1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    09 May 12
    Yaş
    27

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Beyaz Şarap Teknolojisi

    : Beyaz Şarap Teknolojisi
    : Doc
    : Selda KOÇ, Nurcan ÇOŞAR, Pınar OLGUN, Çağla Çiçek HAN

    ÖZET 1
    1.GİRİŞ Hata! Yer işareti tanımlanmamış.2
    2.KAYNAK ÖZETLERİ 3
    2.1 Beyaz Şarap Üzümünün Tür ve Çeşitleri 3
    2.2 Türkiye’de Şaraplık Üzümlerin Üretildiği Bölgeler 4
    2.3 Üzümün İşlenmesi 5
    2.3.1 Hasat 5
    2.3.2 İşletmeye Getirme 6
    2.3.3 Sap Ayırma 6
    2.3.4 Ezme ve Pres 6
    2.3.5 Şıra Prosesi 7
    2.4 Fermantasyon 7
    2.4.1 Fermantasyon İçin Kullanılan Maya 8
    2.4.2 Alkol Fermantasyonu sırasında Isı Kontrolü Yapılmasının Nedenleri 8
    2.4.3 Şarap Mayalarının Teknolojik Özellikleri 9
    2.4.4 Fermantasyon Sonrası İşlemler 10
    2.4.5 Malolaktik Fermantasyon 10
    2.4.6 Şarap Fermantasyonunda Önemli Olan Faktörler 11
    2.4.6.1 Üzüm kalitesi ve Bileşenleri 11
    2.4.6.2 Kükürt Dioksit Miktarı 12
    2.4.6.3 pH Değeri 13
    2.4.6.4 Asidin Toplam Miktarı 13
    2.4.6.5 Malik Asidin Tartarik Aside Oranı 13
    2.4.6.6 Potasyum İyonu 13
    2.5 Dinlendirme, Olgunlaştırma ve Yıllandırma 14
    2.6 İnceltme, Durultma 15
    2.7 Filtrasyon 15
    2.8 Şişeleme 15
    2.8.1 Şarap Şişesi Mantarı 15
    2.8.2 Beyaz Şarabın Ambalaj ve Etiketlenmesi 16
    3.ŞARABIN KİMYASAL BİLEŞİMİ 16
    3.1 Su 16
    3.2 Şeker 17
    3.3 Etanol 17
    3.4 Organik Asitler 17
    3.5 Gliserol 17
    4.ŞARAP ÜRETİMİNDE SICAKLIK KONTROLÜNÜN ÖNEMİ 18
    5.BEYAZ ŞARABIN SAKLANMASI 18
    5.1 Beyaz Şarap Saklama Koşulları 18
    5.2 Beyaz Şaraplara İnert Gaz Uygulanması 18
    6.ŞARAP ÜRETİMİNDE ROL OYNAYAN MİKROORGANİZMALAR 19
    7.TÜRKİYE’NİN ŞARAP İHRACATI(LİTRE) 20
    8.TÜRKİYE’NİN ŞARAP İTHALATI(LİTRE) 20
    9.TÜRKİYE’DEKİ ŞARAP ÜRETİCİLERİ 21
    9.1 Üretim Kapasitesi 21
    10.DÜNYA’DA ŞARAP 21
    10.1 Bağ Alanına Göre 21
    10.2 Üretime Göre 21
    10.3 Tüketime Göre 22
    11.ŞARABIN ÖĞELERİ 22
    12.ŞARAP VE SAĞLIK 22
    13.KAYNAKLAR DİZİNİ 23


    ÖZET

    Şarap, bir kısmı veya tamamı ezilmiş taze üzümlerin veya taze üzüm şırasının etil alkol fermantasyonuna terk edilmesi ile elde edilen alkollü bir içecektir. Şarabın hammaddesi üzümdür(Aran 2010).
    Üzümün kimyasal bileşimi mayanın gelişmesi ve çoğalması için çok elverişlidir. Üzümün bileşimi öncelikle üzüm çeşidine göre değişir(Aran 2010).
    Şarap, üretimi en çok emek ve çalışma isteyen içkilerden biridir.
    Kaliteli bir şarabın, daha bağlarda başlayıp, kadehe gelene kadar bir macerası vardır.
    Üzümün türüne göre seçilen bölge ve toprak yapısının uygunlu, iklim ve hava şartlarının elverişliliği, kaliteli şarap yapımının ön şartlarıdır(Bayizit 2009).
    Şıranın %70-87’si sudur(Kayra Şarapları 2008).
    Bu şartlar gerçekleştikten sonra, şarabın yapımı için seçilecek yöntemler ve bunların uygulanması esnasında gösterilecek özen, şarap kalitesi üzerinde yaşamsal önem taşır (Bayizit 2009).
    Şarap yapımında Vitis cinsine ait üzümler kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi, Vitis vinifera türü olup diğerlerine göre daha fazla kullanılmaktadır(Bayizit 2009).
    Şarapların alkol miktarı %11-14 arasındadır(Kayra Şarapları 2008).


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 136,6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 34 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (11-05-2012 Saat 17:06 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Şarap Üretİmİ
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan caner aydın
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-10-2010, 16:44
  2. beyaz şarap
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan izmitli_41
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-04-2009, 19:38
  3. BEYAZ ET ÜRETİMİ
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan betulllll
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 16-12-2008, 22:38
  4. beyaz şarap üretimi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan assolist26
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 11-03-2008, 12:17
  5. beyaz peynır uretımı
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan yytz52
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18-02-2008, 18:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed