1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    gamzemehmet çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.08.2008 Son online zamanı: 10.04.2013

    Mesajları
    13
    Konuları
    9
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Bilinçli Gıda Tüketim Rehberi



    BİLİNÇLİ TÜKETİCİ

    • Ambalajlı ve etiketli gıda maddelerini satın alır.
    • Gıda maddesi etiketinde;
    • Gıda maddesinin adını, içeriğini, net miktarını üretici firmanın adı ve adresini, üretim ve son kullanma tarihini, üretim izni olup olmadığını kontrol eder ve bu bilgileri içermeyen hiçbir ürünü satın almaz.
    • Normal görüntüsünü kaybetmiş veya bombaj (şişme) oluşturmuş konserve veya vakumlanmış ürünleri satın almaz. Çünkü bu bombaj oluşumunun nedeni üründe mikrobiyal faaliyetin başladığının göstergesidir.
    • Et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi riskli gıdaların uygun sıcaklıklarda muhafaza edilerek satışa arz edilip edilmediğini kontrol eder. İçerisinde hayvansal kaynaklı katkı maddesi olan gıdaların da bu sınıfa dahil olduğunu bilir.
    • Alışveriş esnasında dondurulmuş ürünleri en son alır.
    • Dondurucudan çıkarılan ürünü çözündükten sonra tekrar dondurmaz.
    • Bozulmuş, küflenmiş gıdaların bozulan kısmını kesip attıktan sonra geri kalan kısmını tüketmez.
    • Pişmiş gıdaları 2 saatten fazla oda sıcaklığında bekletmez.
    • Meyve ve sebzeleri tüketmeden önce bol su ile iyice yıkar.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 693.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 9 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Türk Toplumunun Gıda Tüketim Alışkanlıkları
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.02.2015, 04:00
  2. Tahıl Tüketim İlke ve Tüketim Türleri
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan semra-saü
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.10.2014, 21:11
  3. Bilinçli Gıda Tüketimi İçin Uyarı ve Öneriler
    Mutfak forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.05.2013, 11:15
  4. Bilinçli Gıda Tüketimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan devmadenciali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.06.2012, 22:03
  5. toplu tüketim yerleri için iyi hijyen uygulamaları rehberi
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan meralll
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.11.2010, 09:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed