1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    omer_delikkafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    omer_delikkafa çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.10.2011 Son online zamanı: 20.05.2020

    Mesajları
    6
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    13
    Kalan
    142

    Standart Biberiyenin Antimikrobiyal ve Antioksidan Olarak Kullanımı

    : Biberiyenin Antimikrobiyal ve Antioksidan Olarak Kullanımı
    : Pdf [/TD][/TR]
    : Ömer Delikkafa [/TD][/TR]




    İÇİNDEKİLER
    İÇİNDEKİLER .................................................. .................................................. .................... i
    ŞEKİLLER DİZİNİ .................................................. .................................................. ........... iii
    ÇİZELGELER DİZİNİ .................................................. .................................................. ...... iv
    1. GİRİŞ .................................................. .................................................. .......................... 1
    2. GIDA KATKI MADDELERİ .................................................. ....................................... 2
    2.1. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları .................................................. ....... 2
    2.2. Gıda Katkı Maddeleri ile İlgili Yasal Düzenlemeler ............................................... 4
    2.3. Gıda Katkı Maddelerinin Sınıflandırılması................................. ............................. 5
    3. ANTİOKSİDANLAR .................................................. .................................................. . 6
    3.1. Antioksidanların Etki Mekanizmaları ve Fonksiyonları .......................................... 8
    3.2. Antioksidanların Sınıflandırılması .................................................. ....................... 11
    3.3. Antioksidanların Gıda Sektöründe Kullanımı .................................................. ..... 12
    4. KORUYUCULAR .................................................. .................................................. .... 13
    4.1. Koruyucuların Özellikleri ve Etki Mekanizmaları..................................... ............ 13
    4.1.1. Genetik Sistemin Etkilenmesi .................................................. ...................... 15
    4.1.2. Hücre Çeperi ve Membrana Etkisi .................................................. ............... 15
    4.1.3. Enzimlerin İnhibisyonu .................................................. ................................ 16
    4.1.4. Esansiyel Besleyici Öğelere Bağlanma .................................................. ........ 16
    4.2. Koruyucuların Sınıflandırılması .................................................. .......................... 17
    4.3. Koruyucuların Gıda Sektöründe Kullanımı .................................................. ......... 18
    5. BİBERİYE (Rosmarinus officinalis L.) .................................................. ...................... 19
    5.1. Biberiye (Rosmarinus officinalis L.)’nin Genel Özellikleri ................................... 20
    5.1.1. Biberiye (Rosmarinus officinalis L.)’nin Kimyasal Bileşimi ......................... 21
    5.2. Biberiye (Rosmarinus officinalis L.)’nin Antioksidan Özellikleri ......................... 23
    5.3. Biberiye (Rosmarinus officinalis L.)’nin Antimikrobiyal Özellikleri .................... 26
    6. KAYNAKLAR .................................................. .................................................. ............. i

    Kendi hazırladığım derleme bir yazı olup lütfen kaynak belirtmeden kullanmayınız.


    Devamı...


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 860.5 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 25 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (16.01.2013 Saat 16:09 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2016, 12:22
  2. Yorum: 1
    Son Mesaj: 21.07.2013, 18:26
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.02.2013, 13:31
  4. Antioksidan Etkili Bazı Bitki ve Baharatların Gıdalarda Kullanımı
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan nhelis
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2010, 23:59
  5. Tavuk Köftesinde Soğan ve Sarımsağın Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan bayhonur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.12.2009, 22:46

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed