8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    facit çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.11.2007 Son online zamanı: 01.12.2008

    Mesajları
    6
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Beyin fırtınası yapalım



    Arkadaşlar bir konuda bilenlerden "anlatımsal yardım" bilmeyenlerden de "beyin fırtınası ile fikirsel yardım" istiyorum. Şimdi gelelim konuya: Arkadaşlar çilek ve karamel dolgulu gofret ve çikolata ürün ıskartaları için nasıl bir çözüm bulmalıyız? Dikkat noktası: ıskarta çıkmaması için değil çıkan ıskartayı değerlendirmek için öneri ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim






  2. #2
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    bu konun üstadı akın52 (Hakan Bey)
    ama çıkan ıskartanın ebatları, miktarı ve durumu hakkında veya hangi proses aşamasından çıkıyor örneğin geri dönüşümü var mı? gibi bilgileri verebilirseniz belki size biraz fikir verebiliriz ama bu sektörde çalışanlar size daha iyi yardımcı olacaktır...


  3. #3
    bayraktar28 çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 13.11.2020

    Mesajları
    273
    Konuları
    13
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4
    şöle yapalım çıkan gofretleri güzeeeelllce bi hamur haline getirelim bi yoğuralım bakalım ne olcak ::) valla elimde ıskarta göfret olmadığı için yoğuramıyom facit kardeş ::) yoğurduktan sonra nasıl bi şey oluştu ve tadı nasıldı sölersen ... beyin fırtınasına davam ederriz :999:


  4. #4
    facit çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.11.2007 Son online zamanı: 01.12.2008

    Mesajları
    6
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Iskartanın ebatları önemli değil çünkü gofret ıskartası da olsa çikolata ıskartası da olsa mecburen öğütme işleminden geçecek ve bundan sonra nerde kullanılacaksa oraya gidecek. Sorun aromaları, renkleri ve oluşturacağı fiziksel hatalar. Mesela çeşide göre ayrılmış gofret ıskartasını (dikkat: ıskarta çöp değildir, biliyorsunuz ama hatırlatayım dedim) öğütüp yine kendi çeşidine belli bir oranda hammadde olarak katmanızda bir sorun olmaz. Ama çikolata kaplı gofret ıskartasını, yada biraz daha zorlaştırayım çikolata kaplı portakal aromalı gofret ıskartasını hediyeli gofret kremasına kullanamazsınız; renk değişir, tat değişir. Bu ıskartayla kaplama çikolata da yapamazsınız aynı sebepten dolayı. Bu olayı çikolata için ayrıca düşünürsek al başına belayı oluyor.

    Şimdi bazı arkadaşların "ıyyk ıskartadan gofret yapıyorlarmış" dediğini duyar gibi oldum... Çok sevilen içi dolgulu yuvarlak gofretler var ya(isim ve marka vermeyim) onların ana malzemesi bisküvi ıskartasıdır. Dünyanın her yerinde böyle...


  5. #5
    bayraktar28 çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 13.11.2020

    Mesajları
    273
    Konuları
    13
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4
    facit fırtınaya şöle devam edelim ::) ıskartayı yoğurduk ) mesela çikolatalı ve portakallı gofreti yoğurdun ... tadına baktın neye benzediği belli değil... ona birazda diğerlerinden yani çilekli filan katarsın ?? tadını güzelleştirmek için .... tadı güzelleştikten sonra MİX GOFRET diye piiyasaya.... benim beyin ancak bu kadar ... bundan sonra stop.


  6. #6
    tuanabelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tuanabelit çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.04.2008 Son online zamanı: 29.07.2012

    Mesajları
    1161
    Konuları
    302
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1177
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    hiç bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum kusura bakmayın isterdim ama malesef


  7. #7
    bayraktar28 çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2007 Son online zamanı: 13.11.2020

    Mesajları
    273
    Konuları
    13
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    1
    Kalan
    4
    önemli değil yaw önemli olan beyin frıtınası ::)) fırtınaya kapılacan


  8. #8
    evreka çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.01.2008 Son online zamanı: 14.04.2008

    Mesajları
    3
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    dediğiniz gibi biz öğütüp ürüne katıyorduk kalanını da kurabiye tarzı bir formülasyonda pişirip çikolata kaplayıp yeni bir ürün olarak satıyordukki acayip gidiyordu. özellikle bisküvi ıskartasından çok güzel oluyor. denemenizi şiddetle tavsiye ederim


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıdaların ışınlanmasıyla ilgili biraz beyin fırtınası yapalım!!!
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08.04.2008, 12:14
  2. Neden gücümüzü bölüyoruz? (Beyin fırtınası)
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 19
    Son Mesaj: 10.02.2008, 13:25
  3. beyin fırtınası... yeni bir ürün için fikri olan varmı?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan evreka
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.01.2008, 14:16
  4. Beyin Fırtınası
    ISO 9001 forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2007, 13:31
  5. Beyin Fırtınası
    Altı Sigma, BRC, 5S ve Diğerleri forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 32
    Son Mesaj: 19.10.2007, 15:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed