1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    tunasert çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.04.2009 Son online zamanı: 10.07.2021

    Mesajları
    11
    Konuları
    11
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    455
    Harcanan
    3
    Kalan
    452

    Standart Beyaz Peynirden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Oluşturma...


    Beyaz peynir üretimi için starter kültür suşlarının seleksiyonu amacıyla, üretimin çeşitli aşamalrında izole edilen 82 adet L. lactis spp, 49 adet Lc. lactis ssp. lactis biovar. diacetilactis, 60 adet Lactobacilluscasei ve 37 adet Lb. plantarum suşlarının yağsız süt ortamında asit oluşturma ve proteolitik aktiviteleri incelenmiştir...

    Süte starter kültür olarak katılan veya sütte doğal kontaminant olarak bulunan laktik asit bakterilerinin peynirlerin yapım ve olgunlaşmasında temel rolleri vardır. Bu bakterilerin peynir üretiminde en önemli işlevi laktozu fermente ederek laktik asit oluşturmalarıdır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 424.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Fonksiyonları Bakımından EPS Üretimi
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan grcaybige
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.01.2017, 16:32
  2. Bazi laktik asit bakterilerinin probiyotik olarak kullanilma özellikleri
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan grls
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27.03.2013, 23:28
  3. Laktik Asit Bakterilerinin Antimikrobiyal Metabolitleri ve Etki sekilleri
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan zubeyde89
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.05.2009, 21:20
  4. Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksinler Üzerine Etkileri
    Tezler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.11.2007, 23:38
  5. Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Probiyotik Olarak Kullanılma Özellikleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 18.05.2007, 14:41

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed