2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    makaay çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2008 Son online zamanı: 17.03.2010

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart bisküvi çikolata ciklet yapım aşamaları ve üretim teknikleri

    Çikolata, bisküvi, gofret, sakız, şekerleme olmak üzere 150’ye yakın çeşit üretilmektedir. Bünyesinde 5 Gıda Mühendisi ve 800 işçi çalıştırmaktadır. Günlük üretim kapasitesi 85 tondur.
    Fabrikayı gezdiren Teknik Elemanlar:
    Kalite Kontrol Müdürü Zeynep ÜNVER
    Çikolata ve Sakız Bölümü, Gıda Mühendisi Pelin ŞİMŞEK
    BİSKÜVİ ÜRETİMİ
    Bisküvi çeşitleri; şekerli, tuzlu (kraker), kremalı, kepekli, vitamin ve mineral katkılı, kaplamalı vb. dir.
    Bisküvi un, şeker, yağ, su ve katkı maddelerinin karıştırılıp pişirilmesiyle elde edilir. Bisküvi üretiminde kullanılacak un Tr compactum buğday unlarıdır. Bu unların protein miktarı ve kalitesi düşüktür. Bazı ürünlerde gluteni geliştirilmiş unlar kullanılır.
    Bisküvi üretiminde öncelikle hammaddeler fabrikanın formulasyonuna göre karıştırılarak hamur haline getiriliyor. Yoğurucudan çıkan hamur presler üzerinde açılarak, hamur kalınlığı 5 mm’ye kadar inceltilir. Kalıplarda yapılacak bisküvi çeşidine göre şekil verilir. Yufkalar kalıplandıktan sonra üzerine delikler açılır.bunun amacı kolay pişmenin sağlanması, içindeki su buharının çıkması ve kırılmasının önlenmesidir.


    Dosya türü:word

    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 19.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 106 Kez






  2. #2
    tuanabelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tuanabelit çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.04.2008 Son online zamanı: 29.07.2012

    Mesajları
    1161
    Konuları
    302
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1177
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    sevgili makaay paylaşımlar için teşekkürler bikaç noktaya değinmeden edemicem öncelikle şu başlıklarımızı küçük harflerle açmaya özen gösteririsek çok güzel olucak
    ikinci olarak konunuzu açarken kısa bir açıklama getirdikten sonra linki yapıştırsak en azından üyelerimiz neden bahsettiğini bilip ona göre indirme yaparlar direnk linki yapıştırmak biraz garip oluyo bide konuları aömadan önce arama butonunu kullanalım paylaşılmışmı daha önceden die ok?


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Çikolata Tanımı, Tarihi ve Üretim Aşamaları
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan ayse
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.07.2016, 17:09
  2. Elvan Çikolata Fabrikası,Tesis ve Üretim Aşamaları Staj Sunumu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan nefraz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.04.2016, 22:23
  3. Çikolata, Şeker Ve Ciklet Sektör Analizi
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan mozgurdemir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.09.2012, 11:01
  4. Bisküvi - Çikolata - Ciklet Yapımı
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.11.2007, 01:03
  5. Çikolata Üretim Aşamaları
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 15.11.2007, 15:28

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed