasyon
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 75.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 45 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Haccp tehlike analizi ve kritik kontrol noktalari eğitim notu
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan kymett
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.06.2017, 22:52
  2. Haccp (krİtİk kontrol noktalari ve tehlİke analİzİ)
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan musaozen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.04.2011, 23:46
  3. Ekmek Üretiminde krıtık kontrol noktalarının belirlenmesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan garna
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.01.2011, 21:17
  4. beyaz peynirde nisin uygulaması
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan esraartan
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 06.06.2008, 20:34
  5. Beyaz peynirde hatalar
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan SeyhanT
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 21.03.2008, 11:07

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed