1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    alime.yanik çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.03.2013 Son online zamanı: 19.02.2014

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Biyogazın Oluşumu ve Biyogazı Saflaştirma Yöntemleri

    : Biyogazın Oluşumu ve Biyogazı Saflaştirma Yöntemleri
    : Pdf
    : C. İlkılıç, H. Deviren

    Formation of Biogas and Purification Methods of Biogas
    Abstract—Biogas is obtained by anaerobic fermentation of organic-based residues and is colorless and odorless, lighter than air, a flame burning with bright blue. It is a gas mixture that contains 40-70% methane, 30-60% carbon dioxide, hydrogen sulfide 0-3%, in very small amounts of nitrogen and hydrogen, depending on the composition of organic matter. Derived in an oxygen free environment biogas must be purified for use as a fuel. Pure methane is extracted from biogas with highly advanced technical processes. Pure methane, the fuel suitable for use in all conditions is economic and safe and can be used as a fuel in all areas where natural is used at the same way. In this study, we investigated methods of purification of biogas from anaerobic environment. From it CO2, H2O, H2S and particles removed biogas, increases to natural gas quality. Large capacity plants produced biogas after purification can be directly supply to the natural gas grid, and can be used in electricity generation.

    Keywords—biogas, fermentation, carbon dioxide, hydrogen sulfur, methane gas


    Bütün ölü bitki ve hayvansal maddeler bakteri adı verilen organizmalar tarafından bozunmaya uğrar. Aerobik bakteri adı verilen bazı bakteriler bozunmayı havalı ortamda ve anaerobik bakteri adı verilen diğer bakteriler de bozunmayı havasız ortamda gerçekleştirirler. Bataklıkların dibindeki ölü bitkisel ve hayvansal maddeler anaerobik bir ayrışmaya uğrarlar ve sonundabu bataklıkların yüzeyinde gaz kabarcıkları çıkmaya başlar. Bu kabarcıklar metan (CH4), karbondioksit (CO2) ve hidrojen (H2) gazlarıdır. Anaerobik aryrıştırma asit bakterileri ve metan bakterileri başta olmak üzere değişik mikroorganizma gruplarının rol aldığı karmaşık bir biyokimyasal süreçtir. Asi t bakterileri bütirik ve propiyonik asit üretenlerle asetik asit üretenler gruplara ayrılmaktdır. Metan bakterileri de asetik asit ve hidrojen kullanan bakteriler diye iki gruba ayrılırlar. Organik atıkların anaerobik ayrışması, mikroorganizmalar tarafından üretilen hücre dışı enzimlerin organik bileşikleri basit çözülebilir bileşiklere ayrıştırdığı hidroliz basamağı ile başlar. Diğer bir basamak, asit oluşturan bakterilerin basit organik bileşikleri uçucu asitlere dönüştürdüğü asit üretim basamağı şeklinde tanımlanır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 392.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (03.04.2013 Saat 18:12 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.05.2012, 14:07
  2. balda HMF oluşumu
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan glsmbkr
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.02.2012, 09:35
  3. Hücrenin oluşumu(süper)
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan Uğur MARANGOZ
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 14.08.2009, 21:05
  4. akrilamid oluşumu ve etkileri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan yelly
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10.12.2007, 10:24
  5. Peynirlerde Kenar Bölgelerde Göz Oluşumu
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan fatihalt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.07.2007, 19:43

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed