1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    one70 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.09.2011 Son online zamanı: 07.02.2020

    Mesajları
    18
    Konuları
    14
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    184
    Kalan
    421

    Standart bisküvi staj raporu

    Fabrika için en önemli ürünlerden biri bisküvidir.Bisküvi çeşitlerini ana olarak iki çeşit de inceleyebiliriz.
    PAO bisküvi
    KESKİ bisküvi
    Tabiki bu üretilen bisküvileri kendi içinde de kullanımına,tadına ve kalitesine göre de ayırabiliriz.Örneğin;kakolu bisküvi , marshmallow bisküvisi vb.
    Pao bisküvi ve keski bisküvinin üretimi batch processtir.

    Pao bisküvi hamur karıştırma süresi mevsimine göre 15-20 dk arasıdır. Pao hamuru ortalama olarak %62 un, %9 yağ, %10 şeker, %10 invert şeker, %1 amonyak, %7 su ve sülfit, vanilin, tuz, lesitin, soda ve çeşidine göre değişik aromalar ve kakao ihtiva eder. Her bir batchde 240 kg hamur hazırlanır ve bu hamur piştikten sonra ağrılığının yüzde 17 sini kaybederek 200 kg mamül maddeye dönüşür. Pao bisküvi kalıbına bulk halde girer ve dairesel olarak dönen dişi kalıpların içine yukarıdan girip aşağıdan şekillenerek çıkar. Hamur helva yapısındadır. Bu hamurdan piknik, marie, kremalı bisküvisi, finger, bebe bisküvisi ürünleri çıkar. Kremalı bisküvinin bisküvisi üretildikten sonra kremalama makinasının oluklarına iki ayrı şerit halinde yerleştirilir. Bir şerite ters bir şerite düz yerleştirilen bisküvinin birinin üstüne krema döküldükten sonra diğer şeritten gelen bisküvi üzerine kapanarak paketlemeye gider.

    ...................

    A.3.1. Meyveli Kek:

    Şeker, buğday unu, nişasta, modifiye nişasta, çekirdeksiz kuru üzüm, meyve karışımı (portakal kabuğu, incir veya ayva), hamur kabartma tozu, kıvam artırıcı (guar gum E412), doğal limon aroması

    A.3.2. Kakaolu Kek:

    Şeker, buğday unu, nişasta, kakao tozu, emülgatör (mono ve digliseritlerin laktik asit esterleri, yağ asitlerinin poligliserol esterleri), süt proteini (kazein), kabartıcılar (sodyum pirofosfat, sodyum bikarbonat), yemeklik tuz, doğala özdeş aroma, vanilin, portakal aroması

    A.3.3. Limonlu Kek:

    Şeker, buğday unu, nişasta, laktoz, emülgatör (mono ve digliseritlerin laktik asit esterleri, E472, yağ asitlerinin poligliserol esterleri E475), hindistan cevizi rendesi, hamur kabartma tozu, doğal hindistan cevizi aroması, yemeklik tuz


    .......................


    SİLOLAMA, PAKETLEME VE PAZARLAMA

    Bütün ürünler 10,12,24,48,60,96 veya 100 paketli olarak kutulanır ve daha sonra bu kutular 4,6 veya 8’li halde şrinklenir. Ürünler en altkattaki mamül madde deposuna stoklanır. Her bir ürünün depoda yeri ayrılmış ve sürekli aynı yer kullanılır. Ürünler sürekli paletlerinüzerinde muhafaza edilir ve mamülün gideceği yere bağlı olarak paletli strechli veya paletsiz yüklenir.

    1.Bisküvi fırının çıkışında 3 CM-6 (zarf tipi paketleme) artı 2 adet Flowpack paketleme makinası vardır. CM-6 35 pack/dk, Flowpack 96 pack/dk kapasitelidir. 2. Bisküvi fırını çıkışında 8 adet CM-6 paketleme makinası vardır. Petitbeurre, kremalı, piknik, finger, marie, prens kremalı(içinde karton folyo ile birlikte) CM-6 makinalarında paketlenir. Kulaklı kremalı, piknik kremalı(handball), windy şekerli, chest peynirli ürünleri Flowpack makinalarında paketlenir.

    Her bir marshmallow hattının önünde 1 er adet 100 pack/dk kapasiteli ve 190 pack/dk kapasiteli toplam dört adet paketleme makinası bulunuyor. Marshmallow pasta, 2li-3lü marshmallow, cincir, gülen çocuk ürünleri bu makinalarda paketleniyor. Ayrıca 60 pack/dk kapasiteli folyo tipi paketleme makinası var. Bu makinada puf tipi marshmallow artı krem çikolata paketleniyor.

    Çubuk kraker hattının çıkışında 2 adet dikey paketleme makinası var. İlerleyen haznelere çubuklar elle yerleştiriliyor, yukarı çıkan hazne çubuğu makinadaki paketin için boşaltıyor. Paketin üst tarafı kapanırken aynı zamanda üstteki paketin alt tarafı kapanmış oluyor. Aynı şekilde üstteki dolduktan sonra onun üst tarafı kapanırken daha üsttekinin altı kapanmış oluyor. Her bir makina 40 pack/dk kapasitelidir. Bu makinalarda tuzlu çubuk, susamlı çubuk ve peynirli çubuk ürünleri paketleniyor.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 4.71 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 61 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Erciyes - Anı Bisküvi Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan muhendisx
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 26.07.2019, 08:45
  2. Staj Sunumu: Anı Bisküvi ve Gıda San. A.Ş.
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan TheMfroy
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27.08.2012, 10:12
  3. Aytaç Ak Gıda Staj Raporu Bisküvi,Çikolata
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan senator38
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.02.2012, 22:13
  4. eti de yapılmıs bisküvi staj sunumu...
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan yyasin_2004
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2008, 17:29
  5. Şimşek Bisküvi Fabrikası Staj Raporu
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan yyasin_2004
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2008, 17:15

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed